Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Sony παρουσίασε κάμερα 48 mpixels για Smartphones

Η Sony παρουσίασε κάμερα 48 mpixels για Smartphones

απο Kostas Gliatiotis

Έναν νέο αισθητήρα για κάμερες κινητων τηλεφώνων παρουσίασε η Sony σήμερα, με την εντυπωσιακά υψηλή ανάλυση των 48 mpixels.

Ο IMX586 όπως είναι η ονομασία του νέου αισθητήρα, χρησιμοποιεί μια παρόμοια τεχνική με την κάμερα των 40 mpixels που έχει ήδη το P20 pro της Huawei. Στις περισσότερες συνθήκες φωτογράφισης θα συνδυάζει έως και 4 pixel σε ένα, με τις τελικές φωτογραφίες να έχουν χαμηλότερη ανάλυση στα 12 mpixels και θεωρητικά καλύτερη λεπτομέρεια και χρωματικό εύρος. Επίσης, η Sony ισχυρίζεται ότι η αυξημένη ανάλυση της κάμερας θα επιτρέπει καλύτερα αποτελέσματα σε ψηφιακό ζουμ, με τον αισθητήρα να μπορεί να κάνει “crop” την επιφάνεια του σε ανάλυση 12 mpixels με θεωρητικα μικρή απώλεια σε λεπτομέρεια και ποιότητα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας, η νέα αυτή κάμερα χρησιμοποιώντας μια παρόμοια τεχνική , μπορεί να “δει” πολύ περισσότερο φως σε σκοτεινό περιβάλλον και να βγάλει φωτογραφίες με χαμηλά επίπεδα θορύβου. Όταν οι συνθήκες είναι “ιδανικές” η κάμερα των 48 mpixels θα εκμεταλλεύεται την συνολική ανάλυση της βγάζοντας αντίστοιχα μεγάλες φωτογραφίες. Σε αυτή τη περίπτωση πάντως, το φυσικό μέγεθος κάθε ευαίσθητου στο φως pixel είναι σημαντικά μικρότερο από τις περισσότερες κάμερες της αγοράς, έχοντας περιορισμούς στην απόδοση του και στο ποσό σωστά μπορεί να ξεχωρίσει το φως στη φωτογραφία. Το λογισμικό της συσκευής θα μπορεί θεωρητικά να επιλέξει αυτόματα τις κατάλληλες ρυθμίσεις και την ανάλυση που ταιριάζει στις συνθήκες κάθε φωτογραφίας.

Η Sony συνηθίζει να κρατάει κάθε νέα κάμερα που κατασκευάζει για τις συσκευές της δικής της Sony Mobile, οπότε καλώς ή κακώς (κακώς πιθανότατα….) Θα δούμε τον IMX586 αισθητήρα των 48 mpixels στο εσωτερικό κάποιου επόμενου Xperia Smartphone και πιθανότατα αυτό θα είναι το XZ3.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights