Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mediapad T5 Review : Ένα Tablet για όλους !
mediapad t5

Huawei Mediapad T5 Review : Ένα Tablet για όλους !

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Το Mediapad T5 τρέχει το EMUI 8.0 της Huawei, και κάτω από αυτό την επίσης 8.0 Oreo έκδοση του Android της Google. Μέχρι και σήμερα είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτά τα χρήματα να βρίσκει κανείς Tablets με παλαιότερες εκδόσεις, και συνήθως το Android 7.0 Nougat. Με αυτό σαν δεδομένο η επιλογή της Huawei να προσφέρει μια αρκετά νεότερη έκδοση είναι σίγουρα θετική.

Το γραφικό περιβάλλον έχει προσαρμοστεί στα διαφορετικά δεδομένα της οθόνης ενός Tablet, προκειμένου να προβάλλεται σωστά σε οριζόντια προβολή. Παρόλα αυτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και «κάθετα» όπως ένα Smartphone, μια τοποθέτηση πιο βολική ίσως για την ανάγνωση κειμένου.

Το ξεχωριστό μενού που έχει σχεδιάσει η εταιρεία για το ακριβότερο Mediapad M5 που μοιάζει περισσότερο με αυτό ενός υπολογιστή δεν υπάρχει στο T5 όπως είναι μάλλον λογικό, ενώ πιθανότατα δεν υποστηρίζεται και από το Hardware αυτού. Υπάρχει όμως ένα ξεχωριστό Kids Mode που προσαρμόζει την οθόνη προκειμένου να είναι πιο φιλική σε μικρά παιδία, αλλά περιορίζει και το τι μπορούν να κάνουν με το Tablet ανάλογα με το τι θέλει να τους… επιτρέψει κάποιος μεγαλύτερος.

Η εμφάνιση μπορεί και εδώ να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη, αλλά και να αλλάξει το συνολικό «θέμα» εμφάνισης του μενού. Οι εφαρμογές παρουσιάζονται σε ξεχωριστές οθόνες αναμονής αλλά και εδώ αυτό μπορεί να αλλάξει σε ξεχωριστό μενού, από τις ρυθμίσεις της οθόνης του Tablet.

Οι επιπλέον εφαρμογές που η Huawei σχεδιάζει για τις συσκευές της είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και στην περίπτωση του Mediapad T5, αφού το κάνουν «έτοιμο» για χρήση όπως η προβολή ταινιών. Η εφαρμογή αναπαραγωγής Video που διαθέτει, υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό από codecs που την κάνουν ιδανική για την προβολή ταινιών, χωρίς ο χρήστης να πρέπει να ασχοληθεί με το τι είδους αρχείο είναι η κάθε μια από αυτές.

Θα θέλαμε σε εφαρμογές όπως ο Chrome να υπάρχει η δυνατότητα προβολής σε μικρότερο «φόντο» προκειμένου να εμφανίζεται περισσότερο περιεχόμενο ταυτόχρονα στην οθόνη.

Σε κάθε περίπτωση, το γραφικό περιβάλλον της Huawei είναι ιδιαίτερα φιλικό στις τελευταίες εκδόσεις του, όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε αρκετές περιπτώσεις. Σε ένα οικονομικό Tablet αυτό είναι ίσως ακόμα πιο σημαντικό, αφού κάνει την χρήση του εύκολη ακόμα και για όσους δεν χρησιμοποιούν κάποιο Smartphone της Huawei σαν τη βασική τους συσκευή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights