Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 2.1 Review : Απλότητα σε όλα
nokia 2.1

Nokia 2.1 Review : Απλότητα σε όλα

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το Nokia 2,1 κυκλοφορεί με την έκδοση 8.1.0 του Android «Go», το οποίο όπως έχουμε ξαναπεί είναι φτιαγμένο για συσκευές που δεν διαθέτουν αρκετά ισχυρό hardware ώστε να μπορεί να τρέξει όσο ομαλά χρειάζεται η «κανονική» έκδοση του OS της Google.

Η επιλογή του Android Go έχει ως αποτέλεσμα η εμπειρία χρήσης να είναι αρκετά αποδοτική για έναν χρήστη που δεν έχει πολλές απαιτήσεις και θέλει απλά μια συσκευή για να κάνει την δουλειά του.

Στα πλαίσια αυτά, μπορούμε φυσικά να διαχειριστούμε τις ταπετσαρίες και τα widgets μας, να δημιουργήσουμε φακέλους στις οθόνες αναμονής κτλ με τον γνώριμο τρόπο του Android.

Με σύρσιμο του δαχτύλου μας από κάτω προς τα πάνω, θα εμφανιστεί το App Drawer, ενώ πατώντας σε κάποιο εικονίδιο σε αυτό ή σε κάποια οθόνη αναμονής θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές, ανάλογα με την εφαρμογή.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο συνηθισμένος του Android, στον οποίο φυσικά υπάρχει η δυνατότητα αναδιάταξης των συντομεύσεών μας.

Όσον αφορά τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, όπως είναι ευνόητο είναι αυτές της Google. Πολλές από αυτές είναι στην αντίστοιχη έκδοση «Go», με άλλα λόγια είναι λιγότερο «απαιτητικές» από τις κανονικές εκδόσεις τους. Ωστόσο, θέλουμε να επισημάνουμε την ύπαρξη Ραδιοφώνου FM, κάτι που αρκετοί χρήστες θέλουν η συσκευή τους να έχει.

Το μενού των Ρυθμίσεων είναι ιδιαίτερα απλό και βολικό στην χρήση και ο μέσος χρήστης  δεν θα δυσκολευτεί σε κάτι εάν χρειαστεί να καταφύγει σε αυτό.

Τέλος, ο dialer και οι εφαρμογές για την αποστολή και λήψη SMS, την διαχείριση των επαφών μας κτλ είναι οι γνωστές του stock Android οι οποίες και πάλι είναι απλές στην χρήση και βολικές για την καθημερινότητά μας.

Κάνοντας έναν απολογισμό, η επιλογή του Android Go διασφαλίζει στον χρήστη του Nokia 2.1 μια άνετη και ομαλή εμπειρία χρήσης. Προφανώς και λείπουν δυνατότητες που μπορεί να έχουν τα προσαρμοσμένα UI άλλων κατασκευαστών, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα του Android Go είναι η ταχύτερη και συχνότερη λήψη μελλοντικών αναβαθμίσεων. Σε κάθε περίπτωση, ο μέσος χρήστης που θέλει απλά μια συσκευή για την καθημερινότητά του δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι που στην οικονομική κατηγορία, εν τέλει, είναι το…. Ζητούμενο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights