Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Samsung παρουσίασε AMOLED οθόνη που δεν … σπάει

Η Samsung παρουσίασε AMOLED οθόνη που δεν … σπάει

απο Kostas Gliatiotis

Στην προσπάθεια της να βελτιώσει συνολικά τα χαρακτηριστικά των AMOLED οθονών της, η Samsung παρουσίασε μια νέα τεχνολογία στην κατασκευή τους, που κάνει σημαντικά πιο δύσκολο το να σπάσει μια οθόνη αυτού του είδους.

Πιο συγκεκριμένα, το εύκαμπτο AMOLED Panel έχει πλέον “κολλημένο” πάνω του ένα ανθεκτικό στα χτυπήματα υλικό που βασίζεται στο πλαστικό, και είναι και αυτό με τη σειρά του πολύ πιο δύσκολο να σπάσει σε σύγκριση με το συνηθισμένο Gorilla Glass που χρησιμοποιείται στα περισσότερα Smartphones. Τεχνικά ένα AMOLED Panel είναι εδώ και χρόνια ευλίγιστο αφου η Samsung κατασκευάζει κυρτές οθόνες για τις συσκευές της και όχι μόνο, ομως μέχρι και σήμερα, το τζάμι πάνω από το Panel αυτό ήταν “συμπαγές” και δεν είχε την απαιτούμενη ελαστικότητα για να σπάει πιο δύσκολα από την ίδια την οθόνη.

Η Samsung μάλιστα έχει πάρει πλέον και πιστοποιήση αντοχής από τα Underwriters Laboratories, το εργαστήριο δοκιμών που χρησιμοποιεί η Αμερικάνικη OSHA για να πιστοποιεί συσκευές αυτού του είδους και όχι μόνο. Προφανώς και η “άθραυστη” οθόνη της Samsung θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους συσκευή εκτός από Smartphones, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα είναι διαθέσιμες στο “άμεσο μέλλον” χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Για να … αποδείξει την αντοχή της νέας οθόνης, η Samsung έδωσε στη δημοσιότητα ένα Video από τις δοκιμές της, που συγκρίνει την νέα τεχνολογία με τις προηγούμενες οθόνες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights