Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 8 Review : Αγγίζοντας την κορυφή

Xiaomi Mi 8 Review : Αγγίζοντας την κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Το Mi 8 τρέχει την νεότερη έκδοση του MIUI 9.6 της Xiaomi, ενώ κάτω από αυτό βρίσκεται το Android 8.1 Oreo της Google. Είναι δεδομένο επίσης ότι η συσκευή θα αναβαθμιστεί σχετικά σύντομα και στο Android 9.0 Pie, όπως και το Mix 2s που συμμετέχει ηδη στο beta πρόγραμμα της Google.

Το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας φημίζεται για τις εντυπωσιακά πολλές επιλογές παραμετροποίησης που προσφέρει, αλλά και την εντυπωσιακή ταχύτητα και αμεσότητα στην λειτουργία του.

Η διάταξη των εφαρμογών παραμένει σε ξεχωριστές “σελιδες αναμονής” ενώ δεν υπάρχει επιλογή για την παρουσίαση σε ξεχωριστό μενού. Παρόλα αυτά εννοείται ότι είναι δυνατή η δημιουργία φακέλων αλλά και η ταξινόμηση τους σε οποιαδήποτε σειρα επιθυμεί ο χρήστης του Mi 8.

Το MIUI ακολουθεί ευτυχώς τη λογική προσθήκης εφαρμογών από την Xiaomi για λειτουργίες και υπηρεσίες που αυτές της Google δεν εκτελούν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει και αρκετά απλές εφαρμογές όπως το ημερολόγιο αλλά και το “κομπιουτερακι” για υπολογισμούς.

Η συλλογή φωτογραφιών που διαφέρει σημαντικά από το Google Photos (που επίσης είναι κανονικά διαθέσιμο…. ) Υποστηρίζει φυσικά τις δυνατότητες συγχρονισμού των φωτογραφιών με τις cloud υπηρεσίες της Xiaomi. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει και έναν πολύ χρήσιμο image editor με αρκετές επιλογές για την επεξεργασία και την διαμόρφωση των φωτογραφιών.

Για να εκμεταλλευτεί πλήρως κάποιος τις δυνατότητες εναλλαγής του θέματος εμφάνισης του MIUI θα πρέπει να έχει δημιουργήσει ένα λογαριασμό χρήστη στην Xiaomi, μια διαδικασία που παρόλα αυτά παραμένει απλή και σχετικά γρήγορη.

Η πολύ αποδοτική εφαρμογή διαχείρισης της συνολικής κατάστασης του Mi 8 προσφέρει και εδώ αρκετές ξεχωριστές επιλογές. Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει αναλυτικά τι ακριβώς κάνει κάθε εφαρμογή στη συσκευή του, να καθαρίζει τον αποθηκευτικό χώρο αλλά και να… Ελέγχει την ασφάλεια των εφαρμογών αυτών.

Παραδοσιακά, το MIUI διαθέτει έναν ικανό File Manager, για την διαχείριση των αρχείων που βρίσκονται στη μνήμη του Mi 8, ακόμα και αυτών που δεν μπορεί να αναγνωρίσει.

Συνολικά το MIUi βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο που συνδυάζει αμέτρητες δυνατότητες με ένα εύκολο και λογικά δομημενο γραφικό περιβάλλον. Σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις του, οι επιλογές αυτές δεν “τρομαζουν” αφού είναι καλά… Κρυμμένες στο μενού των ρυθμίσεων ώστε να είναι προσβάσιμες μόνο από τους χρήστες που ενδιαφέρονται για αυτές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights