Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Creative Hitz WP380 Review : Ασύρματη ποιότητα ήχου

Creative Hitz WP380 Review : Ασύρματη ποιότητα ήχου

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των ασύρματων ακουστικών περιλαμβάνει συνήθως πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους προτάσεις, με αντίστοιχες διαφορές στο κόστος. Η Creative όμως πολύ σωστά θεωρεί, ότι ένα Bluetooth set ακουστικών, δεν χρειάζεται να είναι ακριβό για να είναι και… αποδοτικό. Η εταιρεία μας παραχώρησε τα Hitz WP380 Bluetooth στερεοφωνικά ακουστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου Review, θεωρώντας ότι είναι μια από τις ιδανικές επιλογές από την έτσι και αλλιώς πλούσια γκάμα της.

Όπως άλλωστε φαίνεται άμεσα, πρόκειται για ένα on-ear σετ ακουστικών, που προσπαθεί να συνδυάσει την καλή απόδοση και τη χρηστικότητα που αναφέραμε, με ένα όσο το δυνατόν πιο βολικό και περιορισμένο μέγεθος.

Σχεδιασμός.

Κάθε on-ear σετ ακουστικών, πρέπει να καλύπτει μια βασική απαίτηση, αυτή του να προσαρμόζεται σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες «φόρμες» ανάλογα με το τι θεωρεί βολικό ο κάθε χρήστης τους. Η στεφάνη μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα αρκετά μεγάλο εύρος προκειμένου να ταιριάζει σε σχεδόν κάθε περίπτωση, ακόμα και σε αυτές σαν τη δική μας που θέλουμε συνήθως μεγάλα ακουστικά για μεγάλα… κεφάλια.

Κάθε ένα από τα ίδια τα ακουστικά τώρα, μπορεί να περιστραφεί προκειμένου και εδώ ο καθένας να βρει την τέλεια εφαρμογή για το δικό του… κεφάλι. Το μέγεθος είναι αρκετά μεγάλο για τις περισσότερες περιπτώσεις, δεν ανήκουν όμως στην κατηγορία που «Αγκαλιάζουν» ολόκληρο το αυτί.

Τα πλήκτρα χειρισμού βρίσκονται όλα στην ίδια πλευρά, και συγκεκριμένα στο δεξί ακουστικό. Τα βασικότερα από αυτά είναι στην επίπεδη και μεγάλη επιφάνεια στο πίσω μέρος του, και περιλαμβάνουν την αυξομείωση της έντασης αλλά και το Play/pause που ταυτόχρονα ενεργοποιεί αλλά και απενεργοποιεί τα ίδια τα ακουστικά. Δύο μικρά πλήκτρα για την αλλαγή του κομματιού που παίζει η συσκευή που είναι συνδεδεμένα τα ακουστικά βρίσκονται στο κάτω μέρος.

Παραδόξως, το MicroUSB βύσμα φόρτισης αλλά και η είσοδος για το 3.5mm audio jack βρίσκονται στο αριστερό ακουστικό, προφανώς για να μην «ενοχλούν» αν ο χρηστης θέλει να τα φοράει με κάποιο από τα δύο συνδεδεμένο. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρά την οικονομική τιμή πώλησης των Hitz WP 380, η Creative περιλαμβάνει και 3.5mm audio καλώδιο στη συσκευασία όπως φυσικά και ένα καλώδιο φόρτισης.

Εργονομία.

Αυτό που έχει σημασία στην πράξη πάντως, είναι αν τα ακουστικά είναι βολικά στο κεφάλι και φυσικά στη χρήση τους. Το αρκετά περιορισμένο βάρος συμβάλει σε αυτό, κάτι αρκετά εντυπωσιακό με δεδομένο το ότι η «στεφάνη» τους είναι μεταλλική και όχι πλαστική. Τα πλήκτρα χειρισμού είναι πολύ ευχάριστα στην αφή αλλά και με ποιοτικό «feedback» ώστε να καταλαβαίνει ο χρήστης ότι έχει πατήσει αυτό που θέλει.

Η στεφάνη μάλιστα δεν είναι υπερβολικά δύσκαμπτη, προκειμένου τα ακουστικά να μην πιέζουν ενοχλητικά το κεφάλι του χρήστη τους ακόμα και σε πολύωρη… ακρόαση μουσικής. Τα μαξιλαράκια που ακουμπούν το αυτί του χρήστη, είναι ευχάριστα μαλακά αλλά και από ποιοτικό υλικό, που τα κάνει εκτός των άλλων και άνετα. Η creative σωστά δεν έχει επιλέξει ένα πιο απλό υλικό σαν «σφουγγάρι» για τα συγκεκριμένα μαξιλαράκια, αφού εκτός από άνεση δίνουν και μια αίσθηση ποιότητας στα WP380.

Τεχνολογία.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η Creative έχει «εφοδιάσει» τα Hitz WP 380 με αρκετές ενδιαφέρουσες δυνατότητες παρά το χαμηλό κόστος τους. Η βασικότερη από αυτές είναι η υποστηριξη του AptX πρότυπου, που προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα ήχου. Μαζί με αυτό υποστηρίζεται πάντως και η αποσυμπίεση AAC ήχου αλλά και το πρότυπo HD Audio που είναι περισσότερο χρήσιμο για την αναπαραγωγή ήχου σε ταινίες.

Η εταιρεία δηλώνει ότι τα ακουστικά μπορούν να παίξουν έως και 14 ώρες μουσικής με μια φόρτιση της μπαταρίας τους. Ο χρόνος αυτός καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό και από την ένταση που γίνεται αυτή η αναπαραγωγή. Σε φυσιολογικά επίπεδα πάντως, και σε Smartphone που υποστηρίζει το AptX πρότυπο, η πραγματική τους απόδοση δεν απέχει από αυτό που δηλώνει η Creative. Συγκεκριμένα σε διάστημα περίπου 20 ημερών, χρειάστηκε να τα φορτίσουμε μόλις δύο φορές, για περίπου μια ώρα χρήσης κάθε μέρα.

Προκειμένου όμως να είναι και πρακτικά χρήσιμα σε ένα Smartphone, τα ακουστικά διαθέτουν και μικρόφωνο για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα ακουστικά μπορούν να αναγνωρίσουν και να απομονώσουν τον θόρυβο γύρω τους, όμως στην πράξη αυτό εξαρτάται σημαντικά από το Smartphone που χρησιμοποιείται και κατά πόσο «επιτρέπει» το Noise cancelation.

Η τεχνολογία ShareMe της Creative, επιτρέπει σε περισσότερα από ένα σετ ακουστικών που την υποστηρίζουν, να αναπαράγουν ταυτόχρονα τον ίδιο ήχο από μια συσκευή. Το Smartphone συνδέεται θεωρητικά με το πρώτο σετ ακουστικών, και στην συνέχεια αυτό μπορεί να μεταδώσει τον ήχο και σε δεύτερο υποστηριζόμενο set. Τέλος, για το Pairing μέσω Bluetooth υπάρχει και NFC Tag στο δεξί ακουστικό, που προσωπικά δεν το χρησιμοποιήσαμε αφού η διαδικασία σύνδεσης ολοκληρώνεται και την πρώτη φορά με χαρακτηριστική ευκολία.

Ηχητική απόδοση.

Τα Hitz WP 380 δεν προσφέρουν δικές τους ενσωματωμένες επιλογές προσαρμογής της ηχητικής απόδοσης εκτός προφανώς από την αυξομείωση της έντασης τους. Αυτό σημαίνει ότι το Smartphone που είναι συνδεδεμένο καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του ήχου που αναπαράγεται. Αυτό που είναι ευθύνη των ακουστικών, και που το πετυχαίνουν σχεδόν τέλεια, ειδικά για τα χρήματα τους, είναι το πως στην συνέχεια ο ηχος αυτός διατηρεί την ποιότητα του ανεξαρτήτως έντασης.

Ακόμα και στην μέγιστη ένταση τους, τα ακουστικά διατηρούν μεγάλο μέρος της ποιότητας ήχου, ενώ σημαντικό είναι ότι δεν εμφανίζονται ενοχλητικοί «τριγμοί» από τους Drivers τους, αλλά ούτε και αλλοιώσεις συχνοτήτων. Είναι σίγουρο ότι η μέγιστη αυτή ένταση μάλιστα είναι αρκετά υψηλή ακόμα και για τη χρήση σε εξωτερικούς χώρους με έντονη φασαρία.

Συμπέρασμα.

Τα Hitz WP380 σίγουρα ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες μας με δεδομένο το ότι προσφέρονται σαν μια σχετικά οικονομική πρόταση Bluetooth ακουστικών. Σε σχεδόν όλους τους τομείς, δίνουν την αίσθηση και την εικονα σημαντικά ενός σημαντικά ακριβότερου σετ ακουστικών, που θα μπορούσε να καλύπτει και πιο αυστηρές απαιτήσεις ποιότητας ήχου. Το χαμηλό βάρος αλλά και η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας τους, τα κάνουν ιδανικά ακόμα και για περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, οι περιορισμένες διαστάσεις τους τα κάνουν να μοιάζουν και πιο … φυσιολογικά αφού δεν παύουν να είναι on-ear ακουστικά.

Σε κάθε περίπτωση, τα WP380 είναι μια πολύ καλή λύση για όσους αναζητούν ίσως και το πρώτο ζευγάρι Bluetooth ακουστικών τους. Μάλιστα, πιθανότατα θα ικανοποιήσουν όποιον τα επιλέξει σε τέτοιο βαθμό, που δεν θα έχει κάποιον ιδιαίτερο λόγο να τα αλλάξει στο μέλλον για κάτι πιο ακριβό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights