Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone

Η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone

απο Kostas Gliatiotis

Ακριβώς όπως ήταν αναμενόμενο, και όπως είχε ήδη διαρρεύσει αρκετές φορές, η Apple παρουσίασε τρία διαφορετικά iPhone πριν λίγη ώρα σε ένα παραδοσιακά εντυπωσιακό event.

Οι δύο από αυτές τις συσκευές, το iPhone Xs και το iPhone Xs Max αποτελούν βελτιωμένες εκδόσεις του iPhone X, ενώ το τρίτο iPhone Xr είναι μια οικονομικότερη έκδοση για πρώτη φορά από την εταιρεία.

Ξεκινώντας από τα δύο iPhone Xs, η βασική διαφορά μεταξύ τους είναι το μέγεθος και η ανάλυση της οθόνης τους.

Το iPhone Xs διατηρεί το μέγεθος στις 5.8 ιντσες και την ανάλυση στα 2436×1125 pixels ενώ το iPhone Xs Max έχει την μεγαλύτερη οθόνη που μπήκε ποτέ σε iPhone με μέγεθος 6.5 ιντσες. Η ανάλυση της είναι αυξημένη στα 2688×1242 pixels ενώ και οι δύο οθόνες υποστηρίζουν υψηλότερο δυναμικό εύρος χρώματος αλλά και το HDR10 πρότυπο.

Τα δύο iPhone Xs έχουν δύο κάμερες στο πίσω μέρος τους, που σύμφωνα με την εταιρεία είναι σημαντικά βελτιωμένες σε σύγκριση με αυτές του iPhone X. Η ανάλυση παραμένει ίδια στα 12 mpixels και για τις δύο, όμως το φυσικό μέγεθος του αισθητήρα για την βασική έχει μεγαλώσει με 1.4 μm μέγεθος για κάθε pixel . Το διάφραγμα έχει παραμείνει στο f/1.8 για την βασική κάμερα, ενώ η δεύτερη έχει μπροστά της και παλι έναν τηλεφακο με f/2.4

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει βελτιωθεί σημαντικά το χρωματικό εύρος και στις δύο κάμερες, ενώ πλέον κατά την εγγραφή video ο ήχος είναι στερεοφωνικος, κάτι που απουσίαζε αδικαιολόγητα μέχρι και σήμερα.

Αναμενόμενα, στο εσωτερικό των νέων iPhone Xs και iPhone Xs Max βρίσκεται ο νεότερος επίσης επεξεργαστής της εταιρείας, που πλέον ονομάζεται A12 Bionic. Διατηρεί την διάταξη με 6 πυρήνες επεξεργασίας, δύο υψηλής απόδοσης και τέσσερις σχεδιασμένους για χαμηλότερη κατανάλωση. Όπως πάντα αποτελούν και οι 6 ένα σχέδιο της ίδιας της Apple, και οι δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης έχουν 15% υψηλότερη απόδοση ενώ θα καταναλώνουν και 40% λιγοτερη ενέργεια.

Ενδιαφέρον όμως έχεις και η βελτίωση της κάρτας γραφικών που πλέον έχει 4 πυρήνες αντί για τρεις πριν ένα χρόνο στον Α11 Bionic, αλλά αυξημένη απόδοση κατά 50% σε σύγκριση με αυτόν.

Όπως πλέον μας συνηθίζει η Apple, τα δύο iPhone Xs είναι κατασκευασμένα από ατσάλι και γυαλί, το οποίο γυαλί είναι σύμφωνα με την εταιρεία το πιο ανθεκτικό που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε κινητό τηλέφωνο. Υπάρχει πλέον και πιστοποίηση ΙΡ68 για την αντοχή σε νερό και σκόνη, βελτιωμένη σε σύγκριση με το ΙΡ67 των προηγούμενων συσκευών.

Η μεγαλύτερη ίσως είδηση είναι ότι τα δύο νέα iPhone Xs θα υπάρχουν και σε εκδόσεις με δύο κάρτες SIM. Επειδή όμως είναι η Apple, και δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ένα “ναι μεν αλλά” , μόνο η έκδοση για την Κίνα θα παίρνει δυο φυσικές κάρτες SIM. Στον υπόλοιπο πλανήτη η μία κάρτα SIM θα είναι κανονική και η δεύτερη θα είναι μια eSIM μόνιμα τοποθετημένη στο εσωτερικό της συσκευής.

Για το μικρότερο τρίτο iPhone Xr η Apple είναι εμφανές ότι σχεδίασε ένα πιο οικονομικό smartphone για πιο απλή χρήση.

Στο πίσω μέρος του θα υπάρχει μόνο μία κάμερα, και αυτή βελτιωμένη όπως στις ακριβότερες συσκευές, και εδώ με ανάλυση 12 mpixels, f/1.8 και μεγαλύτερο μέγεθος για τον αισθητήρα. Η σημαντικότερη διαφορά της συσκευής είναι ότι είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και όχι ατσαλι ενώ και η οθόνη είναι τεχνολογίας LCD με μέγεθος 6.1 ιντσες.

Τα δύο iPhone Xs έρχονται σε εκδόσεις των 64, 256 και 512 GB με τιμή στις Ηνωμένες πολιτείες 999 δολάρια και 1099 δολάρια για την βασική των 64 GB. Το μικρότερο iPhone Xr θα έρχεται με 64, 128 και 256 GB και θα κοστίζει αρκετά λιγότερα χρήματα στα 749 δολάρια για τη βασική του εκδοση. Η ημερομηνία επίσημης διάθεσης στη χώρα μας για τα iPhone Xs και Xs Max είναι στις 28 Σεπτεμβρίου, ενω το μικρότερο iPhone Xr θα καθυστερήσει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights