Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Android 9.0 Pie η επίσημη ονομασία της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού της Google

Android 9.0 Pie η επίσημη ονομασία της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού της Google

απο Kostas Gliatiotis

Είναι δεδομένο ότι η Google ακολουθεί “αλφαβητική” ονοματοδοσία για κάθε νέα έκδοση του Android λειτουργικού συστήματος της, και για την έκδοση 9.0 το επόμενο γράμμα στην σειρά ήταν το λατινικό P.

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, η εταιρεία ονόμασε απλά “Pie” δηλαδή… πίτα την έκδοση 9.0 αφού παραδοσιακά χρησιμοποιεί ονομασίες γλυκισμάτων κάθε είδους, και είναι η πιο εύκολη και αναγνωρίσημη λέξη που ξεκινά από το γράμμα P.

Στα νέα χαρακτηριστικά του Android 9.0 Pie περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το “Adaptive Battery” που αναγνωρίζει καλύτερα τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιεί συχνά ο ιδιοκτήτης του Smartphone, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να περιορίσει την πρόσβαση σε πόρους τους συστήματος όπως ο επεξεργαστής και η μνήμη RAM, για εξοικονόμηση ενέργειας από την μπαταρία.

Αντίστοιχα ο φωτισμός της οθόνης θα μπορεί πλέον να αναγνωρίσει το εξωτερικό περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν (σε συσκευές με ανάλογο Hardware και αισθητήρες…) αλλά και το περιεχόμενο που προβάλλεται προκειμένου να προσαρμόζεται στο κατάλληλο επίπεδο για άνετη χρήση. Θεωρητικά η οθόνη θα μπορεί να προσαρμόσει τη φωτεινότητα ανάλογα με το αν προβάλλεται π.χ. ένα Video διαφορετικά από ότι στην ανάγνωση κειμένου, ακόμα και στον ίδο χώρο.

Τα πλήκτρα χειρισμού έχουν επίσης αλλάξει σημαντικά, και η Google ακολουθεί καλώς ή κακώς το παράδειγμα της Apple, με “κινήσεις” από το κάτω μέρος της οθόνης για την εμφάνιση της λίστας των ενεργών εφαρμογών, αλλά και … σύρσιμο του μοναδικού πλήκτρου προς τα αριστερά για την επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα. Αλλαγές έχουν γίνει επίσης και στον πινακα ειδοποιήσεων, που έχει πλέον διαφορετικό σχεδιασμό για τα εικονίδια των συντομεύσεων για Bluetooth, Wi-fi κλπ ομως το συγκεκριμένο “μενού” συνήθως τροποποιείται σημαντικά από τους κατασκευαστές συσκευών και πιθανότατα το ίδιο θα γίνει και με το Android 9.0 Pie.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights