Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Google : Ο πολιτισμός που ενώνει την Ευρώπη

Google : Ο πολιτισμός που ενώνει την Ευρώπη

απο Kostas Gliatiotis

H Γιορτή της Μπύρας, τα ψηλά τακούνια ή τα φύλλα τσαγιού – αλήθεια, οι Ευρωπαίοι διασκεδάζουν, ντύνονται ή αντιμετωπίζουν το μέλλον με τον ίδιο τρόπο; Ποια είναι τα κοινά τους χόμπι, οι κοινές γιορτές και πεποιθήσεις;

Το Google Arts & Culture ήταν ανέκαθεν εστιασμένο στο να καταστήσει τον πολιτισμό προσβάσιμο στους ανθρώπους όλου του κόσμου. Τα τελευταία επτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς φορείς, με στόχο να φέρουμε την κληρονομιά τους στο διαδίκτυο. Για να γιορτάσουμε το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς συγκεντρώσαμε συλλογές από όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο – από κλασικά αριστουργήματα έως εμβληματικά μνημεία και παραδοσιακές φορεσιές. Η φετινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδεικνύει την ευρωπαϊκή κληρονομιά και γιορτάζει τους πολιτισμούς ολόκληρης της ηπείρου.

Μαζί δημιουργήσαμε το ‘The culture that connects us’ («O πολιτισμός που μας ενώνει») – μια μοναδική ψηφιακή εμπειρία που επιτρέπει σε όλους να περιηγηθούν στην ιστορία αιώνων ευρωπαϊκής τέχνης και πολιτισμού, δίνοντας έμφαση σε ιστορίες, αριστουργήματα και τοποθεσίες που μας ενώνουν πέρα ​​από εθνικές διαφορές.

Ο κ. Tibor Navracsics, Επίτροπος της ΕΕ για την Εκπαίδευση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, δήλωσε: “Το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 είναι μια γιορτή που έχει ήδη κυριεύσει τη φαντασία περισσότερων από 3,6 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 36 χώρες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχει λάβει  τέτοια υποστήριξη, ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Σκοπός του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να βιώσουν από κοινού την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης. Ελπίζω ότι η σημερινή παρουσίαση του βίντεο και της σελίδας του project θα εμπνεύσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους – ειδικά τους νέους – να διαφυλάξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και να την χρησιμοποιήσουν ως βάση για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Εξάλλου, το μέλλον της κοινής κληρονομιάς μας βρίσκεται στα χέρια των νεότερων γενεών, δεδομένου ότι αυτές είναι οι φύλακες αυτού του εξαιρετικού και αναντικατάστατου πλούτου».

Τα διαδικτυακά εκθέματα, που προέρχονται από περισσότερα από 800 πολιτιστικούς φορείς, καθώς και πάνω από 2.900 έργα τέχνης εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης και 1.000 εμβληματικές τοποθεσίες που έχουν καταγραφεί στο Street view, αποτελούν ένα ανοιχτό παράθυρο προς την ποικιλομορφία και τον πλούτο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Πρόκειται για εκθέματα που αποκαλύπτουν συναρπαστικές ιστορίες σχετικά με φεστιβάλ street art, μαντικές τέχνες, αλλά και το ρόλο του φαγητού στην ιστορία της τέχνης. Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερους Έλληνες θεούς, το πιο διάσημο φιλί του κόσμου από την Αυστρία και την Αίθουσα Κατόπτρων στις Βερσαλλίες.

Η έκθεση δεν αποτελεί απλώς μια οπτική εμπειρία. Προσκαλέσαμε εφτά ευρωπαίους δημιουργούς του YouTube να αναζητήσουν ήχους που εκφράζουν τον δικό τους πολιτισμό και τη δική τους κληρονομιά. Ο Πολωνός Krzysztof Gonciarz έφερε τους κλασικούς ήχους των δημόσιων συγκοινωνιών, ενώ η Jonna Jinton από τη Σουηδία παρουσίασε μια μαγευτική αναπαράσταση από τους ήχους με τους οποίους οι βοσκοί καλούν το κοπάδι. Ο ήχος του φελλού ανοίγοντας ένα μπουκάλι κρασί και το δάγκωμα του τραγανού ψωμιού ήρθε από το Γαλλικό Revues du Monde ενώ ο Cane Secco συγκέντρωσε τους ήχους της πολύβουης Ιταλικής Piazza di Trevi. Συνδυάσαμε αυτή τη συλλογή ήχων για να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μουσικό κομμάτι που ενσωματώνει τον «ήχο της Ευρώπης».

Είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εταίρους μας για να αναδείξουμε την ευρωπαϊκή κληρονομιά και να γιορτάσουμε τους διαφορετικούς πολιτισμούς που ανθίζουν σήμερα στην Ευρώπη. Βρείτε τους δικούς σας συνδέσμους κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο g.co/europeforculture.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights