Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Μeizu: Δυναμική είσοδος στη Hi-end αγορά με το Meizu 16th

Μeizu: Δυναμική είσοδος στη Hi-end αγορά με το Meizu 16th

απο John Leondaris

Αισθητή την παρουσία της στην ιδιαίτερα «δύσκολη» αγορά των hi-end κινητών επιχειρεί να κάνει η Μeizu, η οποία παρουσίασε στην Ελλάδα πριν λίγες ημέρες το Meizu 16th που αποτελεί και την «κινητή» της ναυαρχίδα.

Το νέο κινητό, το οποίο παρουσίασε ο social media ambassador της Μeizu, Γιώργος Καπουτζίδης, συνοδεύεται από το αναβαθμισμένο λειτουργικό FLYME 7, ενώ με τη νέα συσκευή η εταιρεία στοχεύει σε δυναμικό «παρών» σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, εκτός τη; Κίνας όπου ήδη έχει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της Μeizu παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Μeizu στην Ελλάδα, Γιώργος Σμπήτας ο οποίος ανάφερε ότι “το νέο Μeizu 16th υπόσχεται να εντυπωσιάσει το κοινό του με τις επιδόσεις του, το σχεδιασμό του και τις καινοτομίες του.
Σημείωσε ακόμα πως για την Ελλάδα η εταιρεία έχει ήδη ξεπεράσει τους φετινούς της στόχους, ενώ πρόσθεσε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα λανσαριστούν ακόμα 3-4 μοντέλα στην ελληνική αγορά.
Πρόσθεσε ακόμα πως η Μeizu αντιμετωπίζει την εταιρεία ως «hub» για την επέκτασή της στα Βαλκάνια, καθώς και ότι το 16th αποτελεί την καλύτερη value for money συσκευή στην συγκεκριμένη κατηγορία σήμερα.

H εταιρεία δεν αρκέστηκε μόνο στο να χρησιμοποιήσει τον κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 845, να ενσωματώσει μνήμη 8GB RAM και 128GB ROM, να ενθουσιάσει με διπλή κάμερα Sony IMX380 12MP και ΙΜΧ350 20MP αλλά καινοτόμησε σε όλους τους τομείς, ενσωματώνοντας τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη, εφαρμόζοντάς μια τεχνολογία υδρόψυξης και κατάφερε να έχει τα πιο λεπτά bezels”.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Το νέο Meizu 16th διαθέτει πλήθος κορυφαίων τεχνικών χαρακτηριστικών που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Τα πλαϊνά 1.43mm όρια της οθόνης ξεχωρίζουν από την αρχή. Η συσκευή υιοθετεί το πλάτος της οθόνης μαζικής παραγωγής της Samsung AMOLED COF στα 40mm. Το πάνω όριο οθόνης στα 7mm διαθέτει ένα κρυφό δέκτη, ένα υπεργραμμικό ηχείο, 20MP camera, και πολλαπλούς ξεχωριστούς αισθητήρες. Έτσι διατηρεί το μπροστινό panel ανέπαφο με μόνο ένα άνοιγμα για την camera.

Με τον Qualcomm Snapdragon 845 και την αρχιτεκτονική Kryo 385, που “τρέχει” στα 2.8 GHz και τα γραφικά νέας γενιάς Adreno 630 και τη μέθοδο παραγωγής 10 nm FinFET process, προσφέρει ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις και απόδοση μπαταρίας.

Οι πυρήνες συχνότητας έως 2.8 GHz διαχειρίζονται εύκολα πολλαπλές εργασίες και παιχνίδια. Η τεχνολογία 10 nm επιτρέπει εξοικονόμηση ενέργειας.

Βασισμένος στην τεχνολογία 10nm, ο επεξεργαστής γραφικών Adreno 630 χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια από την προηγούμενη γενιά.

Ο τρίτος επεξεργαστής AI της Qualcomm, ο Hexagon 685, υποστηρίζει νευρωνικά δίκτυα πολλών πλατφορμών και αποδίδει 3 φορές καλύτερα από την προηγούμενη γενιά. Αξιοποιώντας μεθόδους machine learning, τα εφέ βίντεο και βιομετρική αναγνώριση έχουν βελτιστοποιηθεί για το Meizu 16th.

Επίσης, το MEIZU 16th αξιοποιεί μνήμη UFS 2.1 για ισχυρή απόδοση ανάγνωσης και γραφής δεδομένων, που εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου εμπειρία κατά το άνοιγμα, την εκτέλεση και την εγκατάσταση εφαρμογών, καθώς και κατά την εκκίνηση της συσκευής, όπως και κατά τη λήψη βίντεο 4K.

Η μνήμη LPDDR4X είναι χρονισμένη στα 3733 Mbps.

Ακόμα, παρά τη λεπτή κατασκευή των 7.3 mm υποστηρίζει αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός οθόνης. Ο χρήστης απλώς ακουμπά το δάκτυλό του επάνω στο εικονίδιο του δακτυλικού αποτυπώματος. Ο ενσωματωμένος αναγνώστης ξεκλειδώνει το τηλέφωνο σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Ο αισθητήρας IMX380 Sony χαρίζει στο MEIZU 16th διάφραγμα ƒ/1.8 και μεγάλη επιφάνεια pixel έως 1.55 μm. Η δεύτερη κάμερα IMX350 επιτρέπει τη λειτουργία πορτρέτου (bokeh) και 3× οπτικό zoom.

Με υποστήριξη σταθεροποίησης 4 αξόνων και μείωση θορύβου ArcSoft, ο συνδυασμός καμερών 12 MP + 20 MP προσφέρει πολύ υψηλές επιδόσεις, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.

Ο αισθητήρας, ο επεξεργαστής εικόνας και ο Qualcomm Snapdragon 845, αυξάνουν την καθαρότητα της εικόνας.

Η μπροστινή κάμερα υποστηρίζει επίσης λειτουργία πορτρέτου για ένα ή περισσότερα πρόσωπα, καθώς βασίζεται σε έξυπνους αλγορίθμους.

Ο νέος αλγόριθμός ArcSoft AI beauty αναλύει αυτόματα την ηλικία, το φύλο και το δέρμα και δίνει ένα μοναδικό στυλ ομορφιάς.

Για πλούσια εμπειρία ξεκλειδώματος, το MEIZU 16th υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου και δακτυλικού αποτυπώματος. Η Αναγνώριση Προσώπου 2.0 υποστηρίζει κλείδωμα των αρχείων για μεγαλύτερη προστασία.

Με τον αλγόριθμό ArcSoft και τη μηχανή AI του Qualcomm Snapdragon 845, η κάμερα “σκέφτεται”. Μπορεί να αναγνωρίσει διάφορες σκηνές, όπως πορτρέτα, χαμηλό φωτισμό, κείμενα, γάτες, σκύλους, πυροτεχνήματα, τοπία και ουρανό. Αναλύει έξυπνα τις εικόνες και εφαρμόζει τον κατάλληλο αλγόριθμό με αυτόματο HDR. Σαν βοηθός φωτογραφίας. Όταν η κάμερα ανιχνεύσει μωρό, σβήνει αυτόματα το φλας ώστε να μην το τρομάξει.

Για να εξασφαλίσει καλύτερη εμπειρία, το MEIZU 16th διαθέτει μπροστινή κάμερα με ανάλυση 20 MP.

Η έξυπνη λειτουργία πορτρέτου την καθιστά εφάμιλλη με 2 κάμερες. Ο αλγόριθμός ArcSoft beauty κάνει τις selfies να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας για υψηλού επιπέδου αποτελέσματα.

Η μηχανή αφής mEngine έχει αναβαθμιστεί στη δεύτερη γενιά. Υποστηρίζει 10 σκηνές συστήματος και διαθέτει ένα ισχυρό μοτέρ, επιτρέποντας στιγμιαίες και δυνατές δονήσεις.

Σημαντικές βελτιώσεις υπάρχουν και στον ήχο, καθώς μετά από χιλιάδες δοκιμές, τα ηχεία του MEIZU 16th ξεπερνούν για άλλη μία φορά την προηγούμενη γενιά, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί ένα μεγαλύτερο διάφραγμα και ένας νέος αλγόριθμος μείωσης θορύβου για σταθερότητα στον ήχο.

Ακόμα, Snapdragon 845 και το Flyme 7 ρυθμίζουν έξυπνα το MEIZU 16th για εφαρμογές, παιχνίδια ή παρουσιάσεις. Για παράδειγμα, οι βαριές εφαρμογές τρέχουν με τη μέγιστη ταχύτητα, ενώ χαμηλώνει για την καθημερινή χρήση. Δεν γίνεται αντιληπτό όταν το χρησιμοποιεί ο χρήστης, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά.

Επίσης, το MEIZU 16th έχει ένα σύστημα 4 κεραιών 2.4 GHz/5 GHz. Δεν χρειάζεται ειδικό χειρισμό για να έχει ο χρήστης καλύτερο σήμα. Επιπλέον του συστήματος RF του 845, παρέχεται και ένας ανεξάρτητος ενισχυτής σήματος, βελτιώνοντας τις ταχύτητες κατεβάσματος κατά 60%.

Η νέα συσκευή ενσωματώνει και ένα πρωτοποριακό σύστημα “υδρόψυξης. Το σύστημα ψύξης έχει πάχος μόλις 0,4mm. Όταν η θερμοκρασία του τηλεφώνου αυξηθεί, οι υδρατμοί μέσα στο σύστημα μεταφέρουν τη θερμότητα μακριά από τον επεξεργαστή. Αφού οι υδρατμοί κρυώσουν και υγροποιηθούν, αρχίζουν να κυκλοφορούν και πάλι.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το νέο MEIZU 16th θα αρχίσει να διατίθεται σε μερικές ημέρες από τα δίκτυα των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, καθώς και από τις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ειδών τεχνολογίας, αλλά και από ανεξάρτητα καταστήματα στα 699 ευρώ, ενώ η έκδοση που θα διατίθεται στην Ελλάδα θα είναι αυτή με τα 8 GB RAM και τα 128 GB εσωτερικής μνήμης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights