Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Επίσημη παρουσίαση του Galaxy Note 9 από τη Samsung

Επίσημη παρουσίαση του Galaxy Note 9 από τη Samsung

απο Kostas Gliatiotis

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Samsung έκανε σήμερα και επίσημη την ύπαρξη του νεότερου και καλύτερου Galaxy Note 9. Το Smartphone έρχεται με όλα τα επαγγελματικά “εργαλεία” για τα οποία είναι γνωστή η σειρά, αλλά και μερικές σημαντικές και ενδιαφέρουσες βελτιώσεις.

Ξεκινώντας από την οθόνη, το Note 9 έχει… μεγαλώσει στις 6.4 ίντσες (από 6.3) όμως συνολικά είναι ελάχιστα πιο κοντό από τον προκάτοχο του αφού το πλαίσιο γύρω από αυτή έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο. Μάλιστα η Samsung δείχνει να μην πιστεύει στη λογική του Notch, και το Note 9 δεν έχει αυτό το για πολλούς ενοχλητικό χαρακτηριστικό στην οθόνη του. Φυσικά η οθόνη είναι τεχνολογίας SUPER AMOLED και διατηρεί την υψηλή ανάλυση των 2960 x 1440 pixels αλλά και την υποστήριξη για HDR περιεχόμενο.

Στο εσωτερικό του Note 9 βρίσκεται ο Exynos 9810 για την έκδοση που θα έρθει επίσημα στην Ευρώπη, ενώ για την Αμερική και την Κίνα θα υπάρχει ξεχωριστή έκδοση με τον Snapdragon 845. Σε όλες τις εκδόσεις η διαθέσιμη μνήμη RAM είναι στα 6 GB που είναι περισσότερο από αρκετά στην πραγματικότητα, ενώ οι δύο διαθέσιμες εκδόσεις αποθηκευτικού χώρου θα είναι στα 128 GB για την βασική, και στα… 512 GB για την δεύτερη μεγαλύτερη. Μάλιστα, το Note 9 υποστηρίζει κάρτες μνήμης MicroSD μέχρι 512 GB, κάνοντας έτσι την έκδοση με τα επίσης 512 GB μια από τις ελάχιστες συσκευές στην αγορά που μπορούν να φτάσουν το… 1 TB αποθηκευτικού χώρου.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή στο εσωτερικό του Note 9 είναι η αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας του που φτάνει πλέον τα 4.000 mAh και η Samsung προφανώς δίνει ιδιαίτερη σημασία στην βελτιωμένη αναμονή που προσφέρει. Όμως με δεδομένο και το “άτυχο” παρελθόν, η Samsung τονίζει ότι έχει πιστοποιήσει την διαδικασία ελέγχου των μπαταρίων και από τρίτη ανεξάρτητη εταιρεία.

Μια μεγάλη διαφορά όμως είναι το ίδιο το S-Pen που εδώ και χρόνια αποτελεί το πιο ξεχωριστό “αξεσουάρ” της σειράς, πλέον υποστηρίζει Bluetooth συνδεσιμότητα με το ίδιο το Note 9. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και για ασύρματο “κλείστρο” για την κάμερα, ενώ η μικρή μπαταρία στο εσωτερικό του μπορεί να φορτίσει σε μόλις 40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα τοποθετήσει το S-Pen στη βάση του μέσα στο Note 9.

H Samsung θα φέρει το Note 9 στην αγορά με το Android 8.1 Oreo και το Samsung Experience 9.0 γραφικό περιβάλλον της εταιρείας όπως ακριβώς και στο Galaxy S9. Η αναβάθμιση σε Android 9.0 Pie θεωρείται δεδομένη κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον. Το Samsung DeX πλέον δεν απαιτεί ξεχωριστή βάση στήριξης όπως στα S8, Note 8 και S9 και λειτουργεί με τη σύνδεση ενός απλού HDMI καλωδίου στην Type-C θύρα στο κάτω μέρος του Note 9. Η ίδια η συσκευή λειτουργεί σαν touchpad στη συνέχεια ενώ προφανώς μπορεί να συνδέσει κανείς και Bluetooth ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Στον τομέα της κάμερας δεν έχει γίνει κάποια σημαντική αλλαγή σε σύγκριση με το S9 Plus, και οι δύο κάμερες στο πίσω μέρος του Note 9 έχουν πρακτικά τις ίδιες δυνατότητες και τεχνικά χαρακτηριστικά. Η βασική από τις δύο έχει την ίδια ανάλυση των 12 Mpixels, και το μεταβαλλόμενο διάφραγμα f/1.5 και f/2.4 ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού ενώ μπορεί να καταγράψει και εδώ βίντεο σε πολύ αργή κίνηση με 960 καρέ το δευτερόλεπτο. Η δεύτερη χρησιμοποιείται κυρίως για φωτογραφίες με θολό φόντο, αλλά έχει την ίδια ανάλυση των 12 Mpixels αλλά και OIS, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν θεωρείται δεδομένο στην δεύτερη κάμερα πολλών ακριβών συσκευών.

Οι προ-παραγγελίες του Galaxy Note 9 θα ξεκινήσουν από αύριο 10 Αυγούστου και στη χώρα μας, ενώ η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου επίσημα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights