Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M6 Note Review : Προσιτό οικονομικά και ενδιαφέρον

Meizu M6 Note Review : Προσιτό οικονομικά και ενδιαφέρον

απο Kostas Gliatiotis

Η Meizu αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα κινέζικης εταιρείας η οποία όσο περνάει ο καιρός προσπαθεί να εξελιχθεί και να διεισδύσει εμπορικά και σε άλλες χώρες. Μία από αυτές είναι και  η δική μας, έτσι εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα οι συσκευές της έχουν πλέον επίσημη αντιπροσώπευση, γεγονός το οποίο επιτρέπει και σε εμάς να έχουμε πιο τακτική… επαφή μαζί της.

Με βάση τα παραπάνω, στο κείμενο που ήδη διαβάζετε θα ασχοληθούμε με το Meizu M6 Note, το οποίο όπως θα δούμε στην συνέχεια έχει όλα τα φόντα ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών καταναλωτών. Ο λόγος που το λέμε αυτό έχει να κάνει αρχικά με την τιμή του η οποία κυμαίνεται στα 150-160€ και στα χρήματα αυτά το εν λόγω μοντέλο της κινέζικης εταιρείας έχει να προσφέρει οθόνη 5,5 ιντσών, διπλή βασική κάμερα με αισθητήρες 12 και 5 MP, εμπρόσθια της τάξεως των 16 MP, 16 GB RAM με δυνατότητα επέκτασης καθώς και 4 GB ROM καθώς επίσης και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Στο εσωτερικό του θα βρούμε τον Snapdragon 625 της Qualcomm και, όπως είναι αναμενόμενο, το λειτουργικό σύστημα είναι το Android της Google.

Φανταζόμαστε πως θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι στα «χαρτιά» τουλάχιστον, το Meizu M6 Note είναι μια πολλά υποσχόμενη συσκευή, έτσι το… καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να ανακαλύψουμε αν όντως είναι και στην πράξη. Συνεπώς, χωρίς άλλη… χρονοτριβή, περνάμε στην αναλυτική παρουσίασή μας.

Η Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το Meizu M6 στο 4G δίκτυο της. Με υψηλές ταχύτητες mobile internet σε πραγματικές συνθήκες, και πυκνή κάλυψη δικτύου.

Σχεδιασμός

Το Meizu M6 Note είναι άλλο ένα παράδειγμα που δείχνει ότι όσο περνάει ο καιρός το να προσφέρεται καλή ποιότητα κατασκευής ακόμα και στις χαμηλές κατηγορίες τιμής τείνει να γίνει ο κανόνας. Πράγματι, το M6 Note είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από μέταλλο το οποίο δίνει πολύ καλή αίσθηση στο χέρι η οποία θα ικανοποιήσει και με το… παραπάνω τον αγοραστή έχοντας σαν δεδομένο την τιμή του.

Σχεδιαστικά, το M6 Note αποπνέει κατά την γνώμη μας μια «σοβαρότητα», ιδιαίτερα στο μαύρο χρώμα με το οποίο το είδαμε από κοντά. Ακριβώς το ότι δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε «ιδιαιτερότητες» έχει ως συνέπεια το ότι μπορεί να προτιμηθεί από τον καθένα, κάτι που είναι για εμάς θετικό. Να σημειώσουμε επίσης ότι ανάλογα με το κατάστημα, υπάρχει παράλληλα σε μπλε και χρυσό χρώμα, για όσους θέλουν κάτι το… διαφορετικό.

Πηγαίνοντας αντίθετα στην τάση της εποχής, το M6 Note έχει αρκετά μεγάλα bezels κάτω και πάνω από την οθόνη. Φανταζόμαστε ότι πέρα από την μείωση του κόστους, ένας λόγος γι’αυτό είναι ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος είναι τοποθετημένος στην κάτω πλευρά. Πρόκειται για μηχανικό πλήκτρο το οποίο όταν το πιέσουμε «ξυπνάει» την συσκευή και, παράλληλα, λειτουργεί και σαν Home Key όταν πλοηγούμαστε μέσα στο μενού. Πρόκειται για ιδιόμορφη υλοποίηση καθώς τα πλήκτρα χειρισμού του Android είναι «on screen».

Παρόλα τα μεγάλα bezels πάντως, το M6 Note δεν δίνει την αίσθηση μεγάλης συσκευής, τουλάχιστον με τα σημερινά στανταρντς. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι η οθόνη, όπως ήδη αναφέραμε, έχει διαγώνιο 5,5 ίντσες. Αυτό έχει ως συνέπεια οι διαστάσεις να φτάνουν τα 154,6 x 75,2 x 8,4 χιλιοστά, οι οποίες σε συνδυασμό με τα 172 γραμμάρια βάρους επιτρέπουν ακόμα και την χρήση με το ένα χέρι, τουλάχιστον για αρκετούς χρήστες.

Πάνω από την οθόνη, όπως συνηθίζεται, είναι τοποθετημένη η εμπρόσθια κάμερα της συσκευής η οποία θυμίζουμε ότι διαθέτει αισθητήρα των 16 MP. Παράλληλα, θα βρούμε αισθητήρα φωτισμού καθώς και LED ειδοποιήσεων, την ύπαρξη των οποίων ως γνωστόν πάντοτε… επικροτούμε και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε να διατίθενται ακόμα και σε οικονομικές συσκευές.

Κλείνοντας την ενότητα της περιήγησής μας στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του Meizu M6 Note, για την πληρότητα του κειμένου θα αναφέρουμε ότι το… έργο της φόρτισης και της επικοινωνίας με τον Η/Υ μας αναλαμβάνει η κλασσική microUSB θύρα στην βάση της συσκευής, δίπλα από την οποία θα βρούμε τόσο την 3.5mm υποδοχή για τα ακουστικά μας, όσο και το ηχείο.

Γενικά, θεωρούμε ότι το M6 Note είναι μια αρκετά καλαίσθητη συσκευή η οποία θα αφήσει ικανοποιημένο τον αγοραστή με την ποιότητα κατασκευής της. Τα σχετικά μεγάλα bezels δεν θα… ενοχλήσουν σε κάτι και ο μέσος χρήστης θα κάνει την δουλειά του με αρκετή άνεση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights