Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 8 Review : Αγγίζοντας την κορυφή

Xiaomi Mi 8 Review : Αγγίζοντας την κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη

Ένας από τους λόγους που το Mi 8 είναι ένα … αστεία γρήγορο Smartphone είναι ο επεξεργαστής που κρύβει στο εσωτερικό του ( ο άλλος είναι προφανώς το πολύ καλά δουλεμενο λογισμικό του! )

Ο Snapdragon 845 θα αποτελεί για μερικούς μήνες ακόμα την καλύτερη πρόταση της Qualcomm, όμως ακόμα και αφού αντικατασταθεί θα παραμένει ένας εντυπωσιακά γρήγορος επεξεργαστής. Η εμπορική ονομασία των πυρήνων επεξεργασίας του είναι Kryo 385 Gold για τους 4 από αυτούς και…  Silver για τους υπόλοιπους τέσσερις. Παρά την ίδια ονομασία τους, οι Gold βασίζονται στον Α-75 της ARM με βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική από την Qualcomm, και φτάνουν τα 2.8 GHz σαν συχνότητα λειτουργίας. Οι Silver Kryo 385 βασίζονται στον Α-55 με τη σειρά τους και τρέχουν χαμηλότερα στο 1.8 GHz.

Στην πράξη, η Qualcomm έχει βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο που ο Snapdragon 845 εκμεταλλεύεται τους διαφορετικής απόδοσης πυρήνες επεξεργασιας που διαθέτει, μεταφέροντας κάθε εργασία πολύ γρήγορα στο “σετ” που έχει την ισχυ που χρειάζεται κάθε φορά.

Οι γρήγορες αυτές εναλλαγές, μαζί με την έτσι και αλλιώς εντυπωσιακή του απόδοση, χαρίζουν στο Mi 8 τον χαρακτηρισμο του… αστεία γρήγορου Smartphone που αναφέραμε πιο πριν.

Κάθε είδους εφαρμογή ξεκινά χωρίς ίχνος καθυστέρησης, με μια αμεσότητα που σε κάνει να πιστεύεις ότι μονίμως το Mi 8 ήξερε τι θες να κάνεις και την είχε από πριν ενεργή. Ταυτόχρονα, η εκτέλεση τους γίνεται με αντίστοιχα τρομερή άνεση και ταχύτητα, που σε κάνει να πιστεύεις ότι για αρκετά χρόνια από σήμερα, ο Snapdragon 845 δεν θα δυσκολευτεί σε κανενός είδους καθημερινή απαιτητική χρήση.

Η έκδοση του Mi 8 που έχουμε στα χέρια μας έχει 6 GB μνήμης RAM, που με τη σειρά της βοηθά τη συσκευή να διατηρεί πολλές εφαρμογές μονίμως ενεργές στο background. Ο χρήστης μπορεί να αλλάζει από την μια στην άλλη με την ίδια άνεση και ταχύτητα που το Mi 8 κάνει τα πάντα, σε σημείο που και εδώ απολαμβάνει την … Περίσσεια ισχύ που αυτό διαθέτει.

Για τον τομέα των γραφικών τα νέα είναι ακόμα πιο ευχάριστα, αφού η Adreno 630 κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του Snapdragon 845 είναι και αυτη ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Μάλιστα στην χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη του Mi 8, η Adreno 630 έχει και ιδιαίτερα εύκολο έργο, που της επιτρέπει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση της. Κάθε είδους παιχνίδι, όσο απαιτητικο και αν είναι, παίζει με ευκολία στο Smartphone και συνήθως στις μέγιστες δυνατές ρυθμίσεις του.

Ακόμα και πολλά Benchmarks που από τον σχεδιασμό τους είναι υπερβολικά σε απαιτήσεις προκειμένου να φτάνουν στο όριο τους τις κάρτες γραφικών, δεν μπορούν να πιέσουν την Adreno 630 αρκετά ώστε να ρίξουν την απόδοση της κάτω από το απόλυτα αποδεκτό όριο των 40 καρέ το δευτερόλεπτο.

Τέλος, ο τρόπος που η Xiaomi έχει σχεδιάσει το Mi 8, παρότι έχει περιορισμούς στον τρόπο που παράγεται και διαχειρίζεται η θερμοκρασία από τον επεξεργαστή του, είναι αρκετά αποδοτικός ώστε η μεγάλης διάρκειας χρήση για παιχνίδια να μην μειώνει σημαντικά την απόδοση του.

Η έκδοση του Mi 8 που έρχεται στη χώρα μας στην πολύ καλή τιμή των 549 ευρώ επίσημα από την InfoQuest, προσφέρει 128 GB ονομαστικού χώρου, από τα οποία περίπου 111 GB ειναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη.

Δυστυχώς παρόλα αυτά, δεν υπάρχει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD. Με δεδομένη την ύπαρξη των 128 GB, αλλά και των Cloud υπηρεσιών αποθήκευσης της Google και της Xiaomi, η απουσία της κάρτας μνήμης είναι λιγότερο σημαντική από ότι στο πρόσφατο παρελθόν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights