Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J6 Review : Εστιάζοντας εκεί που έχει σημασία

Samsung Galaxy J6 Review : Εστιάζοντας εκεί που έχει σημασία

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Galaxy J6 είναι από τις συσκευές της εταιρείας, που χρησιμοποιούν επεξεργαστή σχεδιασμένο από την ίδια τη Samsung. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για τον Exynos 7870 που συνδυάζεται με 3 GB μνήμης RAM στην μια και μοναδική έκδοση του J6 που θα εισαχθεί επίσημα στη χώρα μας.

Παρότι πλέον έχει «ξεπεραστεί» και  στα χρήματα αυτά μπορεί να βρει κανείς συσκευές με ισχυρότερο Hardware, ο Exynos 7870 δεν παύει να είναι απόλυτα ικανοποιητικός για την καθημερινή φυσιολογική χρήση για την οποία άλλωστε και έχει σχεδιαστεί το Galaxy J6. Οι οχτώ πυρήνες επεξεργασίας του είναι στο σύνολο τους αρχιτεκτονικής Α-53 της ARM με μέγιστο χρονισμό το 1.6 GHz και για τους οχτώ.

Κάθε είδους εφαρμογή ξεκινά χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις, και σε γενικές γραμμές η συσκευή δείχνει την «άνεση» που πρέπει να έχει πλέον ένα Smartphone ακόμα και σε αυτά τα χρήματα. Τα 3 GB μνήμης RAM είναι αρκετά για να μπορεί ο χρήστης να έχει ταυτόχρονα ενεργές όσες εφαρμογές χρειάζεται, ακόμα και αν αυτές είναι σχεδιασμένες να τρέχουν μονίμως όπως το Viber, το Facebook και ο Messenger.

Το μοναδικό «μελανό» σημείο στην απόδοση του Exynos 7870 είναι η χαμηλότερης απόδοσης κάρτα γραφικών του. Η Mali T830 έχει μια και μοναδική μονάδα παραγωγής γραφικών, έστω και υψηλά χρονισμένη σχεδόν στο 1 GHz. Για την 1440 x 720 οθόνη του Galaxy J6 η κάρτα γραφικών είναι ικανοποιητική σε απλή χρήση, και παράγει το γραφικό περιβάλλον της Samsung χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για παιχνίδια τώρα, η απόδοση της είναι αισθητά περιορισμένη, και μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις στα πιο απλά και βασικά από αυτά. Παρόλα αυτά θα πρέπει εδώ πάντα να θυμόμαστε ότι το Galaxy J6 ανήκει στην «μικρότερη» οικογένεια συσκευών της Samsung και δεν έχει σχεδιαστεί για Gaming χρήση.

Τέλος, για τον αποθηκευτικό χώρο υπάρχουν 32 GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 25 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Είναι άξιο αναφοράς πάντως, ότι η υποδοχή για την κάρτα μνήμης MicroSD είναι ξεχωριστή από τις δύο υποδοχές για κάρτες SIM, και είναι δυνατή η χρήση τους ταυτόχρονα, κάτι που απουσιάζει από πολλές συσκευές του ανταγωνισμού του J6

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Panos 07/12/2018 - 19:22

Καλησπέρα
το εν λόγω κινητό μου κάνει για αυτό που χρειάζομαι αλλά προβληματίζομαι αρκετά για τον εξής λόγο.
Το κινητό έχει σχεδόν το διπλό sar από κάθε άλλη συσκευή της Samsung.
0,84 στο κεφάλι αν κάνω λάθος έναντι 0,34 σχεδόν όλων των άλλων αδερφών συσκευών.
Γιατί συμβαίνει αυτό κατά την γνώμη σας?
Σας ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 08/12/2018 - 16:03

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση ! Το όριο για την Ευρωπαϊκή ένωση είναι στο 2.0 οπότε το 0.84 είναι λιγότερο από το μισό του επιτρεπώμενου. Δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια συγκεκριμένη εξήγηση πέρα από το ότι έτσι θεώρησε η Samsung ότι πρέπει να το “στήσει” ώστε να είναι αξιόπιστη η επικοινωνία του με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το SAR όμως είναι πάντα η μέγιστη τιμή που μετριέται στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, ώστε να είναι γνωστό τι κάνει μια συσκευή όταν βρεθεί σε αυτές. Για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εκπομπής πρέπει να βρίσκεται στις χειρότερες δυνατές συνθήκες δικτύου, καμία συσκευή στην πραγματική της χρήση δεν φτάνει σχεδό ποτέ ούτε καν κοντά σε αυτό το όριο που είναι η τιμή που έχει μετρηθεί.

Δεν έχει κανένα νόημα απολύτως να δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε αυτή, με δεδομένο το ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρεθείς ποτέ σε συνθήκες τόσο “κακές” σε κάλυψη δικτύου ώστε να συμπεριφερθεί έτσι μια συσκευή. Επίσης, μιλάμε πάντα για την τιμή σε GSM δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, και κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Σε 3G δίκτυο το επίπεδο εκπομπής είναι έτσι και αλλιώς σημαντικά χαμηλότερο, και η μεταφορά δεδομένων σε 4G ακόμα λιγότερο.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights