Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 8 Scirocco Review : Το καλύτερο Smartphone της εταιρείας ως τώρα

Nokia 8 Scirocco Review : Το καλύτερο Smartphone της εταιρείας ως τώρα

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα .

Με την δεύτερη “γενια” συσκευών της, η Nokia προχώρησε τη συνεργασία της με την Google λίγο περισσότερο, συμμετέχοντας στο Android One πρόγραμμα αυτής.

Το Android One καθορίζει εκτός από το λειτουργικό, και το “σχεδιο αναφορας” στο οποίο βασίζεται το Hardware μιας συσκευής, προκειμένου να λειτουργεί θεωρητικά όσο το δυνατόν καλύτερα με το Android στην μορφή που το σχεδιάζει η Google. Το Nokia 8 Scirocco τρέχει την προς το παρόν νεότερη έκδοση Android 8.1 Oreo, ενώ η εταιρεία έχει και πολύ καλή παράδοση στο να αναβαθμίζει τις συσκευές της, κάτι που κάνει δεδομένο ότι θα υπάρξει αναβάθμιση και στο επόμενο Android 9.0

Στην περίπτωση της Nokia αυτό έρχεται με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αφού μεγάλο μέρος του λειτουργικού που αφορά το ίδιο το Hardware είναι ήδη “ετοιμο” από τη Google. Σε συνδυασμό με την έτσι και αλλιώς stock μορφή του, και την υποστήριξη πλέον του Porject Treble, οι αναβαθμίσεις σε νεότερες εκδόσεις του Android μπορούν να γίνονται θεωρητικά πιο γρήγορα.

Η εμφάνιση και η λειτουργικότητα του stock Android είναι σαφώς πιο απλή από τις περισσότερες συσκευές που τρέχουν κάποια τροποποιημένη έκδοση του.

Αυτό έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στην ευκολία αναβάθμισης του, και την υποστήριξη που έχει από την Google, όμως η απλότητα του σημαίνει ότι δεν προσφέρει και πολλές επιπλέον δυνατότητες που μπορεί να βρει κανείς σε συσκευές της Samsung η/και της Huawei. Η παραμετροποίηση είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, και μέχρι και σήμερα, η λίστα με τις εφαρμογές δεν μπορεί να αλλάξει διάταξη πέρα από την αλφαβητική ενώ δεν υποστηρίζεται και η δημιουργία φακέλων μέσα στο μενού.

Οι εφαρμογές που έχει σχεδιάσει η Google για διαχείριση και προβολή φωτογραφιών και βίντεο, ως συνήθως έχουν ενοχλητικά απλή σχεδίαση, περιορισμένη ευκολία χρήσης αλλά το βασικότερο είναι ότι επιμένουν να θέλουν να προωθήσουν τις cloud υπηρεσίες της εταιρείας.

Το Stock Android χρειάζεται την εγκατασταση τρίτης εφαρμογής ακόμα και για να παίξει ταινίες και βίντεο με συγκεκριμένη μορφή και codecs , κάτι που σχεδόν όλες οι τροποποιημενες εκδόσεις άλλων κατασκευαστών προσφέρουν “απο το κουτί”. Το Google Play Movies έχει προ πολλού μετατραπεί σε μια εφαρμογή προώθησης της Online συλλογής ταινιών προς ενοικίαση και πώληση που προσφέρει η Google.

Η Nokia έχει κάνει μια συγκεκριμένη επιλογή με το stock Android προκειμένου να μειώσει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται η αναβάθμιση σε κάθε νεότερη έκδοση του Android .

Αντίστοιχα μειώνει σημαντικά το κόστος κάθε νέας συσκευής αφού δεν απαιτείται χρόνος προσωπικό και χρήματα για την εξέλιξη δικών της εφαρμογών . Ανάλογα με τις προτιμήσεις που έχει ο καθένας και το κατά πόσο το Stock Android καλύπτει τις ανάγκες του, το Nokia 8 Scirocco είναι μια από τις καλύτερες συσκευές με αυτό, που μπορεί να βρει κανείς επίσημα στη χώρα μας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights