Η Huawei παρουσίασε τον Kirin 710

Η Huawei παρουσίασε τον Kirin 710

Όπως ήταν εδώ και καιρό αναμενόμενο, και μάλλον απαραίτητο πλέον, η Huawei αντικατέστησε τον “γερασμένο” πλέον Kirin 659 για τις Mid-range συσκευές της, με τον σημαντικά ισχυρότερο και νέο, Kirin 710.

Οι αλλαγές που φέρνει ο Kirin 710 είναι πολλές και αρκετά σημαντικές. Η βασικότερο από αυτές όμως είναι ότι από τους συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας του, οι 4 είναι πλέον αρχιτεκτονικής Α-73 της ARM, με πολύ καλύτερη απόδοση από αυτή των συνηθισμένων Α-53 του Kirin 659. Η ταχύτητα τους φτάνει τα 2,2 GHz, ενώ για τους υπόλοιπους 4 που συνεχίζουν να είναι Α-53 για πιο απλές εργασίες, η συχνότητα είναι πιο χαμηλή στο 1.7 GHz. Σε απόλυτες τιμές, η Huawei υπόσχεται 75% καλύτερη απόδοση σε Single core εργασίες, και περίπου 68% σε Multi core, όταν χρησιμοποιούνται και οι 8 πυρήνες του Kirin 710.

Για την κάρτα γραφικών η Huawei επέλεξε και πάλι μια λύση της ARM, από την μεσαία κατηγορία όμως, και πιο συγκεκριμένα την Mali G51 σε διάταξη με 4 μονάδες παραγωγής γραφικών. Η εταιρεία υπόσχεται και βελτιώσεις στον τομέα της κάμερας, όπου ο προκάτοχος του Kirin 710 υποστήριζε ήδη δύο κάμερες ταυτόχρονα, και πιθανότατα έχει αυξηθεί η μέγιστη ανάλυση τους, μαζί με την τεχνολογια αναγνώρισης προσώπου που είναι πλέον διαθέσιμη.

Τέλος, υποστηρίζεται το Voice Over LTE, που επίσης “λείπει” από τις περισσότερες συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, αλλά και οι γρηγορότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων σε 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.