Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A7 2018 Review : Τρεις κάμερες
A7 2018

Samsung Galaxy A7 2018 Review : Τρεις κάμερες

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Στο εσωτερικό του Galaxy A7 2018 βρίσκεται ο κατασκευασμένος από την ίδια τη Samsung επεξεργαστής Exynos 7885. Η απόδοση του συνολικά είναι ακριβώς αυτή που πρέπει να έχει ένα Smartphone σε αυτά τα χρήματα, και είναι έστω και οριακά, πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας του.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για μια ασυνήθιστη υλοποίηση με έξι συνολικά πυρήνες Α-53 της ARM και μόλις δύο ισχυρότερους A-73. Ο χρονισμός είναι στο 1,6 GHz για τους έξι μικρούς πυρήνες και στα 2,2 GHZ για τους δύο Α-73. Η λογική πίσω από αυτή την επιλογή της Samsung είναι να χρησιμοποιούνται οι Α-73 μόνο σε πραγματικά απαιτητικές εργασίες, και σε κάθε άλλη περίπτωση η απόδοση των έξι Α-53 είναι θεωρητικά αρκετή.

Η θεωρία από την πράξη συνήθως διαφέρει, όμως στην περίπτωση του Exynos 7885 η Samsung έχει βρει μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στην εξοικονόμηση ενέργειας από τους μικρότερους Α-53 και το πότε πρέπει να ενεργοποιούνται οι ισχυρότεροι πυρήνες για καλύτερη απόδοση. Η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται με πολύ μικρή καθυστέρηση, και θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Exynos 7885 είναι πιο «επιθετικός» στην χρήση των Α-73 από ότι μερικοί ακριβότεροι επεξεργαστές της Samsung.

Σε πραγματική χρήση είναι σχεδόν αδύνατον να χρειαστεί κανείς και τους οχτώ πυρήνες ταυτόχρονα για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα κατά την εκκίνηση μιας εφαρμογής. Παρόλα αυτά, επειδή και εδώ έχει σημασία το αποτέλεσμα, το Galaxy A7 2018 είναι ένα πολύ ικανό Smartphone για την κατηγορία χρημάτων που ανήκει.

Η καθημερινή λειτουργία του Smartphone θυμίζει (λίγο…) ακριβότερες συσκευές με την αμεσότητα και την ευκολία που εκτελείται κάθε εντολή από τον χρήστη του. Τα 4 GB μνήμης RAM είναι καλοδεχούμενα σε ένα Smartphone αυτού του είδους, και επιτρέπουν πρακτικά την ταυτόχρονη εκτέλεση κάθε είδους εφαρμογής, αλλά και την σχετικά άμεση εναλλαγή μεταξύ τους.

Για τον τομέα των γραφικών δυστυχώς η Samsung δεν επέλεξε να κάνει τη διαφορά, αν και αυτό είναι γνωστό από την κυκλοφορία του Galaxy A8 2018 που χρησιμοποιεί και αυτό τον Exynos 7885. Η Mali G71 είναι μια σαφώς ισχυρή κάρτα γραφικών, που όμως για την περίσταση διαθέτει μόλις δύο μονάδες παραγωγής γραφικών.

Η απόδοση της παρόλα αυτά είναι ικανοποιητική για το ίδιο το γραφικό περιβάλλον του Galaxy A7 2018, ενώ σε αυτό συμβάλει και η χαμηλή ανάλυση της οθόνης του.

Σε Gaming χρήση τώρα, όσο αυτή είναι δυνατή σε ένα Smartphone αυτού του είδους, η Mali G71 εκμεταλλεύεται τουλάχιστον τον υψηλό χρονισμό της που φτάνει το 1,1 GHz. Χρονισμένη λοιπόν ασυνήθιστα ψηλά, η κάρτα γραφικών μπορεί να παίξει ακόμα και απαιτητικά παιχνίδια όπως το PUBG, στο μέσο όμως των διαθέσιμων ρυθμίσεων ποιότητας του.

Στα θετικά του Galaxy A7 2018 περιλαμβάνεται σίγουρα ο διαθέσιμος αποθηκευτικός του χώρος, που ονομαστικά φτάνει τα 64 GB και πρακτικά από αυτά είναι διαθέσιμα 52,3 GB. Αυτό που είναι άξιο αναφοράς όμως είναι ότι όπως και στο Galaxy A8 αλλά και αρκετές ακόμα συσκευές της Samsung, υπάρχει ξεχωριστή υποδοχή για τις δύο κάρτες SIM και αποκλειστική θέση για την κάρτα μνήμης MicroSD κάτι που κάνει δυνατή την ταυτόχρονη χρήση και των τριών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights