Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Alcatel 5 Review : Εντυπωσιακά ανταγωνιστικό και όμορφο

Alcatel 5 Review : Εντυπωσιακά ανταγωνιστικό και όμορφο

απο Kostas Gliatiotis

Στην αγορά των οικονομικών Smartphones, και ειδικά κάτω από τα 200 ευρώ, υπάρχουν εταιρείες που πλέον μετρούν αρκετά χρόνια παρουσίας και εμπειρίας σε αυτή. Μια από αυτές είναι φυσικά και η Alcatel, που παρότι πλέον ανήκει στην Κινεζική TCL, συνεχίζει να κατασκευάζει σχεδόν «αυτόνομα» τα δικά της Smartphones με έμφαση κυρίως στην Ευρωπαϊκή και την Αμερικάνικη αγορά.

Μια από τις καλύτερες προτάσεις της εταιρείας, που προσπαθεί να συνδυάσει μια λογική τιμή πώλησης με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και όμορφο σχεδιασμό, είναι και το Alcatel  5, που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review. Στη χώρα μας πωλείται αποκλειστικά από το δίκτυο καταστημάτων της Cosmote και του Γερμανού, που μας παραχώρησε τη συσκευή για τις ανάγκες της παρουσίασης του. Το δίκτυο καταστημάτων COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ φροντίζει να εμπλουτίζει διαρκώς την γκάμα των 4G Smartphones για να μπορούν οι χρήστες να σερφάρουν με τις ιδιαίτερα γρήγορες ταχύτητες του 4G δικτύου COSMOTE, του Νο1 δικτύου σε πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα, διαθέσιμου ήδη στο 98% του πληθυσμού της χώρας.

Σχεδιασμός.

Αυτό που είναι άμεσα ορατό στο Alcatel 5, είναι ότι σαν συσκευή προσπαθεί να ξεχωρίσει σχεδιαστικά από τον ανταγωνισμό του, και από το συνηθισμένο σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Ολόκληρη η πίσω επιφάνεια του είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, μια ευπρόσδεκτη επιλογή που κάνει το Smartphone να δειχνει και να είναι, άριστα κατασκευασμένο και συναρμολογήμένο.΄

Σαν λεπτομέρεια, το μεταλλικό αυτό πλαίσιο είναι ενιαίο και στο πλαϊνό μέρος του Alcatel 5, και με μια μικρή καμπύλη πετυχαίνει και μια πολύ καλή αίσθηση στο χέρι του χρήστη του.

Στην πίσω επιφάνεια βρίσκεται η βασική και μοναδική κάμερα, αλλά και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων κάτω από αυτή. Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Alcatel ότι έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία ώστε αυτός να είναι μεγάλος σε μέγεθος για άνετη χρήση, αλλά και στοπ σωστό σημείο για να μπορεί να τον βρει εύκολα ο ιδιοκτήτης με την αφή.

Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον όμως είναι ο τρόπος που η εταιρεία έχει σχεδιάσει την μπροστινή επιφάνεια του Alcatel 5. Η 5.7 ιντσών οθόνη του έχει αναλογία πλευρών 18:9 προφανώς, αλλά είναι τοποθετημένη με μια ασυνήθιστη αναλογία στο πλαίσιο πάνω και κάτω από αυτή.

Στην κάτω πλευρά το πλαίσιο είναι εντυπωσιακά μικρό, τόσο μικρο μάλιστα που θυμίζει πολύ ακριβότερα από αυτό Smartphones που και πάλι μπορεί να μην φτάνουν σε… τέτοιο σημείο.

Ο χώρος όμως πάνω από την οθόνη είναι πολύ μεγαλύτερος σε επιφάνεια, και αυτό έχει γίνει σκόπιμα ώστε να χωράει τις… δύο διαφορετικές Selfie κάμερες που έχει το Alcatel 5. Η διαφορά μεταξύ τους είναι προφανώς ότι η μια έχει πιο «ευρύ» οπτικό πεδίο για Selfies με περισσότερα από ένα άτομα, ενώ ο χώρος αυτός φιλοξενεί και το LED Flash που υπάρχει για τη φωτογράφιση σε χαμηλότερο φωτισμό. Φυσικά, υπάρχει και ξεχωριστό LED ειδοποιήσεων που ευτυχώς η Alcatel θεωρεί δεδομένο σε κάθε κατηγορία τιμής…

Η διάταξη αυτή κάνει το Alcatel 5 πραγματικά ασυνήθιστο, με καλή όμως έννοια, αφού μαζί με το μεταλλικό κυρτό πλαίσιο στο πίσω μέρος του, καταφέρνει όντως να ξεχωρίσει αισθητά από τις συσκευές του ανταγωνισμού του σε αυτά τα χρήματα. Είναι προς τιμήν της Alcatel που επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια τόσο διαφορετική και «έξυπνη» διάταξη σε ένα σχετικά οικονομικό Smartphone που γνωρίζει ότι θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στο αγοραστικό κοινό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights