Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ “Εμπιστευτικό email” από τη mobile εφαρμογή του Gmail
gmail-unified-inbox-in2mobile-featured-image

“Εμπιστευτικό email” από τη mobile εφαρμογή του Gmail

απο Kostas Gliatiotis

Μια δυνατότητα που ήδη υπάρχει στην web έκδοση του Gmail, ενεργοποιεί σταδιακά η Google και στην εφαρμογή για iOS και Android συσκευές, αυτή του “εμπιστευτικού email”.

Πιο αναλυτικά, ο αποστολέας ενός mail έχει πλέον τη δυνατότητα να ορίσει μερικές παραμέτρους “ασφαλείας” όπως την δυνατότητα αυτόματης διαγραφής του μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κλειδώματος του email με κωδικό, τον οποίο στη συνέχεια η Google στέλνει με μήνυμα στον παραλήπτη προκειμένου να το ξεκλειδώσει και να το διαβάσει.

Θεωρητικά ο αποστολέας μπορεί να απενεργοποιήσει την δυνατοτητα αντιγραφής κειμένου μέσα από το mail, αλλά και το να μην μπορεί να αποθηκεύει ο παραλήπτης τυχόν συνημμένα αρχεία που περιλαμβάνονται. Η Google πάντως αναφέρει ότι αυτό δεν εμποδίζει τον παραλήπτη από το να βγάλει screenshot την οθόνη του κινητού του η απλά να τη φωτογραφίσει με κάποια άλλη συσκευή.

Οι “επικριτές” της συγκεκριμένης δυνατότητας τονίζουν επίσης (σωστά….) Ότι το email δεν μεταφέρεται κωδικοποιημένο κάτι που σημαίνει ότι η Google συνεχίζει να μπορεί να το διαβάσει κατά τη μεταφορά του από τους server της. Τέλος, με την επιλογή αποστολής κωδικού για το ξεκλείδωμα του email, η Google αποκτα τυπικά και τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη, κάτι που στη συνέχεια μπορεί να αντιστοιχίσει στην διεύθυνση Gmail του και να αυξήσει τα…. στατιστικά στοιχεία που συλλέγει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights