Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Καλιφόρνια απαγορεύει τα “τυποποιημένα” Password
password

Η Καλιφόρνια απαγορεύει τα “τυποποιημένα” Password

απο Kostas Gliatiotis

Ένα ενδιαφέρον και σχετικά χρήσιμο νομοσχέδιο πέρασε πριν μερικές ώρες η Πολιτεία της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ουσιαστικά απαγορεύει στις νέες συσκευές να έρχονται με κάποιο τυποποιημένο κωδικό πρόσβασης που είναι κοινός για όλες.

Συσκευές όπως DSL routers, έξυπνα ηχεία και κάθε είδους συσκευή που έχει πρόσβαση στο internet θα πρέπει πλέον να έχουν πλέον μοναδικό password για κάθε ένα που πωλείται. Η νομοθεσία δίνει δύο διαφορετικές επιλογές στους κατασκευαστές, είτε να δημιουργούν ένα μοναδικό κωδικό για κάθε συσκευή κατά την κατασκευή της και να τον αναγράφουν σε κάποιο σημείο στη συσκευασία ή το ίδιο το προϊόν είτε να “αναγκάζουν” τον χρήστη να ορίσει αυτός έναν κωδικό για να μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή στη συνέχεια.

Το σκεπτικό της Πολιτείας είναι σχετικά απλό και σωστό, αφού στο πρόσφατο παρελθόν, πολλές απλές συσκευές όπως Web κάμερες, Routers κλπ έχουν χρησιμοποιεί σε ομαδικές “επιθέσεις” με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού. Σε πολλές απο αυτές τις συσκευές οι … hackers αποκτούν πρόσβαση επειδή ο ιδιοκτήτης τους δεν έχει αλλάξει τον τυποποιημένο κωδικό, και αυτός συνήθως είναι δημόσια γνωστός για κάθε μοντέλο προϊόντος ή ακόμα και ολόκληρη σειρά συσκευών ανάλογα με την κάθε εταιρεία.

Στη χώρα μας απέχουμε πολύ ακόμα από το να νομοθετηθεί ανάλογο επίπεδο ασφαλείας, όμως κατά κανόνα όλες οι συσκευές που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται σε καλύτερα επίπεδα ασφαλείας. Τα περισσότερα DSL routers έχουν “μοναδικό” κωδικό που αναγράφεται στο label που έχουν κολλημένο στο πίσω μέρος συνήθως, και μόνο σε πιο απλές συσκευές όπως Web κάμερες υπάρχει δυστυχώς ακόμα η πιθανότητα να βρει κανείς ακόμα και σήμερα κωδικούς πρόσβασης όπως το απλό admin/admin σε όνομα χρήστη και κωδικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights