Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Το Facebook παρουσίασε το Portal

Το Facebook παρουσίασε το Portal

απο Kostas Gliatiotis

Μια νέα σειρα από συσκευές παρουσίασε το Facebook, με την ονομασία Portal. Τα δύο μέχρι στιγμής προϊόντα που ανήκουν σε αυτή, έχουν σχεδιαστεί για να πραγματοποιούν βίντεο κλήσεις και να προβάλλουν πολυμέσα στο σπίτι η το γραφείο του ιδιοκτήτη τους.

Πρόκειται στην ουσία για ένα smart speaker σχεδιασμένο από το Facebook, που διαθέτεθ μεγάλη οθόνη 15 ιντσών για το μεγάλο και 10 ιντσες για το μικρό, με ανάλυση 1920×1080 και 1280×720 pixels αντίστοιχα . Μαζί έχουν και μια ενσωματωμένη κάμερα των 12 Mpixels προκειμένου να μπορούν να “δουν” τον χρήστη τους και να πραγματοποιουν τις video κλήσεις.

Η έκδοση με την οθόνη των 15 ιντσων, έχει και καλύτερα ηχεία με ισχύ 20W ενώ η οθόνη περιστρέφεται  οριζόντια και κάθετα ανάλογα με το πώς θέλει να το τοποθετήσει στο χώρο του ο ιδιοκτήτης του.

Εκτός από την δυνατότητα βίντεο κλήσεων, τα Portal μπορούν να παίζουν μουσική από υπηρεσίες όπως αυτή του Facebook αλλά και άλλες όπως το Spotify και το iHeartRadio . Η οθόνη χρησιμεύει ταυτόχρονα στο να προβάλει οποίο φάκελο με φωτογραφίες θέλει ο χρήστης από τον Facebook λογαριασμό του σαν … διακόσμηση.

Γνωρίζοντας τις σοβαρές παραβιάσεις ασφαλείας που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, το Facebook υπόσχεται ότι το Portal όχι μόνο δεν παρακολουθεί τον χρήστη του και τις συνήθειες του αλλά έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσει την κάμερα και τα ενσωματωμένα μικρόφωνα του. Μάλιστα προσφέρει στη συσκευασία και “τάπα” που καλύπτει την κάμερα για τους πιο ανήσυχους. Πρακτικά όμως όταν κάποιος έχει δικαιολογημένα τέτοιου είδους ανησυχίες πιθανότατα είναι καλύτερα να μην αγοράσει κάποιο από τα δύο Portal.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights