Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi A2 Review : Απόδοση και απλότητα
xiaomi mi a2 in2mobile

Xiaomi Mi A2 Review : Απόδοση και απλότητα

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Το Mi A2 υπάρχει ουσιαστικά για να προσφέρει μια επιλογή βασισμένη στο Stock Android της Google. Τρέχει την έκδοση 8.1 Oreo  και είναι δεδομένο ότι θα αναβαθμιστεί σχετικά σύντομα και σε Android 9.0 Pie.

Η Stock μορφή του Android προσφέρει περιορισμένες δυνατότητες παραμετροποίησης, και δυστυχώς από αυτές απουσιάζει ακόμα η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων στο μενού, ενώ υπάρχει στην οθόνη αναμονής. Ο stock launcher παρουσιάζει τις εφαρμογές μόνο σε αλφαβητική σειρά, κάτι που σημαίνει ότι αυτή αλλάζει κάθε φορά που ο χρήστης εγκαθιστά μια καινούρια εφαρμογή.

Οι εφαρμογές της Google τώρα, συνεχίζουν δυστυχώς να εστιάζουν περισσότερο στην απλότητα και λιγότερο στις δυνατότητες που προσφέρουν. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές στο Google Play Music για παράδειγμα, που παραδοσιακά «επιμένει» και ενοχλητικά να προσπαθεί να πείσει τον χρήστη να εγγραφεί στην μουσική υπηρεσία της εταιρείας.

Το Google Photos είναι επίσης επίμονο στη χρήση των cloud υπηρεσιών αποθήκευσης φωτογραφιών και Video, τουλάχιστον όμως εδώ υπάρχει και ενας αρκετά χρήσιμος και ικανός Image editor για την επεξεργασία των φωτογραφιών.

Από το λειτουργικό σύστημα απουσιάζει κάθε είδους υποστήριξη για codecs αναπαραγωγής αρχείων Video εκτός από τα βασικά, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης συνήθως πρέπει να εγκαταστήσει κάποια επιπλέον εφαρμογή.

Η Xiaomi παρόλα αυτά έχει προ-εγκαταστήσει τον δικό της File Manager για την διαχείριση των αρχείων που υπάρχουν στην εσωτερική μνήμη του Mi A2, ακόμα και αυτών που δεν μπορεί να αναγνωρίσει κάποια εφαρμογή.

Το Stock Android βασίζεται στην απλότητα του, και θεωρητικά προσφέρει στον χρήστη την επιλογή να εγκαταστήσει αυτός τις εφαρμογές που τον «βολεύουν» για κάθε επιπλέον λειτουργία και δυνατότητα που απουσιάζει από αυτό. Πρακτικά όμως δεν θεωρείται πλεονέκτημα αυτό, αφού όλες οι συσκευές που βασίζονται στο λειτουργικό της Google μπορούν να το κάνουν αυτό, ακόμα και αν έχουν ήδη από τον κατασκευαστή τους μια αντίστοιχη εφαρμογή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights