Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MediaPad M5 Lite Review : Το καθημερινό Tablet

Huawei MediaPad M5 Lite Review : Το καθημερινό Tablet

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Στο εσωτερικό του MediaPad M5 lite βρίσκεται ο Kirin 659 της Huawei, ένας αρκετά “γνωστος” επεξεργαστής από άλλες συσκευές της εταιρείας.

Η απόδοση του είναι πρακτικά αρκετή για την κατηγορία του Tablet, ενώ σίγουρα καλύπτει τις απαιτήσεις της καθημερινής χρήσης. Οι συνολικά 8 πυρήνες Α-53 , χωρίζονται σε δύο διαφορετικές “ομαδες” με διαφορετική μέγιστη συχνότητα λειτουργίας. Για τους τέσσερις πιο γρήγορους αυτή φτάνει τα 2.4 GHz ενώ για τους υπόλοιπους περιορίζεται στο 1.7 GHz.

Η απόδοση του Kirin 659 τώρα, είναι αυτή που περιμένει κανείς με βάση τα χαρακτηριστικά του, αλλά και ευχάριστα καλύτερη σε πολλές περιπτώσεις. Οι εφαρμογές ανοίγουν χωρίς καμία ουσιαστική καθυστέρηση, ενώ και η εκτέλεση τους είναι αντίστοιχα … άνετη.

Τα 3GB μνήμης RAM είναι και αυτά με τη σειρά τους ικανοποιητικά για τη χρήση που έχει σχεδιαστεί το MediaPad M5 Lite. Η ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών είναι κάτι χαρακτηριστικά εύκολο για σχεδόν όλες τις προ-εγκατεστημενες από αυτες, αλλά και πολλές από αυτές που θα εγκαταστήσει ο χρήστης. Για Social media χρήση, τα 3 GB είναι αρκετά ώστε εφαρμογές σαν το Viber, το messenger κλπ να τρέχουν μονίμως χωρίς ενοχλητικά κολλήματα.

Στον τομέα των γραφικών, ο Kirin 659 χρησιμοποιεί την παλαιότερη πλέον Mali T830 κάρτα γραφικών της ARM. Η απόδοση της είναι όμως σημαντικά βελτιωμένη χάρη στη τεχνολογία GPU turbo που έχει σχεδιάσει η Huawei. Θεωρητικά και πρακτικά, αναλαμβάνει να διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους της κάρτας γραφικών, και να “ταξινομει” το έργο της παραγωγής γραφικών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εταιρεία υπόσχεται αύξηση κατά περίπου 60% στην απόδοση της Mali T830, αυτό που έχει πάντως σημασία στην πράξη είναι ότι η απόδοση αυτή είναι εντυπωσιακα καλή στην υψηλής ανάλυσης οθόνη του MediaPad M5 lite.

Σιγουρα τα πιο απαιτητικά από τα διαθέσιμα παιχνίδια δεν θα παίζουν στην μέγιστη δυνατή ανάλυση και ποιότητα τους, όμως πρακτικά το Tablet δεν προορίζεται να καλύψει αυτές τις Gaming απαιτήσεις.

Για τον αποθηκευτικό χώρο τέλος, το MediaPad M5 lite έρχεται με 32 GB ονομαστικά από τα οποία περίπου 24 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD, που είναι πιθανότατα χρήσιμη σε όσους θέλουν να απολαμβάνουν την προβολή ταινιών και λόγω της οθόνης αλλά κυρίως των εντυπωσιακών ηχείων της Harman kardon.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights