Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Microsoft : Υποχρεωτικό “τέλος” για τα Windows 7 το 2023

Microsoft : Υποχρεωτικό “τέλος” για τα Windows 7 το 2023

απο Kostas Gliatiotis

Κάθε παλαιότερη έκδοση των Windows έρχεται κάποια στιγμή που παύει να υποστηρίζεται επισημα με ενημερώσεις και επιδιορθώσεις ασφαλείας από την Microsoft. Η ημερομηνία αυτή, για τα Windows 7 θα είναι στις 14 Ιανουαρίου του 2020 για τους οικιακούς χρήστες, όμως η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη επί πληρωμή σε εταιρείες και οργανισμούς.

Σε αντίθεση όμως με τα Windows XP, που έχουν μέχρι και σήμερα θεωρητικά υποστήριξη στις εταιρείες που τα χρησιμοποιούν και πληρώνουν για αυτή, η Microsoft έχει ήδη θέσει ημερομηνία λήξης για τα Windows 7. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft λοιπόν, ακόμα και οι εταιρείες που θέλουν να πληρώσουν για να συνεχίσουν να έχουν υποστήριξη για τα Windows 7, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι το 2023.

Στη συνέχεια η υποστήριξη τους θα σταματήσει πλήρως από την Microsoft, ενώ από το 2020, το κόστος για αυτή την υποστήριξη θα αυξάνεται κάθε χρόνο. Η Microsoft θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο όσοι χρησιμοποιούν ακόμα τα Windows 7 σε επαγγελματικούς υπολογιστές, θα “αναγκαστούν” να τα αλλάξουν με κάποια νεότερη έκδοση του λειτουργικού. Στην περίπτωση των Windows Xp, και ακριβώς επειδή δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία λήξης της επαγγελματικής αυτής υποστήριξης, η Microsoft είναι αναγκασμένη να διορθώνει κενά ασφαλείας που εμφανίζονται και απαιτούν σημαντικές αλλαγές σε ένα λειτουργικό που μετράει πλέον πάνω από 16 χρόνια ζωής.

Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν επίσημα από τη Microsoft το 2009, και παρότι δικαίως πολλοί χρήστες τα προτιμούν σε σύγκριση με τα επόμενα Windows 8 και 8.1, έχουν εδώ και καιρό αντικατασταθεί όλες αυτές οι εκδόσεις από τα πλήρως τροποποιημένα Windows 10.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights