Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Η συνεργασία της Huawei με την Leica και τα αποτελέσματα της

Η συνεργασία της Huawei με την Leica και τα αποτελέσματα της

απο Kostas Gliatiotis

Η δημιουργία ενός ξεχωριστού Smartphone δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, και είναι ακόμα πιο δύσκολο για μια εταιρεία να πετύχει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, και να «αποκαλύψει» μια άλλη πλευρά της καθημερινότητας με αυτό.

Στην περίπτωση της Huawei και του P20 Pro όμως, η συνεργασία με την Leica που πλέον βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο της, έχει πλεονεκτήματα σε τεχνογνωσία αλλά και τεχνολογία, που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος αλλού. Η εμπειρία της Leica για σχεδόν 100 χρόνια πλέον στον τομέα της φωτογραφίας είναι δεδομένη, και σίγουρα χρήσιμη σε πολλούς φωτογράφους ανά τον κόσμο. Η «πρόκληση» από την πλευρά της Huawei ήταν (και παραμένει μέχρι ένα βαθμό) το να βρεθεί τρόπος ώστε η εμπειρία αυτή να μεταφερθεί στον κόσμο των Smartphones, με την διαφορετική νοοτροπία, αλλά και τους τεχνικούς περιορισμούς που υπάρχουν.

Οι δύο εταιρείες ανέλυσαν εντυπωσιακά πολύ την μεταξύ τους συνεργασία κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μας στην Γερμανία και συγκεκριμένα το Wetzlar, την πόλη όπου βρίσκεται η Leica. Από την παραδοχή ότι πλέον η ομάδα που δημιουργεί τις κάμερες για τα Huawei Smartphones δεν χωρίζεται σε υπαλλήλους της Κινέζικης εταιρείας και αυτούς της Leica, μέχρι το πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσεις τα εμπόδια της διαφορετικής κουλτούρας προκειμένου να πετυχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο εταιρειών έγινε σύμφωνα με τους υπεύθυνους, 2 χρόνια πριν την παρουσίαση του Huawei P9, του πρώτου αποτελέσματος αυτής της διαφορετικής συνεργασίας. Μάλιστα τα στελέχη της Leica θυμούνται ακόμα με ευχάριστη διάθεση ότι εκείνο το καλοκαίρι του 2014 έπρεπε να… εξηγήσουν στους υπεύθυνους της Huawei γιατί το προσωπικό της εταιρείας απουσίαζε για να δει το πρώτο παιχνίδι της Γερμανίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Σε άμεση σύγκριση με μια φωτογραφική μηχανή, ένα Smartphone θέτει περιορισμούς στο μέγεθος που μπορεί να έχει η κάμερα του, στο ότι συνήθως δεν έχει κινούμενα μέρη, αλλά και στην περίπτωση της Leica ειδικά, στο ότι υπάρχουν και όρια στο πόσο… μπορεί να κοστίζει αυτό. Στα πρώτα βήματα της συνεργασίας, με το Huawei P9 πριν δύο χρόνια, αρχικά φαινόταν πως η Leica απλά συμμετέχει στον σχεδιασμό της εφαρμογής που διαχειρίζεται την κάμερα, και τον αλγόριθμο επεξεργασίας που δημιουργεί την τελική φωτογραφία. Η εικόνα που βλέπει κανείς σε μια φωτογραφία βγαλμένη με κάμερα της Leica είχε αποτυπωθεί σχεδόν τέλεια και στις φωτογραφίες των Smartphones της Huawei, με έναν τρόπο σίγουρα καλύτερο από ότι περίμενε κανείς αρχικά.

Tα αμέσως επόμενα βήματα περιλάμβαναν τις βελτιώσεις σε οπτικά μέρη των P10 και P10 Plus αλλά και την εμφάνιση της πρώτης έκδοσης του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης στο Mate 10 Pro λίγο καιρό αργότερα. Η Leica τονίζει ιδιαίτερα ότι στον τομέα των Smartphones η ελευθερία στον σχεδιασμό του λογισμικού της κάμερας αλλά και του αλγόριθμου επεξεργασίας των φωτογραφιών είναι εντυπωσιακά μεγάλη.

Προκειμένου όμως να μην χρειαστεί να αποφασίσει η Huawei ή/και η Leica για τις πιο χρήσιμες από αυτές τις δυνατότητες, συσκευές σαν το P20 Pro προσφέρουν απλά εντυπωσιακά πολλά Modes φωτογραφίας για κάθε σκηνικό αλλά και όλες τις… απαιτήσεις.

Ίσως όμως η σημαντικότερη επιτυχία της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών είναι ο τρόπος που τα αποτελέσματα της… αντιγράφονται από όλες σχεδόν τις εταιρείες του ανταγωνισμού. Η διπλή κάμερα του P9 μπορούσε να βγάλει φωτογραφίες «πορτραίτου» με θολό φόντο, κάτι που στην συνέχεια έγινε σχεδόν δεδομένο για τα περισσότερα Smartphones, ενώ μερικοί ακολούθησαν και στον τομέα της καλλιτεχνικής ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Ειδικά για την τεχνητή νοημοσύνη όμως και τις εφαρμογές της στον τομέα της φωτογραφίας μέσω Smartphone, η συνεργασία της Huawei με την Leica ξεκίνησε μια ολόκληρη νέα αγορά την οποία και το P20 Pro απλά… οδηγεί. Όσο και αν πολλές εταιρείες του ανταγωνισμού προσπαθούν είτε να αντιγράψουν την λογική της Huawei (όχι επιτυχημένα προφανώς) είτε απλά εκμεταλλεύονται εμπορικά την απήχηση του όρου τεχνητή νοημοσύνη, χρειάζεται πάντα και η εμπειρία και τεχνογνωσία στην πράξη που έχει η Huawei ώστε το αποτέλεσμα να είναι… πραγματικό.

Οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών ήταν όσο πιο ξεκάθαροι μπορούσαν να είναι, στο ότι προφανώς και ήδη σχεδιάζεται το επόμενο βήμα, με διάθεση να προχωρήσουν την τεχνολογία ακόμα πιο μακριά. Με την παρουσίαση κάθε νέας συσκευής ξεκινά ουσιαστικά ο σχεδιασμός της επόμενης, ενώ σε ερώτηση μας για το αν είναι τεχνικά εφικτό ένα παρόμοιο «άλμα» με αυτό που έκανε το P20 Pro σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του, οι υπεύθυνοι της Huawei στην Γερμανία χαμογέλασαν με νόημα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights