Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Alcatel 3 Review : Αναπάντεχα ενδιαφέρον

Alcatel 3 Review : Αναπάντεχα ενδιαφέρον

απο Kostas Gliatiotis

Η Alcatel είναι μία από τις παλαιότερες εταιρείες στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, η οποία, εν τούτοις, για διάφορους λόγους ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρόλαυτά έχει καταφέρει να υπάρχει και σήμερα, έχοντας ως στρατηγική της συνεργασίες με δίκτυα, κατασκευή συσκευών για τρίτους κτλ, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» της TLC, μίας εταιρείας κινέζικων συμφερόντων. Μετά από αυτήν την… μίνι αναδρομή η οποία έγινε κυρίως για  τους νεότερους αναγνώστες μας, στην σημερινή αναλυτική παρουσίασή μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε από κοντά το Alcatel 3, το οποίο θα βρείτε στα καταστήματα του Γερμανού στην τιμή των 130 ευρώ.

Πριν περάσουμε στα ενδότερα, θα αναφέρουμε επιγραμματικά ότι πρόκειται για συσκευή με οθόνη 5,5 ιντσών και με αναλογία 18:9, βασική κάμερα της τάξεως των 13 MP (εμπρόσθια 5 MP), 2 GB RAM / 16 GB ROM με δυνατότητα επέκτασης και, όπως είναι ευνόητο, βασίζεται στο Android της Google.

Κλείνοντας την εισαγωγή μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Cosmote, για την ευγενική παραχώρηση του Alcatel 3 για τις ανάγκες του Review. Παρά την «απλή» του φύση, είναι ένα 4G Smartphone που εκμεταλλεύεται στο έπακρο των δυνατοτήτων του, τις εντυπωσιακές ταχύτητες που προσφέρει το δίκτυο της Cosmote.

Το δίκτυο καταστημάτων COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ φροντίζει να εμπλουτίζει διαρκώς την γκάμα των 4G Smartphones για να μπορούν οι χρήστες να σερφάρουν με τις ιδιαίτερα γρήγορες ταχύτητες του 4G δικτύου COSMOTE, του Νο1 δικτύου σε πληθυσμιακή κάλυψη (η πληθυσμιακή κάλυψη αφορά σε κάλυψη εξωτερικών χώρων – outdoor population coverage) στην Ελλάδα, διαθέσιμου ήδη στο 98% του πληθυσμού της χώρας

Σχεδιασμός

Το Alcatel 3 αποτελεί άλλη μία περίπτωση κατά την οποία η σχεδιαστική τάση που θέλει τις σύγχρονες συσκευές να έχουν οθόνη με αναλογία 18:9, βρίσκει πλέον τον δρόμο της και στην οικονομική κατηγορία. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα αρκετά μικρά bezels πάνω και κάτω από την  οθόνη, καθώς και το ότι πρόκειται για αρκετά ελαφρύ και λεπτό smartphone, δημιουργούν ένα σύνολο που χαρακτηρίζεται από ευχρηστία και που δύσκολα θα προβληματίσει τον χρήστη στην καθημερινότητά του. Παρόλο που, όπως είπαμε, η οθόνη ανήκει  στην κατηγορία των 5,5 ιντσών, η χρήση του Alcatel 3 με το ένα χέρι είναι εφικτή και μάλιστα χωρίς… ιδιαίτερη δυσκολία.

Κάτι άλλο που κάνει το Alcatel 3 να κερδίζει τις εντυπώσεις, αφορά το υλικό με το οποίο έχει «ντυθεί» από τον κατασκευαστή καθώς πρόκειται για πλαστικό αρκετά καλής ποιότητας που θυμίζει γυαλί. Το αποτέλεσμα είναι ότι η συσκευή δίνει την εντύπωση πολυτελούς κατασκευής η οποία δεν παραπέμπει σε οικονομικό smartphone. Παράλληλα, θα επισημάνουμε ότι δεν υπάρχουν αφαιρούμενα μέρη, με τις ανάλογες… θετικές συνέπειες σε ότι αφορά την στιβαρότητα της συσκευής.

Κάτω από την βασική κάμερα του Alcatel 3, είναι τοποθετημένος ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, σε μία θέση η οποία θεωρούμε ότι είναι αρκετά βολική για τον μέσο χρήστη. Επίσης, σε ό,τι αφορά την φόρτιση και την επικοινωνία με τον Η/Υ μας στην βάση της συσκευής υπάρχει η κλασσική microUSB θύρα, ενώ για τους… λάτρεις της μουσικής είναι διαθέσιμη η… πατροπαράδοτη 3.5mm υποδοχή για τα ακουστικά μας, στην κορυφή.

Ερχόμενοι τώρα στην εμπρόσθια όψη του Alcatel 3, θα δούμε ότι – όπως είναι ευνόητο –  καταλαμβάνεται από την οθόνη (ποσοστό περίπου 77% σύμφωνα με τον κατασκευαστή). Μηχανικά πλήκτρα πλοήγησης δεν υπάρχουν και πάνω από αυτήν θα βρούμε, όπως συνηθίζεται, την δευτερεύουσα κάμερα η οποία διαθέτει ξεχωριστό LED flash προς… τέρψη όσων αρέσκονται στις selfies. Ταυτόχρονα υπάρχει αισθητήρας φωτισμού μαζί με LED ειδοποιήσεων, των οποίων την ύπαρξη – ως γνωστόν – πάντοτε επιδοκιμάζουμε.

Γενικά μιλώντας, είμαστε της άποψης ότι το Alcatel 3 κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με την σχεδίασή του, όσο και με τον compact χαρακτήρα που έχει. Πρόκειται για συσκευή που δεν θα προβληματίσει σε τίποτα τον χρήστη στην καθημερινότητά του. Χαριτολογώντας, εάν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν ότι ένα smartphone με οθόνη 5,5 ιντσών είναι απαραίτητα μεγάλο και βαρύ, θα σας προτείνουμε να το δείτε από κοντά, καθώς μάλλον θα… αναθεωρήσετε.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

5 σχολια

Απόστολος Κεχαγιόπουλος 07/03/2019 - 13:43

Καλησπέρα σας, μια ερώτηση σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο επειδή το αγόρασα…Ψάχνω να βρω το Music Player αλλά μάλλον δεν υπάρχει….δεν είναι λίγο απίστευτο? Ποιά η γνώμη σας? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Reply
Kostas Gliatiotis 07/03/2019 - 14:13

Καλησπέρα. Καλώς η κακώς (κακώς κατά τη γνώμη μας) αρκετές εταιρείες επιλέγουν πλέον να μη σχεδιάζουν τις δικές τους εφαρμογές, και προσφέρουν απλά αυτές που έχει φτιάξει η ίδια η google. Τυπικά σαν επιλογή για την αναπαραγωγή μουσικής υπάρχει μόνο το Google Play Music αυτή τη στιγμή στη συσκευή .

Reply
Απόστολος Κεχαγιόπουλος 04/04/2019 - 14:30

Καλησπέρα και πάλι…..στα sms ενώ έχει για 160 χαρακτήρες, στο δεύτερο γράμμα πάει αμέσως στους 59 χαρακτήρες για τα ελληνικά ενω για αγγλικά είναι 160…..υπάρχει καμμιά βοήθεια? κάνω κάτι λάθος εγώ? τα έχω δοκιμάσει όλα στις ρυθμίσεις…..Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια

Reply
Kostas Gliatiotis 04/04/2019 - 14:33

Καλησπέρα ! Δυστυχώς επίσημα η υποστήριξη για τους ελληνικούς χαρακτήρες είναι όντως μόλις 60 γράμματα σε κάθε μήνυμα. Το ίδιο το Android έχει αυτόν τον περιορισμό, λόγω των ειδικών χαρακτήρων που έχει η γλώσσα μας και διαφέρουν από τους λατινικούς. Η υποστήριξη 160 χαρακτήρων σε κάθε μήνυμα είναι κάτι που προσθέτουν μόνοι τους όσοι κατασκευαστές θέλουν να το κάνουν, αλλά η Alcatel περιορίζεται στην υποστήριξη που προσφέρει το λειτουργικό σύστημα. Στις ρυθμίσεις των μηνυμάτων, μέσα από τη δίκη τους εφαρμογή, δοκίμασε να βρεις αν υπάρχει επιλογή για «Υποστήριξη χαρακτήρων» η κάτι παρόμοιο, σε περίπτωση που για κάποιο λόγο την έχουν προσθέσει πλέον.

Reply
Απόστολος Κεχαγιόπουλος 04/04/2019 - 16:27

Ευχαριστώ πολύ με βοήθησες αρκετά…..την βρήκα την άκρη νάσαι καλά και καλή συνέχεια…!!!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights