Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J6 Review : Εστιάζοντας εκεί που έχει σημασία

Samsung Galaxy J6 Review : Εστιάζοντας εκεί που έχει σημασία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Το Galaxy J6 διαθέτει μία βασική κάμερα με αισθητήρα 13 MP, διάφραγμα φακού f/1.9 και λειτουργίες όπως αυτόματη εστίαση, πανόραμα και HDR. Η δυνατότητα καταγραφής video φτάνει τα 1080p,, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε την εμπρόσθια κάμερα η οποία, αντίστοιχα, διαθέτει αισθητήρα 8 MP και video recording, ομοίως, στα 1080p. Παράλληλα, θα επαναλάβουμε ότι διαθέτει ξεχωριστό LED flash, κάτι που ομολογουμένως δεν συνηθίζεται στις περισσότερες συσκευές στην αγορά.

Έχοντας δει τους τελευταίους μήνες αρκετές αξιόλογες συσκευές στην μεσαία κατηγορία, ήμασταν πραγματικά περίεργοι να δούμε κατά πόσο το Galaxy J6 μπορεί να «κονταροχτυπηθεί» με τον ανταγωνισμό καθώς η βασική του κάμερα, στα χαρτιά τουλάχιστον, δεν μας προϊδέαζε για κάτι… συναρπαστικό. Στην πράξη, το νέο μοντέλο της Samsung μας εξέπληξε ευχάριστα, καθώς ειδικά κατά την διάρκεια της μέρας η κάμερά του είναι μια από τις καλύτερες που έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Η φωτομέτρηση και η απόδοση των λεπτομερειών κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και αν κάτι θα θέλαμε να είναι… λίγο καλύτερο είναι τα χρώματα τα οποία συχνά είναι ένα «κλικ» πιο άτονα σε σχέση με αυτό που βλέπει το μάτι. Παρόλαυτά, είμαστε της άποψης ότι ο μέσος χρήστης θα μείνει ικανοποιημένος, ειδικά εάν κάνει χρήση και του HDR, όποτε οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ειδικά κατά την διάρκεια της νύχτας, η έλλειψη OIS – κάτι αναμενόμενο σε αυτή την κατηγορία – έχει ως αποτέλεσμα το Galaxy J6 να μην… εντυπωσιάζει με τις φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει, όμως αν το κρίνουμε και πάλι σαν ένα σχετικά οικονομικό mid range smartphone, είμαστε της άποψης ότι ο μέσος χρήστης δεν θα μείνει δυσαρεστημένος.

Υπάρχει μάλιστα και ένα ξεχωριστό Night Mode που η Samsung παραδόξως προσφέρει μόνο στις οικονομικότερες συσκευές της, σχεδιασμένο να βγάζει πιο “φωτεινές” φωτογραφίες κατά την διάρκεια της νύχτας. Για να το πετύχει αυτό, βγάζει 3 συνεχόμενες φωτογραφίες με αυξημένη ευαισθησία στο φωτισμό και επίπεδο έκθεσης, προκειμένου να τις συνδυάσει σε ένα τελικό αρχείο. Η απουσία του Optical Image Stabilization κάνει την κάμερα αρκετά ευαίσθητη στην κίνηση του χεριού που πρέπει να είναι αρκετά πιο σταθερό σε αυτό το Night Mode. Οι φωτογραφίες τώρα, είναι σίγουρα πιο φωτεινές από το κανονικό Mode λήψης, ενώ αν ο χρήστης έχει και σταθερό χέρι ώστε να μην είναι “θολές”, έχουν και βελτιωμένα επίπεδα λεπτομέρειας.

Κάνοντας την συνηθισμένη αναφορά μας στο interface της κάμερας, θα το κρίνουμε ως αρκετά εύχρηστο και απλό στην εκμάθησή του. Κάτι που μας άρεσε, είναι η δυνατότητα να ορίσουμε εμείς τα «modes» που εμφανίζονται στο πάνω μέρος της οθόνης και τα οποία μπορούμε να επιλέγουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Γενικά μιλώντας, θα επαναλάβουμε ότι η κάμερα του Galaxy J6 είναι μια από τις καλύτερες που μπορεί να βρει ο καταναλωτής σε αυτή την κατηγορία τιμής. Είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι όλο και περισσότερο οι mid-range συσκευές προσφέρουν αξιοπρεπείς υλοποιήσεις και το Galaxy J6 ανεβάζει και άλλο… τον πήχη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Panos 07/12/2018 - 19:22

Καλησπέρα
το εν λόγω κινητό μου κάνει για αυτό που χρειάζομαι αλλά προβληματίζομαι αρκετά για τον εξής λόγο.
Το κινητό έχει σχεδόν το διπλό sar από κάθε άλλη συσκευή της Samsung.
0,84 στο κεφάλι αν κάνω λάθος έναντι 0,34 σχεδόν όλων των άλλων αδερφών συσκευών.
Γιατί συμβαίνει αυτό κατά την γνώμη σας?
Σας ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 08/12/2018 - 16:03

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση ! Το όριο για την Ευρωπαϊκή ένωση είναι στο 2.0 οπότε το 0.84 είναι λιγότερο από το μισό του επιτρεπώμενου. Δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια συγκεκριμένη εξήγηση πέρα από το ότι έτσι θεώρησε η Samsung ότι πρέπει να το “στήσει” ώστε να είναι αξιόπιστη η επικοινωνία του με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το SAR όμως είναι πάντα η μέγιστη τιμή που μετριέται στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, ώστε να είναι γνωστό τι κάνει μια συσκευή όταν βρεθεί σε αυτές. Για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εκπομπής πρέπει να βρίσκεται στις χειρότερες δυνατές συνθήκες δικτύου, καμία συσκευή στην πραγματική της χρήση δεν φτάνει σχεδό ποτέ ούτε καν κοντά σε αυτό το όριο που είναι η τιμή που έχει μετρηθεί.

Δεν έχει κανένα νόημα απολύτως να δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε αυτή, με δεδομένο το ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρεθείς ποτέ σε συνθήκες τόσο “κακές” σε κάλυψη δικτύου ώστε να συμπεριφερθεί έτσι μια συσκευή. Επίσης, μιλάμε πάντα για την τιμή σε GSM δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, και κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Σε 3G δίκτυο το επίπεδο εκπομπής είναι έτσι και αλλιώς σημαντικά χαμηλότερο, και η μεταφορά δεδομένων σε 4G ακόμα λιγότερο.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights