Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Samsung σκέφτεται να κλείσει ένα εργοστάσιο της στην Κινα
samsung

Η Samsung σκέφτεται να κλείσει ένα εργοστάσιο της στην Κινα

απο Kostas Gliatiotis

SamsuΜια μάλλον δυσάρεστη είδηση φέρνει στην επιφάνεια το Reuters , αυτή της Samsung που εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει ένα από τα εργοστάσια της στην Κίνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα στην εγχώρια αγορά της Κίνας, που πλέον έχει λιγότερο από 1% σαν ποσοστό, έχοντας πέσει από το 20% που κατείχε πριν 5 χρόνια. Ο ανταγωνισμός από τις Κινεζικές κατασκευαστριες όπως η Xiaomi και η Meizu σε κατηγορίες τιμης που η Samsung δεν έχει δικές της συσκευές, έχουν σαν αποτέλεσμα αυτή την δραματική πτώση.

Αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της Κινεζικής αγοράς, η Κορεατική εταιρεία φαίνεται ότι σκοπεύει να κλείσει ένα από τα δύο εργοστάσια που διατηρεί στην χώρα. Το κόστος λειτουργίας τους φαίνεται ότι δεν είναι συμφέρον πλέον, ενώ έχει ήδη επενδύσει εκτός Κίνας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της σε παραγωγή.

Πριν λίγο καιρό η Samsung εγκαινίασε ένα μεγαλύτερο εργοστάσιο στο Βιετνάμ όπου ήδη έχει δική της γραμμή παραγωγής, αυξάνοντας τις ικανότητες της στα 120 εκατομμύρια συσκευές το χρόνο. Το εργοστάσιο που θέλει να κλείσει η Samsung στο Tianjin της Κίνας παράγει μόλις 32 εκατομμύρια συσκευές, πολύ λιγότερες δηλαδή από το δεύτερο που διατηρεί στη χώρα με 72 εκατομμύρια τηλέφωνα το χρόνο.

Η παραγωγή αυτή μέχρι σήμερα προοριζόταν κυρίως για την ίδια τη Κίνα, αφού οι γραμμές παραγωγής σε Νότιο Κορέα και Βιετνάμ καλύπτουν τις ανάγκες στον υπόλοιπο κόσμο, για αυτό και πιθανότατα η Samsung δεν χρειαζεται πλέον το συγκεκριμένο εργοστάσιο .

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights