Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J6 Review : Εστιάζοντας εκεί που έχει σημασία

Samsung Galaxy J6 Review : Εστιάζοντας εκεί που έχει σημασία

απο Kostas Gliatiotis

Εδώ και αρκετά χρόνια, η σειρά «J» της Samsung αποτελεί την πρόταση της εταιρείας σε όσους θέλουν να κινηθούν στην πιο οικονομική κατηγορία της αγοράς. Έτσι, δεν είναι τυχαίο πως κατά το παρελθόν αρκετά μοντέλα από αυτή την σειρά έχουν σημειώσει μεγάλους όγκους πωλήσεων, καθώς όπως είναι γνωστό οι περισσότεροι καταναλωτές κινούνται στην περιοχή των 100-250€.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, στην σημερινή παρουσίασή μας θα ασχοληθούμε με το Galaxy J6 Dual, το οποίο είναι και η επίσημη έκδοση που εισάγεται και κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στην χώρα μας, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όσον αφορά την τιμή του αυτή κυμαίνεται σε πρώτη φάση στα 250 ευρώ, σημαντικά χαμηλότερα δηλαδή από την αντίστοιχα πρώτη τιμή πώλησης των J5 και J7 2017 πριν περίπου ένα χρόνο.

Όπως συνηθίζουμε, πριν περάσουμε στο κυρίως κείμενό μας, θα αναφέρουμε περιληπτικά ότι το Galaxy J6 διαθέτει Super AMOLED οθόνη 5,6 ιντσών, 32 GB ROM (με δυνατότητα επέκτασης) / 3 GB RAM, βασική κάμερα 13 MP / εμπρόσθια 8 MP, καθώς και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Τέλος, στο εσωτερικό του «χτυπάει» ο Exynos 7870 Octa της Samsung και, προφανώς, το OS είναι το Android της Google.

Η Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το J6 στο εντυπωσιακά γρήγορο 4G δίκτυο της, και να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις όντως εντυπωσιακές ταχύτητες Mobile internet που προσφέρει .

Σχεδιασμός

Ως ένα σύγχρονο smartphone που… σέβεται τον εαυτό του και ακολουθεί την σχεδιαστική τάση της εποχής, το Galaxy J6 διαθέτει οθόνη με aspect ratio 18,5:9, γεγονός το οποίο συνδυαζόμενο με τα αρκετά μικρά bezels γύρω από αυτή έχει ως αποτέλεσμα μια αρκετά compact υλοποίηση, και πράγματι το J6 είναι αρκετά «άνετο» στη χρήση ακόμα και με το ένα χέρι.

Το αρκετά χαμηλό – για τα δεδομένα της εποχής μας – βάρος του, έχει να κάνει και με το ότι το Galaxy J6 είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Όσοι είναι… λάτρεις των μεταλλικών συσκευών πιθανόν να δυσανασχετήσουν, ωστόσο εμείς θα αναφέρουμε ότι πρόκειται για πλαστικό ιδιαίτερα καλής ποιότητας το οποίο δίνει καλή αίσθηση στο χέρι και μικρά επίπεδα… ολισθηρότητας.

Η επιλογή του συγκεκριμένου υλικού ήταν μάλλον «επιβεβλημένη», αφού η Samsung φαίνεται ότι εστιάζει και πάλι σε αυτά που έχουν σημασία για την σειρά Galaxy J, και όχι την πολυτελή εμφάνιση που ποτέ δεν ήταν και ο ουσιαστικός λόγος ύπαρξης τους.

Κάτω από την βασική κάμερα είναι τοποθετημένος ο αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που με την μετάβαση σε οθόνη 18:9, δεν έχει πλέον θέση και χώρο κάτω από αυτή και έχει μεταφερθεί στο πίσω μέρος όπου είναι και προτιμότερο για μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού. Σε σύγκριση με ακριβότερες συσκευές της εταιρείας είναι ελάχιστα πιο «αργός» στην λειτουργία του, όμως και εδώ η Samsung κατά παράδοση δίνει έμφαση στην ασφαλή λειτουργία των αισθητήρων αποτυπωμάτων και δεν την θυσιάζει για λίγο πιο γρήγορο … ξεκλείδωμα.

Στα θετικά του Galaxy J6 θα αναφέρουμε την ξεχωριστή υποδοχή για κάρτες MicroSD που υπάρχει σε συνδυασμό με τις δύο υποδοχές για κάρτες SIM. Υπάρχει φυσικά και θύρα 3,5mm για σύνδεση ακουστικών, που η Samsung επιμένει (και καλά κάνει) να μην αφαιρεί από τις συσκευές της, και είναι και πρακτικά χρήσιμη αφού τα ακουστικά χρησιμεύουν και σαν κεραία για το ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

Κλείνοντας την εξωτερική… γνωριμία μας με το Galaxy J6, όπως είναι ευνόητο η εμπρόσθια όψη του καταλαμβάνεται από την οθόνη του (σε ποσοστό 76,5% περίπου). Τα παραδοσιακά μηχανικά πλήκτρα χειρισμού του Android έχουν αντικατασταθεί από «on screen», ενώ πάνω από την οθόνη θα συναντήσουμε… απλά την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής η οποία διαθέτει ξεχωριστό LED flash, κάτι που θα εκτιμηθεί από αρκετούς. Όπως και όλες οι συσκευές της σειράς όμως μέχρι σήμερα, έτσι και το Galaxy J6 δεν έχει ξεχωριστό LED ειδοποιήσεων, μια επιλογή της Samsung που πιθανότατα θα πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Σε γενικές γραμμές πάντως, το Galaxy J6 κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με τον σχεδιασμό του, όσο και με την ποιότητα κατασκευής του. Πρόκειται για ιδιαίτερα βολική στην χρήση συσκευή η οποία θα καλύψει με άνεση τις ανάγκες του μέσου χρήστη, στον οποίο άλλωστε απευθύνεται.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Panos 07/12/2018 - 19:22

Καλησπέρα
το εν λόγω κινητό μου κάνει για αυτό που χρειάζομαι αλλά προβληματίζομαι αρκετά για τον εξής λόγο.
Το κινητό έχει σχεδόν το διπλό sar από κάθε άλλη συσκευή της Samsung.
0,84 στο κεφάλι αν κάνω λάθος έναντι 0,34 σχεδόν όλων των άλλων αδερφών συσκευών.
Γιατί συμβαίνει αυτό κατά την γνώμη σας?
Σας ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 08/12/2018 - 16:03

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση ! Το όριο για την Ευρωπαϊκή ένωση είναι στο 2.0 οπότε το 0.84 είναι λιγότερο από το μισό του επιτρεπώμενου. Δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια συγκεκριμένη εξήγηση πέρα από το ότι έτσι θεώρησε η Samsung ότι πρέπει να το “στήσει” ώστε να είναι αξιόπιστη η επικοινωνία του με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το SAR όμως είναι πάντα η μέγιστη τιμή που μετριέται στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, ώστε να είναι γνωστό τι κάνει μια συσκευή όταν βρεθεί σε αυτές. Για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εκπομπής πρέπει να βρίσκεται στις χειρότερες δυνατές συνθήκες δικτύου, καμία συσκευή στην πραγματική της χρήση δεν φτάνει σχεδό ποτέ ούτε καν κοντά σε αυτό το όριο που είναι η τιμή που έχει μετρηθεί.

Δεν έχει κανένα νόημα απολύτως να δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε αυτή, με δεδομένο το ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρεθείς ποτέ σε συνθήκες τόσο “κακές” σε κάλυψη δικτύου ώστε να συμπεριφερθεί έτσι μια συσκευή. Επίσης, μιλάμε πάντα για την τιμή σε GSM δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, και κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Σε 3G δίκτυο το επίπεδο εκπομπής είναι έτσι και αλλιώς σημαντικά χαμηλότερο, και η μεταφορά δεδομένων σε 4G ακόμα λιγότερο.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights