Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Περισσότερες πληροφορίες για τον Kirin 980 της Huawei.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Kirin 980 της Huawei.

απο Kostas Gliatiotis

Με το Mate 20 να πλησιάζει πλέον στο στάδιο της ανακοίνωσης του από την Huawei, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους και οι πρώτες πιο “αξιόπιστες” πληροφορίες για τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κίνα, ο επόμενος επεξεργαστής της Huawei θα έρθει με αρκετές και σημαντικές βελτιώσεις. Αρχικά φαίνεται να βασίζεται σε τέσσερις πυρήνες επεξεργασίας Α-77 της ARM, η οποία όμως δεν έχει… ανακοινώσει κάτι νεότερο από τον Α-76 που ακόμα δεν έχει εμφανιστεί σε συσκευές παραγωγής. Η μέγιστη συχνότητα αναφέρεται αρκετά ψηλά στα 2.8 GHz ενώ φυσικά θα υπάρχουν και τέσσερις πιο μικροί Α-55 για τις πιο απλές και καθημερινές εργασίες.

Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι ότι η κάρτα γραφικών έχει βελτιωθεί σημαντικά, και πλέον φαίνεται ότι δεν θα “υστερεί” σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό της. Όπως και στον Kirin 970 θα βασίζεται στην Mali G72 της ARM, αυτή τη φορά όμως με … 24 μονάδες παραγωγής γραφικών, ακριβώς τις διπλάσιες από την προηγούμενη φορά. Η ταχύτητα λειτουργίας της δεν είναι επίσημα γνωστή, ομως η Huawei συνηθίζει να επιλέγει ρυθμίσεις που να μπορούν να διατηρήσουν την απόδοση για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αυξηθεί υπερβολικά η θερμοκρασία λειτουργίας.

Για την μονάδα τεχνητής νοημοσύνης θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχει αναβάθμιση σε σύγκριση με αυτή του Kirin 970, όμως ακόμα δεν γνωρίζει κανείς ποια θα είναι αυτή ακριβώς. Ο Kirin 980 μάλιστα θα κατασκευάζεται και στα 7nm από τη TSMC, και θα είναι αν όλα επιβεβαιωθούν, ο πρώτος επεξεργαστής σε αυτη τη νεότερη “τεχνική κατασκευής” με προφανή πλεονεκτήματα σε κατανάλωση ενέργειας και μειωμένη θερμοκρασία λειτουργίας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights