Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 8 Scirocco Review : Το καλύτερο Smartphone της εταιρείας ως τώρα

Nokia 8 Scirocco Review : Το καλύτερο Smartphone της εταιρείας ως τώρα

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η οθόνη που έχει επιλέξει η HMD για το Nokia 8 Scirocco είναι ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του, αλλά και ένας από τους τομείς που υπολείπεται περισσότερο. Το κυρτό OLED panel κατασκευάζεται από την LG, που δυστυχώς εχει ήδη αποδείξει ότι δεν έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Samsung στην κατασκευή αυτών των οθονών.

Η ανάλυση είναι κορυφαία στα 2560 X 1440 pixels, η πυκνότητα επίσης στα 538 pixel ανά ιντσα, η χρωματική απεικόνιση όμως απέχει σημαντικά από το ιδανικό για ένα Amoled panel.

Η οθόνη έχει μια μικρή “μπλε” απόχρωση σε κάθε είδους εικόνα, που χωρίς να είναι ενοχλητική, είναι άμεσα αισθητη ειδικά όταν συγκρίνει την οθόνη του Nokia 8 Scirocco ο χρήστης του με κάποια άλλη συσκευή. Το πρόβλημα είναι περισσότερο σημαντικό επειδή το stock Android που τρέχει η συσκευή, δεν προσφέρει κανενός είδους επιλογές για την ρύθμιση και προσαρμογή της χρωματικής αποχρωσης ώστε ο χρήστης να τη φέρει στα μέτρα του.

Οι γωνίες θέασης είναι αναμενόμενα κορυφαίες παρόλα αυτά, όπως φυσικά και το μαύρο χρώμα που παρουσιάζεται χωρίς κανενός είδους αντανάκλαση από τον φωτισμό. Δυστυχώς όμως και εδώ, η απειρία της LG display στις κυρτές οθόνες είναι εμφανής. Στο σημείο που ξεκινά η καμπύλη στα δύο άκρα της οθόνης, υπάρχει μια αισθητή αλλοίωση των χρωμάτων αλλά και αντανάκλαση του φωτισμού από το Amoled panel στο τζάμι που βρίσκεται από πάνω του.

Η Nokia έχει δημιουργήσει το δικό της always display mode που ονομάζει Glance. Σε άμεση σύγκριση με την προηγούμενη εκδοχή του στο απλό Nokia 8, οι προσθήκες είναι αρκετές . Η βασικότερη από αυτές είναι ότι το Glance μπορεί πλέον να εμφανίσει ειδοποιήσεις από όλες τις εφαρμογές και όχι μόνο για email, μηνύματα και αναπάντητες όπως η προηγούμενη έκδοση.

Υπάρχει και ένα μικρό σετ επιλογών για την εμφάνιση της οθόνης Glance που ακολουθεί την απλότητα γενικά του stock Android και εστιάζει στην πρακτικότητα. Εκμεταλλευόμενη την OLED οθόνη του 8 Scirocco, η Nokia έχει ρυθμίσει το Glance να εμφανίζεται με απλά γραφικά και χωρίς χρωματα ώστε το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης να παραμένει ανενεργό.

Υπάρχει επίσης και ένα ξεχωριστό “night mode” για την ευκολότερη ανάγνωση της οθόνης το βράδυ, και κυρίως πριν τον ύπνο. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση αφαιρεί σχεδόν εντελώς το μπλε χρώμα από την οθόνη και την κάνει ενοχλητικά κίτρινη, όμως ευτυχώς η ένταση μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα.

Ειναι προφανές ότι τα μειονεκτήματα της οθόνης του Nokia 8 Scirocco είναι περισσότερο ευθύνη της LG και λιγότερο της HMD που προφανώς ήθελε η κορυφαία της συσκευή να ξεχωρίσει με βάση την οθόνη της. Η επιλογή αυτή έρχεται με όλα τα εν γένει πλεονεκτήματα της Amoled τεχνολογίας, πλεονεκτήματα που δεν χάνουν την αξία τους, όπως η προβολή έντονων και ζωντανών χρωμάτων, παρότι δεν υπάρχει κάποια πιστοποίηση για HDR περιεχόμενο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights