Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 8 Scirocco Review : Το καλύτερο Smartphone της εταιρείας ως τώρα

Nokia 8 Scirocco Review : Το καλύτερο Smartphone της εταιρείας ως τώρα

απο Kostas Gliatiotis

Στην προσπάθεια της HMD για την καθιέρωση του ονόματος της Nokia και πάλι στην αγορά, το μεγαλύτερο βάρος “πέφτει” στην μεσαία κατηγορία τιμής, όπου θεωρητικά ο ανταγωνισμός είναι λιγότερο… σκληρός αλλά κυρίως επειδή εκεί κινείται ο μεγαλύτερος όγκος συσκευων από όλους τους κατασκευαστές.

Η παρουσία της εταιρείας όμως στην κορυφαία κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών είναι ταυτόχρονα απαραίτητη προκειμένου να καθιερωθεί ταυτόχρονα και σαν κατασκευαστής υψηλής τεχνολογίας. Η πρώτη προσπάθεια με το Nokia 8 θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν απλά τυπική, αφού σαν συσκευή προσέφερε “στα χαρτιά” όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούσε η εποχή του, χωρίς όμως να έχει … χαρακτήρα ώστε να ξεχωρίσει.

Το Nokia 8 Scirocco ειναι η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν ότι η Nokia μπορεί να επανέλθει, αφού αυτή τη φορά συνδυάζει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, με την έμφαση που χρειάζεται και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.

Η Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το Nokia 8 scirroco στο καταπληκτικό 4G+ δίκτυο της. Με ταχύτητες που φτάνουν τα 600 Mbit και πραγματική κάλυψη σε όλη την Αττική που βρισκόμασταν, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία mobile internet .

Σχεδιασμός.

Για τα δεδομένα της νέας Nokia, ο συνολικός σχεδιασμός του Nokia 8 Scirocco είναι σίγουρα διαφορετικός από το συνηθισμένο, όχι όμως και πρωτότυπος συνολικά. Η κατασκευή από γυαλί στο πίσω μέρος αυξάνει σημαντικά την πολυτέλεια αλλά και την εντυπωσιακή εμφάνιση που πρέπει να έχει ένα smartphone σε αυτά τα χρήματα, αφήνοντας όμως μερικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να έχουν λίγο καλύτερη υλοποίηση.

Για παράδειγμα, το μεταλλικό πλαίσιο είναι εμφανες μόνο στο σημείο που το πίσω τζάμι συναντά αυτό της οθόνης, και σε ένα σχετικά λεπτό και “αποτομο” σημείο, που δεν κάθεται… ευγενικά στο χέρι του χρήστη. Αντίστοιχα η καμπύλη στο πίσω τζάμι είναι διαφορετική από αυτή στην οθόνη, με αποτέλεσμα η ασυμμετρία αυτή να είναι ασυναίσθητα ενοχλητική όταν το κρατάει ο χρήστης στα χέρια του.

Σε ότι αφορά την ποιότητα κατασκευής πάντως, η HMD Global έχει φροντίσει ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τον κορυφαίο χαρακτήρα του Nokia 8 Scirocco. Η εφαρμογή των τμημάτων που το συναρμολογούν είναι άριστη, η στιβαρότητα από το μεταλλικό πλαίσιο επίσης, και το Gorilla Glass στην οθόνη αλλά και το πίσω μέρος “εξασφαλιζει” μια σχετική αντοχή σε χτυπήματα και κυρίως γρατσουνιές.

Εργονομικά τώρα, η επιλογή της HMD να χρησιμοποιήσει μια οθόνη με την πιο παραδοσιακή αναλογία πλευρών 16:9 έχει αναμενόμενα θετικά αλλά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Σε σύγκριση με όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού του, το Nokia 8 Scirocco είναι αισθητά πιο φαρδύ, κάτι που είναι αισθητό στο χέρι του χρήστη του, ειδικά αν προέρχεται από συσκευή του ανταγωνισμού. Στα θετικά περιλαμβάνεται πάντως το μικρότερο ύψος που έχει συνολικά η συσκευή, κάτι που την κάνει περισσότερο εύχρηστη με το ένα χέρι , παρά το σχετικά αυξημένο συνολικό βάρος.

Το Nokia 8 Scirocco είναι ταυτόχρονα και η πρώτη αδιάβροχη συσκευή της εταιρείας, με πιστοποίηση ΙΡ68, τυπική δηλαδή για την κατηγορία αυτή. Αυτό που δυστυχώς δεν είναι τυπικό πάντως, είναι η απουσία της θύρας 3.5 mm για ακουστικά, μια απουσία που δυστυχώς τείνει να γίνει συνηθισμένη τον τελευταίο καιρό.

Παρά την 16:9 αναλογία της οθόνης πάντως, το Nokia 8 Scirocco έχει πολύ μικρό πλαίσιο γύρω από την οθόνη του, ειδικά στο πάνω και κάτω μέρος. Αναμενόμενα, η κυρτή οθόνη του σχεδόν “εξαφανιζει” το πλαίσιο αριστερά και δεξιά από αυτή. Δυστυχώς πάντως δεν υπάρχει LED ειδοποιήσεων, αφού για κάποιο περίεργο λόγο δεν περιλαμβάνεται στα απαιτούμενα χαρακτηριστικά των Android One συσκευών.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πίσω μέρος του Smartphone σε μια αρκετά καλή θέση, χωρίς όμως να προεξέχει αρκετά από την υπόλοιπη συσκευή. Είναι σχετικά δύσκολο να τον πετύχει ο χρήστης με την αφή, τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσει την τοποθέτηση του και να το κάνει ασυναίσθητα.

Η HMD προφανώς και ήθελε να σχεδιάσει ένα smartphone που εκτός από τεχνικά χαρακτηριστικά να έχει και την εμφάνιση και τα υλικά κατασκευής που πλέον θεωρούνται δεδομένα σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Το “περιεργο” είναι ότι εργονομικά το Nokia 8 Scirocco έχει … ατέλειες που δεν συναντάμε στο αντίστοιχα νέο Nokia 7 Plus που έχουμε δοκιμάσει, κάτι που δείχνει ότι η εταιρεία είχε την εμπειρία να τις αποφύγει και επέλεξε έναν συμβιβασμό για χάρη του σχεδίου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights