Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi Mix 2s Review : Απίθανα όμορφο και πολυτελές

Xiaomi Mi Mix 2s Review : Απίθανα όμορφο και πολυτελές

απο Kostas Gliatiotis

Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των Smartphones, είναι σπάνιο για μια εταιρεία να καταφέρει να δημιουργήσει κάτι ασυνήθιστο και πρωτοποριακό. Αυτό ακριβώς όμως πέτυχε η Xiaomi πριν περίπου δύο χρόνια, με την παρουσίαση του πρώτου Mi Mix, ενός Smartphone που «ξεκίνησε» τον ανταγωνισμό για όλο και μεγαλύτερες οθόνες με όσο το δυνατόν μικρότερο πλαίσιο γύρω τους.

Η εταιρεία έπρεπε απλά να συνεχίσει να βελτιώνει αυτή την αρχική ιδέα, και να συνεχίσει να παρουσιάζει νεότερες εκδόσεις της, διατηρώντας «ζωντανή» την διαφορετική και πολύ όμορφη εμφάνιση τους. Το Mi Mix 2 ήταν το πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, ένα σωστό βήμα, και ένα σαφώς πιο λειτουργικό σε καθημερινή χρήση Smartphone.

Η Τρίτη έκδοση, το Mi Mix 2s, που κυκλοφορεί και επίσημα στη χώρα μας εδώ και λίγο καιρό, έρχεται να κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα, αυτό που θα το καθιερώσει σαν ένα Smartphone που δεν θυσιάζει τίποτα από την πρωτοτυπία του, ενώ είναι ταυτόχρονα και ανταγωνιστικό στη High End κατηγορία. Στην παρουσίαση που ακολουθεί, θα αναλύσουμε τις βελτιώσεις που έχει κάνει η xiaomi στο Mi Mix 2s, αφού ευχαριστήσουμε την Infoquest για την παραχώρηση του.

Σχεδιασμός.

Η αρχική «ιδέα» του Mi Mix, με την κατασκευή εξολοκλήρου από κεραμικά υλικά, είχε συγκεκριμένους περιορισμούς στο πόσο μαζικά μπορούσε να παραχθεί, που αντίστοιχα περιόριζαν σημαντικά και την διαθεσιμότητα του σε παγκόσμιο επίπεδο. Με το Mi Mix 2 η Xiaomi προσέφερε δύο εκδόσεις, μια πιο «φυσιολογική» με ατσάλινο πλαίσιο / σκελετό, και κεραμικό πίσω μέρος, και μια Special Edition πλήρως κεραμική, σε μικρότερη όμως παραγωγή και με μεγαλύτερο κόστος.

Για την Τρίτη έκδοση του Mi Mix 2s, η εταιρεία επέλεξε να διαθέσει μόνο τον συνδυασμό ατσαλιού στο πλαίσιο και κεραμικού στο πίσω μέρος, μια όχι απαραίτητα λανθασμένη επιλογή. Ο συνδυασμός αυτός διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτη την μοναδική εμφάνιση και τον σχεδιασμό του Mi Mix 2s, ενώ ταυτόχρονα το ατσάλινο πλαίσιο του δίνει και μια βελτιωμένη αίσθηση στιβαρής κατασκευής.

Μέχρι και σήμερα, δεν μπορεί να βρει κανείς στην αγορά εύκολα συσκευή που να είναι το ίδιο εντυπωσιακή στην πίσω αυτή όψη, επειδή προφανώς κανένα άλλο υλικό κατασκευής δεν πλησιάζει την πολυτέλεια και την ομορφιά αυτής της κεραμικής επιφάνειας. Η επιλογή του μαύρου χρώματος είναι επίσης ιδανική, αφού συνδυάζει την ομορφιά αυτή, με μια σοβαρότητα που πρέπει να έχει ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας.

Αυτό όμως που κάνει το Mi Mix 2s να ξεχωρίζει, είναι η μπροστινή του επιφάνεια, για το πόσο μεγάλο τμήμα αυτής καταλαμβάνει η εντυπωσιακή του οθόνη. Το πλαίσιο γύρω από αυτή είναι το ελάχιστο δυνατό στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές, με μόνο το κάτω μέρος να είναι ελάχιστα μεγαλύτερο προκειμένου να φιλοξενήσει εκτός των άλλων και την μπροστινή κάμερα. Η τοποθέτηση της σε αυτό το σημείο είναι σίγουρα ασυνήθιστη, και το Mi Mix 2s προτείνει στον χρήστη του να το γυρίσει ανάποδα προκειμένου να βγάλει μια πιο «φυσιολογική» Selfie. Με δεδομένο το ότι με αυτόν τον τρόπο η συσκευή διατηρεί την μοναδική της αυτή εμφάνιση, η παραχώρηση αυτή είναι κατά τη γνώμη μας σχετικά μικρή.

Στον χώρο πάνω από την οθόνη τώρα, το Mi Mix 2s χρησιμοποιεί ένα πιο «συμβατικό» ακουστικό, όπως και το Mi Mix 2, και όχι την ιδιαίτερη λύση του πρώτου Mix. Το ακουστικό είναι κρυμμένο ουσιαστικά κάτω από την οθόνη, και υπάρχει ένα μικρό «κανάλι» που μεταφέρει τον ήχο στην πιο συνηθισμένη εγκοπή που υπάρχει πάνω από την οθόνη. Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο, η Xiaomi έχει πετύχει ένα πολύ μικρό σε πάχος πλαίσιο, σε σύγκριση με συσκευές που πρέπει εκτός των άλλων να φιλοξενήσουν το ακουστικό σε αυτόν τον χώρο, μια ανάγκη που μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει και την λύση του Notch σε πολλές άλλες συσκευές.

Η μοναδικότητα της συγκεκριμένης υλοποίησης από την Xiaomi, είναι ότι συνεχίζει να κάνει και το τρίτο Smartphone της σειράς, ένα από τα μικρότερα που υπάρχουν με δεδομένο το μέγεθος της οθόνης του, που συνεχίζει να είναι στις 6 ίντσες.

Το κατασκευασμένο από ατσάλι πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Mi Mix 2s, είναι αυτό που βελτιώνει την αίσθηση στιβαρότητας του Smartphone, αφού σαν υλικό προσφέρει εκτός των άλλων και σημαντικά αυξημένη αντοχή στο λύγισμα αλλά και τα χτυπήματα (Στο μέτρο πάντα του λογικού…). Χωρίς να είναι ιδιαίτερα λεπτό σε συνολικές διαστάσεις, αλλά όχι και ιδιαίτερα ελαφρύ, το Mi Mix 2s καταφέρνει να συνδυάσει το βάρος του και την στιβαρότητα αυτή ώστε να δίνει στο χέρι του ιδιοκτήτη του μια αρκετά εντυπωσιακή αίσθηση ποιότητας.

Ακόμα και αν η Xiaomi έχει και αυτή περάσει πλέον στην εποχή του Notch ώστε να προσφέρει ένα Smartphone με μεγάλη οθόνη και μικρό πλαίσιο γύρω από αυτή (πολλά Smartphones για την ακρίβεια…), το Mi Mix 2s και οι προκάτοχοι του παραμένουν η καλύτερη απόδειξη του τι μπορεί να κάνει η εταιρεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights