Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P Smart Plus Review : Η κορυφή της μεσαίας κατηγορίας

Huawei P Smart Plus Review : Η κορυφή της μεσαίας κατηγορίας

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Το P Smart Plus δεν ακολουθεί την λογική των ακριβότερων P20 Pro και P20, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι προχωρά ένα βήμα ακόμα σε ποιότητα τον συνδυασμό που χρησιμοποιείται στο P20 Lite και μερικές ακόμα συσκευές της εταιρείας. Η βασική από τις δύο πίσω κάμερες έχει ονομαστική ανάλυση 16 Mpixels και βρίσκεται πίσω από ένα σχετικά περιορισμένο διάφραγμα f/2.2 (περισσότερα όμως στην συνέχεια…) ενώ η δεύτερη κάμερα έχει ανάλυση μόλις 2 Mpixels και χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε φωτογραφίες με θολό φόντο για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου.

Η απόδοση της βασικής κάμερας είναι ένα βήμα βελτίωσης από την ήδη πολύ καλή για την κατηγορία, κάμερα του P20 Lite. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το P Smart Plus είναι λεπτομερείς σε εντυπωσιακό βαθμό, αλλά και με πολύ καλό χρωματικό εύρος.

dav
hdr
sdr

Το Smartphone όμως είναι και το πρώτο της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες «τεχνητής νοημοσύνης» για την αυτόματη αναγνώριση του σκηνικού κάθε φωτογραφίας. Η λογική λειτουργίας είναι πρακτικά ίδια με αυτή των ακριβότερων συσκευών της Huawei, όμως υπάρχουν διαφορές στην απόδοση στην πράξη. Αυτές οφείλονται στο ότι το P Smart Plus δεν ανήκει στις συσκευές που η εταιρεία σχεδιάζει σε συνεργασία με την Leica και αντίστοιχα δεν διαθέτει τις «βελτιώσεις» που αυτή έχει προσθέσει στον αλγόριθμο επεξεργασίας και την εφαρμογή της κάμερας.

AI mode Off
Ai Mode On

Το αποτέλεσμα πάντως ακολουθεί την ίδια λογική, με το P Smart Plus να μπορεί να αναγνωρίσει το σκηνικό ή το αντικείμενο κάθε φωτογραφίας και να προσαρμόζει χρωματικά την κάμερα προκειμένου να τονίσει περισσότερο αυτό. Τα αποτελέσματα είναι το ίδιο καλά με τις ακριβότερες συσκευές της Huawei, στον βαθμό που επιτρέπει το διαφορετικό Hardware του P Smart Plus.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι φωτογραφίες είναι λιγότερο «έντονες» από ότι στα ακριβότερα Smartphones της εταιρείας, όμως η βασική αρχή λειτουργίας παραμένει η ίδια. Φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα απενεργοποίησης της «τεχνητής νοημοσύνης» για όσους δεν θεωρούν ότι τους βολεύει ή απλά δεν τους… αρέσει το αποτέλεσμα της.

Μάλιστα το P Smart Plus αποθηκεύει ουσιαστικά δύο φωτογραφίες, μια με τις βελτιώσεις της «τεχνητής νοημοσύνης» και μια χωρίς αυτές, και ο χρήστης μπορεί να προβάλει την φωτογραφία και να αλλάζει μεταξύ των δύο διαφορετικών ρυθμίσεων από την «Συλλογή» φωτογραφιών.

Για την λειτουργία «Πορτραίτου» τώρα και γενικότερα τη φωτογράφιση με θολό φόντο, η Huawei έχει σημαντικά περισσότερη εμπειρία από σχεδόν κάθε άλλη εταιρεία, και αυτό φαίνεται στις ίδιες τις φωτογραφίες. Η αναγνώριση των άκρων του αντικειμένου που θέλει να εστιάσει ο χρήστης, και ο τρόπος που αυτό διαχωρίζεται από το θολό φόντο πίσω από αυτό, είναι σχεδόν άριστη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μάλιστα επειδή χρησιμοποιείται η βασική κάμερα για την λήψη της φωτογραφίας και η δεύτερη μικρότερης ανάλυσης για το «θολό» φόντο, οι φωτογραφίες έχουν την λεπτομέρεια αλλά και το οπτικό πεδίο που έχουν και οι απλές λήψεις.

Η φωτογράφιση σε χαμηλότερη φωτισμό τώρα έχει «αναπάντεχα» καλά αποτελέσματα, παρά το περιορισμένο διάφραγμα f/2.2 και την αναμενόμενη έλλειψη του Optical Image Stabilization. Το P Smart Plus χρησιμοποιεί και εδώ την «τεχνητή νοημοσύνη» για να αναγνωρίσει τις συνθήκες φωτογράφισης και να αυξήσει αυτόματα το επίπεδο έκθεσης του αισθητήρα στο φως μαζί με την τιμή του ISO.

Το αποτέλεσμα έχει αναμενόμενα διαφορετική ποιότητα από ακριβότερες συσκευές, όμως η εξέταση τους με βάση και την αύξηση του ISO σε υψηλά επίπεδα, δειχνει ότι ο αισθητήρας των 16 Mpixels είναι σαφώς πιο «ποιοτικός» από το συνηθισμένο στην κατηγορία.

Ο χρήστης μπορεί και εδώ να απενεργοποιήσει την «τεχνητή νοημοσύνη» για την λήψη φωτογραφιών, με το P Smart Plus να παράγει λίγο πιο φυσιολογικές φωτογραφίες. Σε αυτή την περίπτωση όμως τα επίπεδα φωτισμού είναι χαμηλότερα σημαντικά, και ο ιδιοκτήτης του επιλέγει ουσιαστικά ανάμεσα σε φωτογραφίες με περισσότερο φως και αναμενόμενα λίγο αυξημένα επίπεδα θορύβου ή πιο σωστές σε φωτισμό και λιγότερο «εντυπωσιακές».

Τέλος, για την εγγραφη βίντεο η Huawei επέλεξε να μην εξοπλίσει το P Smart Plus με δυνατότητα εγγραφής σε ανάλυση 4k παρά το σημαντικά ανανεωμένο Hardware στο εσωτερικό του. Παρόλα αυτά, τα αρχεία ανάλυσης 1080p έχουν πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας, ενώ διαθέτουν και ένα ευχάριστα αυξημένο χρωματικό εύρος που παρότι σε κάποιες περιπτωσεις κάνει το πλάνο λιγότερο «φυσικό» δημιουργεί πιο όμορφο τελικό αποτέλεσμα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

konstantinos 01/09/2018 - 01:47

Γεια σας ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο αξίζει η αγορά σε σχέση με huawei mate 10 lite ειδικά σε θέμα κάμερας

Reply
Kostas Gliatiotis 01/09/2018 - 21:32

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το P Smart είναι λίγους μήνες νεότερη συσκευή και τρέχει ήδη το αντίστοιχα νεότερο Android 8.0 Oreo αντί του αμέσως προηγούμενου 7.0 Nougat στην περίπτωση του Mate 10 Lite. Παρόλα αυτά, και το Mate 10 Lite θα αναβαθμιστεί στην επόμενη έκδοση μέσα στο επόμενο διάστημα και η συγκεκριμένη διαφορά θα παψει να υπάρχει. Η κάμερα τώρα, στο Mate 10 Lite είναι λίγο καλύτερη συνολικά, και αισθητά καλύτερη σε χαμηλό φωτισμό και φωτογράφιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν η κάμερα είναι το βασικότερο κριτήριο για εσένα, είναι η καλύτερη επιλογή. Σε σχεδον κάθε άλλο τομέα, οι συσκευές είναι πρακτικά ίδιες αφού βασίζονται στο ίδιο Hardware με πρακτικά μοναδική σοβαρή διαφορά το μέγεθος της οθόνης τους !

Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει για το Mate 10 Lite εδώ

https://in2mobile.gr/2017/11/15/huawei-mate-10-lite-review/

Reply
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΑΣ 16/09/2018 - 02:18

καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτησηη αξιζει να δωσω 160 για το xiaomi a2 lite (4gb ram) μιας και θελω ενα μαζεμενο κινητο…και για καθημερινη χρηση η να δωσω 256 για το p20 lite;;;;;

Reply
Kostas Gliatiotis 17/09/2018 - 02:38

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το Α2 lite δεν έχει έρθει επίσημα στη χώρα μας, οπότε κατά κανόνα δεν προτείνουμε συσκευές που δεν έχουν υποστήριξη αν χρειαστεί.
Παρόλα αυτά, το Ρ20 lite στα 250νευρω περίπου έχει σίγουρα καλύτερη κάμερα, είναι αρκετά πιο όμορφο και υπό συνθήκες και πιο βολικό στην καθημερινή χρήση. Το A2 lite είναι σίγουρα πιο γρήγορο και κατά πάσα πιθανότητα λίγο πιο καλό σε μελλοντικές αναβαθμίσεις

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights