Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vodafone Smart N9 Review : Μια οικονομική πρακτική συσκευή για καθημερινή χρήση

Vodafone Smart N9 Review : Μια οικονομική πρακτική συσκευή για καθημερινή χρήση

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Το δεύτερο αδύναμο σημείο του Smart N9 και η… Πηγή των προβλημάτων του είναι ο επεξεργαστής που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Ο MT6739 της Mediatek είναι μια από τις αρκετά παλιές αλλά και αρκετά απλές λύσεις που προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία.

Με συνολικά μόλις τέσσερις πυρήνες Α53, και μάλιστα χρονισμένους χαμηλά στο 1.3 GHz, είναι δύσκολο να πετύχει κάτι περισσότερο από απλά….. Αποδεκτες επιδόσεις.

Το σημαντικότερο ίσως “προβλημα” με τον MT6739 είναι ότι πλέον μπορεί κανείς να βρει συσκευές με σημαντικά ισχυρότερο hardware στα χρήματα που κοστίζει το Smart N9, και είναι πρακτικά και ένα από τα λίγα σημεία όπου η συσκευή χάνει πόντους σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Τα 2 GB μνήμης RAM ενώ είναι μάλλον λογικό να είναι τόσα, περιορίζουν την εκτέλεση εφαρμογών σε απλά τις βασικές που θέλει να χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του smartphone. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Smart N9 είναι από τις συσκευές για τις οποίες έχουν σχεδιαστεί οι Lite εκδόσεις των εφαρμογών του Facebook και του messenger. Με δεδομένο το ότι δεν υπάρχει αντίστοιχα πιο “ελαφρια” έκδοση εφαρμογών όπως το Viber, η εγκατάσταση του είναι δεδομένο ότι θα επιβαρύνει την απόδοση του Smartphone.

Αντίστοιχα και στον τομέα των γραφικών, η Mali T720 είναι παλιά και πλέον αρκετά αδύναμη ακόμα και για την χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη του Smart N9. Τα λίγα παιχνίδια που είναι μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της πάντως, είναι και αυτά που πρέπει κανείς να περιμένει ότι θα μπορούν να τρέξουν άνετα σε ένα κινητό με αυτό το κόστος.

Λειτουργικό σύστημα.

Η επιλογή του νεότερου διαθέσιμου Android 8.1 Oreo από τη Vodafone μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί και σίγουρα ασυνήθιστη σε αυτή τη κατηγορία. Παρόλα αυτά, με δεδομένο το χαμηλών επιδόσεων hardware του Smart N9 η εταιρεία θα μπορούσε να έχει επιλέξει την σχεδιασμένη ακριβώς για συσκευές αυτού του είδους έκδοση του Android GO. ( Όπως στο Nokia 1 που βασίζεται ουσιαστικα στο ίδιο Hardware)

Η σχεδόν stock μορφή του λειτουργικού συμβάλει στην απλότητα που προφανώς πρέπει να έχει ένα Smartphone που απευθύνεται δυνητικά και σε μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό.

Οι εφαρμογές της Google συνεχίζουν να προωθούν και τις υπηρεσίες της εταιρείας, όμως το Google photos για παράδειγμα, είναι αποδεκτό σε λειτουργικότητα σε μια τόσο απλή συσκευή. Παρόλα αυτά η Vodafone έχει δημιουργήσει τη δική της εφαρμογή “Συλλογής” φωτογραφιών, μια σιγουρα χρήσιμη προσθήκη για όσους δεν συμπαθούν τo Google Photos.

Αντίστοιχα υπάρχει φυσικά και ενσωματωμένο ραδιόφωνο που είναι σίγουρα χρήσιμο η ακόμα και απαραίτητο για όσους ειδικά χρησιμοποιουν μεταφορικά μέσα στην καθημερινότητά τους.

Οι εφαρμογές της ίδιας της Vodafone τώρα είναι αυτές που η εταιρεία έχει σχεδιάσει ώστε να μπορούν οι συνδρομητές της να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Η μοναδική διαφορά είναι ότι στο Smart N9 είναι απλά προ-εγκατεστημενες αφού κατά αποκλειστικότητα σχεδόν, από τα καταστήματα της εταιρείας θα το αγοράζουν συνδρομητές του δικτύου της Vodafone.

Σε μια Vodafone branded συσκευή είναι αποδεκτή και λογική η ύπαρξη τους, και η εταιρεία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια πολύ σημαντικά βήματα ώστε να μην είναι “ενοχλητικες” αλλά ούτε και υπερβολικές σε εμφανιση και δυνατότητες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights