Αρχικη APPS / GAMES Η Google τερματίζει τη λειτουργία του Google+

Η Google τερματίζει τη λειτουργία του Google+

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από μια μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων που αποκαλύφθηκε πριν από λίγη ώρα, η Google ανακοίνωσε και επίσημα πλέον ότι τερματίζει την λειτουργία του Google+ για ατομική χρήση.

Μια ατέλεια στον σχεδιασμό του Google+ επέτρεπε σε Developers να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία των χρηστών, ακόμα και αν αυτοί δεν είχαν συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Το κενό ασφαλείας αυτό υπήρχε από το 2015 μέχρι και τώρα το 2018, και η εταιρεία μέχρι και σήμερα δεν είχε προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για την ύπαρξη του αλλά και για την διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσω αυτού. Μετά την αποκάλυψη του, η Google ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταγράψει κακόβουλη εκμετάλλευση του μέχρι σήμερα, όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρη για τον αριθμό των χρηστών που περιλαμβάνονται σε αυτή τη διαρροή. Παρότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στοιχεία όπως προσωπικά μηνύματα και περιεχόμενα του G Suite δεν περιλαμβάνονται σε αυτά που είχαν πρόσβαση οι developers τρίτων εφαρμογών, αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του Google+ γιατί εκτός των άλλων η επισκεψιμότητα του ήταν μηδαμινή.

Με βάση τα στατιστικά που έδωσε η Google στην δημοσιότητα, το 90% των συνδέσεων στο Google+ διαρκούσαν λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, δείχνοντας ότι σαφώς και οι χρήστες δεν ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κοινό που χρησιμοποιεί το Google+ για εταιρική χρήση, και φαίνεται ότι προς το παρόν η εταιρεία θα συνεχίσει να το λειτουργεί για αυτές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights