Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Alcatel 5 Review : Εντυπωσιακά ανταγωνιστικό και όμορφο

Alcatel 5 Review : Εντυπωσιακά ανταγωνιστικό και όμορφο

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Η σχέση που έχει η alcatel με την μητρική της TCL φαίνεται περισσότερο στην επιλογή ενός επεξεργαστή της Mediatek για το Alcatel 5. Ο ΜΤ6750 έχει καλά τεχνικά χαρακτηριστικά στα χαρτιά, με μέτρια απόδοση όμως στην πράξη.

Οι συνολικά 8 πυρήνες του έχουν σαν μέγιστη συχνότητα το 1.5 GHz «μόνο» έστω και αν μπορούν να λειτουργήσουν σε αυτή ταυτόχρονα όλοι μαζί. Αυτή η ταυτόχρονη λειτουργία στην μέγιστη συχνότητα είναι που «σώζει» κάπως την απόδοση του Alcatel 5, και οι περισσότερες εφαρμογές λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Μοναδικό … πρόβλήμα είναι ότι πλέον σε αυτά τα χρήματα μπορεί να βρει κανείς προτάσεις του ανταγωνισμού με τον σημαντικά πιο ισχυρό Snapdragon 625 της Qualcomm στο εσωτερικό τους.

Θετικό είναι επίσης ότι το Alcatel 5 έρχεται με 3 GB μνήμης RAM που χωρίς να είναι «πολλά» είναι απόλυτα ικανοποιητικά για το είδος του Smartphone και τις απαιτήσεις που πρέπει να καλύψει. Η ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών είναι κάτι που μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ακόμα και όταν μονίμως τρέχουν εφαρμογές όπως το viber και το Facebook messenger.

Η απόδοση του Alcatel 5 είναι αρκετή ώστε ο χρήστης να μπορεί να εγκαταστήσει τις κανονικές εκδόσεις των εφαρμογών για Facebook κλπ, κάτι που αρκετά οικονομικότερα Smartphones δεν μπορούν να προσφέρουν.

Για τον τομέα των γραφικών, ο MT6750 κρύβει στο εσωτερικό του μια Mali T860 κάρτα γραφικών σε έκδοση με δύο μονάδες παραγωγής γραφικών. Παρότι θεωρητικά πρόκειται για υλοποίηση πιο ισχυρή από την Mali T830 επίσης της ARM, στην πράξη και στο Alcatel 5 η κάρτα γραφικών δεν προσφέρει αυτό που περιμένει κανείς.

Χωρίς να είναι κακή, πάντα τηρουμένων των αναλογιών, η Mali T860 προσφέρει απλά την απόδοση που πρέπει ώστε το γραφικό περιβάλλον της συσκευής να παράγεται χωρίς κολλήματα και χωρίς καθυστερήσεις. Για Gaming χρήση το Alcatel 5 πρακτικά δεν προσφέρεται, αφού μόνο τα πιο απλά παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο PlayStore θα τρέχουν χωρίς προβλήματα.

Για τον αποθηκευτικό χώρο τέλος, το Alcatel 5 προσφέρει 32 GB από τα οποία περίπου 21 GB είναι όντως διαθέσιμα στον χρήστη του. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν ικανοποιητικό χώρο για ένα Smartphone που πλέον κοστίζει περίπου 150 ευρώ επίσημα στη χώρα μας. Η υποδοχή για την κάρτα μνήμης MicroSD βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αυτή για τη δεύτερη SIM και έτσι ο χρήστης του Alcatel 5 πρέπει να διαλέξει μεταξύ τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights