Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor Play Review : Όχι μόνο για Gaming
honor-play-in2mobile

Honor Play Review : Όχι μόνο για Gaming

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Έχοντας δώσει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής της στο Gaming, η Honor έχει εξοπλίσει το Smartphone απλά με ότι θεωρείται πλέον «απαιτούμενο» για την κατηγορία στην οποία ανήκει. Η βασική κάμερα στο πίσω μέρος έχει αισθητήρα ανάλυσης 16 Mpixels με ένα περιορισμένο f/2.2 διάφραγμα, ενώ η δεύτερη είναι ένας μικρός αισθητήρας των 2 Mpixels και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για φωτογραφίες με θολό φόντο.

Παρότι η διάταξη θυμίζει έντονα αυτή του Honor 10, στην περίπτωση του Play χρησιμοποιείται διαφορετικός αισθητήρας που έχει αντίστοιχα και διαφορετική απόδοση. Χωρίς απαραίτητα αυτή να είναι «άσχημη», διαφέρει σημαντικά σε συνολική απόδοση, αφού είναι σχεδιασμένη να καλύπτει λιγότερο… αυστηρές φωτογραφικές απαιτήσεις.

Παρόλα αυτά, έχει κανονικά διαθέσιμη την τεχνολογία «τεχνητής νοημοσύνης» που η Honor (και η Huawei…) έχει αναπτύξει για τα Smartphones της. Η λογική είναι και εδώ η … συνηθισμένη πλέον, με την κάμερα να μπορεί να αναγνωρίσει το αντικείμενο που βλέπει ή και το σκηνικό της φωτογραφίας, και να προσαρμόζει ανάλογα τις ρυθμίσεις της. Ο στόχος είναι συνήθως οι πιο εντυπωσιακές και όμορφες φωτογραφίες, με τονισμένα και έντονα χρώματα που τις κάνουν πιο ευχάριστες στην προβολή τους.

Όπως και σε κάθε άλλη αντίστοιχη υλοποίηση της Honor και όχι μόνο, το αποτέλεσμα κάποιες φορές είναι φωτογραφίες που είναι λιγότερο «σωστές» χρωματικά, παραμένοντας πάντα ευχάριστές και … όμορφες στο μάτι. Παρότι η εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει περισσότερα από 200 διαφορετικά σκηνικά και αντικείμενα, επεμβαίνει στην λήψη μιας φωτογραφίας, ακόμα και για να τονίσει συνολικά τον χρωματισμό της όταν δεν έχει αναγνωρίσει καποιο από αυτά.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης θυμίζει πολύ αυτή του HDR, αφού το Honor Play βγάζει διαδοχικές φωτογραφίες προκειμένου το τελικό αρχείο να έχει αυξημένα επίπεδα έκθεσης στον φωτισμό, και χρώματα με λεπτομέρεια σε σκοτεινά σημεία της φωτογραφίας.

Το ίδιο το HDR Mode τώρα, που παραδοσιακά είναι κρυμμένο στην κατηγορία «περισσότερα» και δύσκολα προσβάσιμο, λειτουργεί αρκετά διαφορετικά, αφού παρότι αυξάνει το εύρος του φωτισμού και τονίζει καποια χρώματα όταν αυτό είναι απαραίτητο είναι αισθητά λιγότερο έντονο στις επεμβάσεις του.

Η δεύτερη κάμερα των 2 Mpixels «επεμβαίνει» μόνο για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου στην λήψη φωτογραφιών με θολό φόντο. Το Honor Play έχει δύο διαφορετικά Modes που μπορούν να την εκμεταλλευτούν, με το «Πορτραίτο» να απευθύνεται στην φωτογράφιση προσώπων, και τη «λειτουργία διαφράγματος» (άστοχη μετάφραση…) στη φωτογράφιση αντικειμένων.

edf

Όπως και οι προηγούμενες συσκευές της Honor, έτσι και το Play, παράγει αρκετά καλά αποτελέσματα σε αυτά τα δύο Modes φωτογραφίας. Η εταιρεία, μαζί με την Huawei πάντα, έχουν αρκετή εμπειρία σε αυτό το είδος φωτογραφίας πλέον, κάτι που είναι εμφανές στις ίδιες τις φωτογραφίες. Ο τρόπος που ξεχωρίζει το αντικείμενο στο κέντρο τους από το θολό φόντο είναι σχεδόν πάντα σωστός χωρίς ενοχλητικά σημεία στις άκρες που να μην έχει γίνει ξεκάθαρα ο διαχωρισμός. Αντικειμενικά η ποιότητα των φωτογραφιών είναι ελάχιστα μειωμένη σε σύγκριση με την κανονική λήψη, όμως τα επίπεδα φωτισμού είναι ικανοποιητικά όπως και η λεπτομέρεια τους.

Για λήψη τώρα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το Honor Play, όπως και το Honor 10, δεν μπορεί να πλησιάζει την εντυπωσιακή απόδοση των συσκευών της μητρικής Huawei. Η απουσία του OIS (Optical Image Stabilization) είναι αισθητή εδώ, όπως και το σχετικά περιοριστικό f/2.2 διάφραγμα του φακού μπροστά από την κάμερα. Ο ίδιος ο αισθητήρας των 16 Mpixels είναι όπως αναφέραμε διαφορετικός από αυτόν του Honor 10 με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση εξαιτίας και αυτού.

Οι ίδιες οι φωτογραφίες δεν είναι απαραίτητα «κακές» και σίγουρα αποδεκτές για ένα Smartphone που δεν έχει σχεδιαστεί με την φωτογραφία σαν βασικό χαρακτηριστικό του. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι αρκετά καλή, και ο ψηφιακός θόρυβος διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Προκειμένου όμως η εφαρμογή της κάμερας να… ξεπεράσει τους περιορισμούς του f/2.2 διαφράγματος, αυξάνει σημαντικά τον χρόνο έκθεσης στον φωτισμό. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αρκετά σταθερό χέρι κατά τη λήψη φωτογραφιών, προκειμένου αυτές να μην είναι «θολές».

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν συμβάλει ιδιαίτερα σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην λήψη με χαμηλό φωτισμό, αφού κατά κανόνα προσπαθεί να βγάλει απλά μια πιο φωτεινή φωτογραφία. Για να το πετύχει αυτό, υπάρχουν συνθήκες λήψης όπου η αύξηση του χρόνου έκθεσης ακόμα περισσότερο, και η τεχνητή ένταση των χρωμάτων, παράγει φωτογραφίες με υψηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου.

Για την λήψη Video τέλος, το Honor Play δεν απογοητεύει, αφού εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που του προσφέρει το Hardware στο εσωτερικό του. Η μέγιστη ανάλυση είναι το 4k, με την εγγραφή να γίνεται όμως χωρίς κάποιο είδος σταθεροποίησης της εικόνας. Η μηχανική σταθεροποίηση έτσι και αλλιώς απουσιάζει, όμως και η ηλεκτρονική είναι διαθέσιμη στη χαμηλότερη ανάλυση του 1080p.

Η ποιότητα των αρχείων Video τώρα είναι αρκετά καλή, και σε κάποιες περιπτώσεις εντυπωσιακή, αφού το Honor Play προσπαθεί να τονίσει και εδώ όσο γίνεται χρωματικά το πλάνο για ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Ανάλογα με τις συνθήκες αυτό μπορεί να παράγει ένα πολύ ευχάριστο οπτικά αρχείο, ενώ πάντα τα επίπεδα λεπτομέρειας είναι ιδανικά για ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights