Στην δεύτερη θέση παγκοσμίως η Huawei το δεύτερο τρίμηνο του 2018

Στην δεύτερη θέση παγκοσμίως η Huawei το δεύτερο τρίμηνο του 2018

Μετά από αρκετά χρόνια ανοδικής πορείας, φαίνεται ότι η Huawei ξεκίνησε πλέον να “φλερτάρει” σοβαρά με την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των κατασκευαστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η Huawei κατάφερε να πουλήσει συνολικά περισσότερα τηλέφωνα από την Apple στο δευτερο τρίμηνο του 2018, και με αυτόν τον τρόπο να φτάσει έστω και προσωρινά στην δεύτερη θέση των κατασκευαστών σε παγκόσμιο επίπεδο, πίσω μόνο από τη Samsung πλέον. Μάλιστα είναι και μια από τις λίγες εταιρείες μαζί με την Xiaomi που κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της, σε μια εποχή που συνολικά η τάση είναι πτωτική για το σύνολο των Smartphones που πωλούνται.

Η Apple που παραδοσιακά εδώ και χρόνια κατέχει την δεύτερη θέση, ετοιμάζει τα επόμενα iPhone που θα φτάσουν στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2018, και αναμενόμενα θα αυξήσουν και τις δικές της πωλήσεις, οπότε και είναι πιθανό να αλλάξει και πάλι αυτή η κατάταξη. Προκειμένου να κρατήσει η Huawei τη δεύτερη θέση “μόνιμα” σε ετήσιο επίπεδο, θα πρέπει να συνεχίσει την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων που πετυχαίνει ήδη τον τελευταίο καιρό, κάτι που παρόλα αυτά δεν φαίνεται και ιδιαίτερα απίθανο.

Για τη Samsung τέλος, δυστυχώς η πτώση είναι σημαντική, με την εταιρεία να χάνει 10% των πωλήσεων που είχε πετύχει το ίδιο διάστημα πριν ένα χρόνο, στατιστικά που επιβεβαιώνουν ότι το Galaxy S9 μεταξύ άλλων, δεν είχε την απήχηση που θα ήθελε η εταιρεία στο αγοραστικό κοινό.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.