Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Apple σταματά τη συνεργασία της με την Qualcomm

Η Apple σταματά τη συνεργασία της με την Qualcomm

απο Kostas Gliatiotis

Για αρκετά χρόνια, όλα τα iPhone της Apple χρησιμοποιούσαν κάποιο Modem της Qualcomm προκειμένου να υποστηρίζουν την επικοινωνία τους με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και ειδικά στην εποχή του 4G.

Πριν περίπου 2 χρόνια όμως, η Apple ξεκίνησε να χρησιμοποιεί και Modem κατασκευασμένα από την Intel σε συγκεκριμένες εκδόσεις των iPhone και iPad, συσκευές που είχε εξ αρχής γίνει εμφανές ότι έχουν διαφορετική απόδοση στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

Οι συνεχόμενες διαμάχες όμως ανάμεσα στην Apple και την Qualcomm για συγκεκριμένες πατέντες, αλλά και για την χρήση των Modem της Intel, έκανε την Apple να μην θέλει να συνεργάζεται άλλο με την Qualcomm. Ο George Davis, οικονομικός διεύθυντής της Qualcomm, δήλωσε ότι η Apple φαίνεται να έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει Modem της Intel σε όλες τις συσκευές που πρόκειται να κατασκευάσει από εδώ και πέρα.

Προφανώς η Qualcomm γνωρίζει ήδη ότι η Apple έχει σταματήσει να προμηθεύεται Modem από αυτή για τα επόμενα iPhone που ήδη βρίσκονται στα τελευταία στάδια του σχεδιασμού τους, Με την Samsung να χρησιμοποιεί και αυτή δικά της Modem αντίστοιχα, σε όλες τις εκδόσεις των Smartphones της που χρησιμοποιούν και Exynos επεξεργαστή, και την Huawei να κάνει ακριβώς το ίδιο σε όλες τις συσκευές που βασίζονται σε κάποιον Kirin  επεξεργαστή, Η Qualcomm θα βρεθεί πλέον να “ελέγχει” λιγότερο από το μισό της παγκόσμιας αγοράς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights