Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor Play Review : Όχι μόνο για Gaming
honor-play-in2mobile

Honor Play Review : Όχι μόνο για Gaming

απο Kostas Gliatiotis

Η απόφαση της Huawei να «μετατρέψει» την Honor σε ξεχωριστή εταιρεία (όσο αυτό είναι δυνατόν…) ήταν σίγουρα ασυνήθιστη για την αγορά των Smartphones. Με την πάροδο του χρόνου όμως, και τα δείγματα της διαφορετικής πολιτικής που ακολουθεί πλέον η κάθε μια, αρχίζει και φαίνεται η λογική πίσω από αυτή την απόφαση και μάλιστα με έναν τρόπο που σίγουρα είναι θετικός για τον τελικό καταναλωτή. Σαν «θυγατρική» της Huawei, η Honor έπρεπε και ακολουθούσε συγκεκριμένους κανόνες, που σε κάποιες περιπτώσεις την περιόριζαν από το να δημιουργεί συσκευές άμεσα ανταγωνιστικές με αυτές της μητρικής εταιρείας. Σαν ξεχωριστή «οντότητα» στο βαθμό που είναι αυτή τη στιγμή όμως, μπορεί να εκμεταλλεύεται μόνο τα θετικά του ότι ανήκει ακόμα τυπικά στη Huawei, έχοντας όμως την ελευθερία να δημιουργεί τις δικές της προτάσεις.

Το Honor Play είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα, και ίσως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της λογικής πίσω από τον διαχωρισμό των δύο εταιρειών. Η Honor μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που της προσφέρει η ύπαρξη συσκευών όπως το P20 της Huawei, να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που χρειάστηκε για τον σχεδιασμό του, και να δημιουργήσει την δική της ξεχωριστή πρόταση. Προφανώς και μεγάλο μέρος από τα περιορισμένα έξοδα που έχει σαν εταιρεία η Honor, και που της επιτρέπουν αυτη την επιθετική εμπορική πολιτική, οφείλεται ακριβώς σε αυτή την… οικονομία κλίμακας που εφαρμόζεται στην πράξη.

Σχεδιασμός.

Σαν ξεχωριστό προϊόν, και σαν ένα Smartphone που απευθύνεται σε σίγουρα διαφορετικό αγοραστικό κοινό, το Honor Play Πρέπει να έχει αντίστοιχα διαφορετική εμφάνιση στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν. Η λύση που έχει επιλέξει η εταιρεία είναι να αντικαταστήσει το γυαλί στο πίσω μέρος, με ένα ενιαίο μεταλλικό πλαίσιο, που κατά τη γνώμη μας αυξάνει και την στιβαρότητα αλλά και την σοβαρότητα στην εμφάνιση.

Προφανώς και η «σοβαρότητα» αυτή δεν είναι το βασικό ζητούμενο σε ένα Gaming Smartphone, όμως είναι σίγουρα καλοδεχούμενη. Η Honor άλλωστε προσφέρει αρκετές διαφορετικές χρωματικές επιλογές, κάποιες από τις οποίες απευθύνονται περισσότερο στο νεανικό κοινό (σε χρόνια αλλά και σε… νοοτροπία). Η βαφή της μεταλλικής πίσω όψης έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει μια πολύ ευχάριστη «ματ» υφή στο χέρι του χρήστη, που εκτός των άλλων κάνει το Honor Play να γλυστράει και λιγότερο.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πίσω μέρος, μια λογική επιλογή από τη στιγμή που έχει επιλεχθεί οθόνη με Notch προκειμένου το πλαίσιο γύρω από αυτή να είναι το μικρότερο δυνατό. Η τοποθέτηση του είναι κοντά στο ιδανικό, αφού βρίσκεται λίγο πάνω από το κέντρο σε σημείο που είναι εύκολο να τον φτάσει ο χρήστης με το δάχτυλο του. Μάλιστα έχει και αρκετά μεγάλο μέγεθος, και είναι αρκετά «βυθισμένος» στο πλαίσιο προκειμένου να είναι άμεσα αντιληπτός με την αφή. Σημαντικό είναι επίσης ότι συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση που έχει η εταιρεία σε αυτόν τον τομέα, αφού είναι και εντυπωσιακά γρήγορος στο να ξεκλειδώνει τη συσκευή.

Οι δύο κάμερες με τη σειρά τους είναι τοποθετημένες παραδοσιακά στην αριστερή πάνω γωνία, σε μια κάθετη διάταξη που και εδώ θυμίζει περισσότερο από ότι θα έπρεπε συσκευή άλλης εταιρείας.

Ερχόμενοι στην μπροστινή πλευρά τώρα, περισσότερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που το Honor Play καταφέρνει να διατηρήσει το μικρό αυτό πλαίσιο γύρω από την οθόνη του. Στον χώρο κάτω από αυτή, υπάρχει απλά το λογότυπο της εταιρείας, ίσως περισσότερο ώστε να … ξεχωρίζει από τις συσκευές της «μαμάς» Huawei.

Το φυσικό μέγεθος της οθόνης είναι αρκετά μεγάλο στις 6.23 ίντσες, χωρίς όμως να δημιουργεί ένα αντίστοιχα μεγάλο Smartphone. Αναμενόμενα για να το πετύχει αυτό η Honor «έπρεπε» να επιλέξει τη λύση του Notch για να καταφέρει να φτάσει την οθόνη όσο πιο ψηλά γίνεται, και κοντά στην άκρη του ίδιου του Smartphone.

Το Notch αυτό φιλοξενεί το ακουστικό, την μπροστινή κάμερα και τους απαραίτητους αισθητήρες φωτισμού και Proximity, ενώ και εδώ υπάρχει ένα LED ειδοποιήσεων έξυπνα «κρυμμένο» μέσα στο μεταλλικό πλέγμα του ακουστικού. Η τοποθέτηση του αυτή είναι… έξυπνη γιατί το κάνει να φωτίζει λίγο, βοηθώντας τον χρήστη του Honor Play να δει ότι υπάρχει κάποια νέα ειδοποίηση χωρίς να τον ενοχλεί με τον φωτισμό του.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Honor Play έχει απρόσμενα σοβαρή εξωτερική εμφάνιση, ειδικά μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί με το… Gaming σαν τον βασικό λόγο ύπαρξης της. Πρακτικά μόνο οι διαφορετικές χρωματικές επιλογές μπορεί να το κάνουν να δείχνει λίγο πιο «εντυπωσιακό» και ασυνήθιστο, στο μπλε και το μαύρο χρώμα όμως είναι ένα αρκετά σοβαρό και κατά τη γνώμη μας εμφανίσιμο Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights