Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J6 Review : Εστιάζοντας εκεί που έχει σημασία

Samsung Galaxy J6 Review : Εστιάζοντας εκεί που έχει σημασία

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το Galaxy J6 έρχεται στην αγορά με το Android 8.0 Oreo της Google και πάνω από αυτό το νεότερο γραφικό περιβάλλον της εταιρείας, το Samsung Experience 9.0 που είναι ουσιαστικά η έκδοση που «τρέχουν» και τα ακριβότερα Galaxy S9.

Μετά από… χρόνια εξέλιξης, κατά την γνώμη μας το UI της κορεάτικης εταιρείας έχει φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα ευχρηστίας και παραμετροποίησης και, πλέον, είναι ένα από τα καλύτερα στον χώρο του Android.

Η διαχείριση των ταπετσαριών και των widgets μας γίνεται με άνεση, ενώ έχουμε επίσης την δυνατότητα να δημιουργήσουμε νέες Οθόνες, να αλλάξουμε την διάταξή τους κτλ. Επίσης, προφανώς, υπάρχει υποστήριξη Θεμάτων.

Με «σύρσιμο» του δαχτύλου μας σε οποιαδήποτε Οθόνη από κάτω προς τα πάνω, θα «αποκαλυφθεί» το App Drawer, ενώ πατώντας πάνω σε κάποιο εικονίδιο οπουδήποτε, εμφανίζονται διάφορες επιλογές, ανάλογα με την εφαρμογή. Φυσικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε παντού φακέλους ενώ είναι επίσης αρκετά ευχάριστο το ότι η Samsung φαίνεται να έχει αφήσει τις εποχές του «bloatware» πίσω… για τα καλά.

Όσον αφορά, πάντως, τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε στην «Συλλογή» η οποία επιτρέπει την διαχείριση των φωτογραφιών και των βίντεό μας. Ξεχωριστοί Music και Video Players δεν υπάρχουν, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να τους εγκαταστήσουν από το Play Store. Επίσης, υπάρχει File Manager καθώς και Ραδιόφωνο FM, ενώ η «Διαχείριση Συσκευής» (την οποία θα βρούμε στις Ρυθμίσεις) δίνει την δυνατότητα να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση του smartphone μας.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ανασχεδιασμένος ώστε να ταιριάζει με την γενικότερη αισθητική του UI της Samsung και, όπως είναι ευνόητο, έχουμε την δυνατότητα να ορίσουμε ποιες συντομεύσεις επιθυμούμε καθώς και την διάταξή τους.

Οι Ρυθμίσεις είναι καλά ομαδοποιημένες και όσοι θελήσουν να φέρουν την συσκευή τους πιο κοντά στα «μέτρα» τους δεν θα δυσκολευτούν σε κάτι. Όσοι δε ανήκουν στην κατηγορία των «απαιτητικών» χρηστών θα μείνουν αρκετά ικανοποιημένοι από τα επίπεδα παραμετροποίησης.

Κλείνοντας την περιήγησή μας, οι εφαρμογές για την πραγματοποίηση κλήσεων, λήψης και αποστολής SMS καθώς και την διαχείριση των επαφών μας είναι εύχρηστες και αποδοτικές.

Όπως είπαμε και στην αρχή, μετά από χρόνια και αρκετές… επικρίσεις, η Samsung φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη της και είναι εμφανέστατο ότι έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο UI της. Ως αποτέλεσμα λοιπόν, είναι ιδιαίτερα παραμετροποιήσιμο, αρκετά «ελαφρύ», αποδοτικό και εύχρηστο και είναι δεδομένο ότι θα ικανοποιήσει τόσο τον μέσο, όσο και τον απαιτητικό χρήστη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Panos 07/12/2018 - 19:22

Καλησπέρα
το εν λόγω κινητό μου κάνει για αυτό που χρειάζομαι αλλά προβληματίζομαι αρκετά για τον εξής λόγο.
Το κινητό έχει σχεδόν το διπλό sar από κάθε άλλη συσκευή της Samsung.
0,84 στο κεφάλι αν κάνω λάθος έναντι 0,34 σχεδόν όλων των άλλων αδερφών συσκευών.
Γιατί συμβαίνει αυτό κατά την γνώμη σας?
Σας ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 08/12/2018 - 16:03

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση ! Το όριο για την Ευρωπαϊκή ένωση είναι στο 2.0 οπότε το 0.84 είναι λιγότερο από το μισό του επιτρεπώμενου. Δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια συγκεκριμένη εξήγηση πέρα από το ότι έτσι θεώρησε η Samsung ότι πρέπει να το “στήσει” ώστε να είναι αξιόπιστη η επικοινωνία του με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το SAR όμως είναι πάντα η μέγιστη τιμή που μετριέται στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, ώστε να είναι γνωστό τι κάνει μια συσκευή όταν βρεθεί σε αυτές. Για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εκπομπής πρέπει να βρίσκεται στις χειρότερες δυνατές συνθήκες δικτύου, καμία συσκευή στην πραγματική της χρήση δεν φτάνει σχεδό ποτέ ούτε καν κοντά σε αυτό το όριο που είναι η τιμή που έχει μετρηθεί.

Δεν έχει κανένα νόημα απολύτως να δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε αυτή, με δεδομένο το ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρεθείς ποτέ σε συνθήκες τόσο “κακές” σε κάλυψη δικτύου ώστε να συμπεριφερθεί έτσι μια συσκευή. Επίσης, μιλάμε πάντα για την τιμή σε GSM δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, και κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Σε 3G δίκτυο το επίπεδο εκπομπής είναι έτσι και αλλιώς σημαντικά χαμηλότερο, και η μεταφορά δεδομένων σε 4G ακόμα λιγότερο.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights