Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 20 Lite Review : Η πολυτέλεια δεν χρειάζεται να είναι ακριβή
Huawei Mate 20 Lite

Huawei Mate 20 Lite Review : Η πολυτέλεια δεν χρειάζεται να είναι ακριβή

απο Kostas Gliatiotis

Στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας είναι πάντα «δύσκολο» για μια εταιρεία να πετύχει έναν ιδανικό συνδυασμό τεχνικών χαρακτηριστικών και εξωτερικής εμφάνισης, πάντα σε λογική τιμή. Για την Huawei το έργο αυτό έχουν αναλάβει με αρκετή επιτυχία οι Lite εκδόσεις των κινητών της σειράς P αλλά ακόμα περισσότερο αυτά της σειράς Mate. Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, το Mate 20 Lite είδε το φως της δημοσιότητας επίσημα, νωρίτερα από την ανακοίνωση των «κανονικών» Mate 20 και Mate 20 Pro της εταιρείας. Η Huawei Hellas μας έκανε μάλιστα και την τιμή να μας το παραχωρήσει για τις ανάγκες του συγκεκριμένου Review, πριν την επίσημη διάθεση του στην Ελληνική αγορά.

Έχοντας σαν στόχο μια συσκευή που δεν κάνει σχεδόν κανενός είδους παραχώρηση που να συνοδεύει τον χαρακτηρισμό Lite, η έκδοση αυτή του Mate 20 διαθέτει ένα άκρως εντυπωσιακό σύνολο χαρακτηριστικών και μια μοναδική εξωτερική εμφάνιση. Μάλιστα ειδικά η εμφάνιση του αυτή, δεν έχει απολύτως τίποτα να «ζηλέψει» από πολύ ακριβότερες συσκευές του ανταγωνισμού (και γιατί όχι και της ίδιας της Huawei…).

Σχεδιασμός.

Το Mate 20 Lite έχει σχεδιαστεί με αρκετούς διαφορετικούς «Στόχους» από την Huawei, ο βασικότερος ίσως όμως από αυτούς είναι να έχει μια όσο το δυνατόν πιο πολυτελή και όμορφη εξωτερική εμφάνιση.

Ξεκινώντας ανορθόδοξα από το πίσω μέρος του, που είναι και αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση σε όποιον το δει από κοντά για πρώτη φορά, η Huawei έχει επιλέξει έναν έξυπνο συνδυασμό των χαρακτηριστικών του αμέσως προηγούμενου Mate 10 Pro, μαζί με τις απαραίτητες αλλαγές «στα σημεία».

Οι δύο κάμερες είναι τοποθετημένες στο κέντρο της πίσω όψης, μια διάταξη που προσωπικά σε εμάς αρέσει περισσότερο ενώ κάνει και το Mate 20 Lite πιο «σταθερό» όταν ο χρήστης του το ακουμπά σε επίπεδη επιφάνεια. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων της συσκευής, που παραδοσιακά όπως σε όλες τις συσκευές της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί με εντυπωσιακή ταχύτητα.

Η σύγκριση και μόνο με ένα αρκετά ακριβότερο κινητό της εταιρείας, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την προσοχή που έχει δοθεί στο πίσω αυτό μέρος. Η επιφάνεια του είναι κατασκευασμένη από γυαλί, και από τους διαθέσιμους χρωματικούς συνδυασμούς, το μπλε χρώμα που είχαμε στα χέρια μας είναι πιθανότατα το πιο εντυπωσιακό. Η γυαλιστερή επιφάνεια του, καταφέρνει να συνδυάσει πολύ καλά την «σοβαρή» εμφάνιση που έρχεται με κάθε σκούρο χρώμα, αλλά και μια πιο ευχάριστη αίσθηση που αφήνει η αντανάκλαση του φωτισμού πάνω σε αυτό. Μάλιστα η απόχρωση αυτή του μπλέ χρώματος αλλάζει σημαντικά ανάλογα με την ένταση και το χρώμα του φωτισμού που πέφτει πάνω στο πίσω μέρος.

Το πλαϊνό μεταλλικό πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και όχι από ατσάλι όπως στα P20 Και P20 pro της εταιρείας, μια αλλαγή που συμβάλει όμως στο να είναι σημαντικά ελαφρύτερο σε βάρος σε σύγκριση με αυτά. Στο Mate 20 Lite όμως είναι βαμμένο και στο ίδιο χρώμα με το πίσω μέρος, μια επιλογή που κατά τη γνώμη μας το κάνει να δειχνει πιο όμορφο και «σοβαρό». Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στο κάτω μέρος της συσκευής, υπάρχει κανονικά και η υποδοχή των 3.5mm για ακουστικά, που απουσιάζει πλέον από αρκετές συσκευές…

Ερχόμενοι τώρα στην μπροστινή επιφάνεια, το μεγαλύτερο μέρος αυτής το καταλαμβάνει η οθόνη των 6.3 ιντσών με την οποία είναι εξοπλισμένο το Mate 20 Lite. Μάλιστα η οθόνη αυτή , αλλά και η γενικότερη ομοιότητα της μπροστινής όψης με αυτή του P Smart Plus της εταιρείας, είναι και ένας από τους λόγους που το δεύτερο δεν κυκλοφόρησε τελικά επίσημα στην Ευρώπη και τη χώρα μας…

Το πλαίσιο γύρω από αυτή την οθόνη είναι σημαντικά μικρότερο σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο Mate 10 Lite, αλλά και σε σύγκριση με πολλές συσκευές του ανταγωνισμού στην κατηγορία χρημάτων που ανήκει το Mate 20 Lite. Στον χώρο κάτω από την οθόνη, δεν υπάρχει πλέον ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που έχει μεταφερθεί όπως αναφέραμε στην πίσω όψη.

Στο πάνω μέρος της οθόνης τώρα, το Mate 20 Lite έχει και αυτό το συνηθισμένο πλέον… Notch που φιλοξενεί το ακουστικό και μαζί με αυτό τους υπόλοιπους απαραίτητους αισθητήρες για την λειτουργία του.  Η λειτουργία ξεκλειδώματος με την αναγνώριση του προσώπου του χρήστη, έχει βελτιωθεί σημαντικά στην ταχύτητα αλλά και την αξιοπιστία της. Οι δύο κάμερες που φιλοξενούνται στο Notch αυτό, λειτουργούν ταυτόχρονα για την αναγνώριση του προσώπου του χρήστη, και το πετυχαίνει σχεδόν πάντα σωστά ακόμα και σε συνθήκες εντυπωσιακά χαμηλού φωτισμού.

Όπως και το P Smart Plus, έτσι και το Mate 20 Lite, είναι από τις πιο μικρές σε εξωτερικές διαστάσεις συσκευές με τόσο μεγάλη οθόνη. Το ότι μπορεί πλέον ένα Smartphone να έχει οθόνη 6.3 ιντσών και να είναι τόσο εύκολο στη χρήση ακόμα και με το ένα χέρι, είναι σίγουρα ένα «κατόρθωμα» για την Huawei, ειδικά στην μεσαία κατηγορία τιμής.

Συνολικά, η εξωτερική εμφάνιση του Mate 20 Lite, όπως ήδη αναφέραμε, το κάνει να ξεχωρίζει από σχεδόν κάθε άλλη συσκευή που βρίσκεται στην ίδια κατηγορία τιμής με αυτό. Η Huawei έχει καταφέρει και εδώ, να δημιουργήσει μια συσκευή που όπως και το P20 Lite (σε μικρότερο βαθμό…) δεν έχει κάτι να ζηλέψει από ακριβότερες συσκευές, και σε πολλές περιπτώσεις είναι και πιο εντυπωσιακό από αυτές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights