Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A7 2018 Review : Τρεις κάμερες
A7 2018

Samsung Galaxy A7 2018 Review : Τρεις κάμερες

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Το Galaxy A7 2018 τρέχει το Android 8.0 Oreo της Google, με το νεότερο γραφικό περιβάλλον της Samsung πάνω από αυτό, που έχει την ονομασία Samsung Experience 9.0. Είναι δεδομένο ότι την εποχή που έρχεται στην αγορά το Smartphone, θα μπορούσε να διαθέτει το νεότερο Android 9.0 Pie, όμως από τη στιγμή που η Samsung δεν έχει αναβαθμίσει σε αυτό τις ακριβότερες συσκευές της, παραδοσιακά αποφεύγει να το προσφέρει σε οικονομικότερες προτάσεις που απλά κυκλοφορούν αργότερα…

Το γραφικό περιβάλλον της Samsung τώρα έχει δεχθεί αρκετές και σημαντικές βελτιώσεις στην 9.0 έκδοση του. Οι περισσότερες από αυτές είναι καλοδεχούμενες, με την εμφάνιση και την λογική δομή του μενού να είναι ίσως ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο του Android.

Οι δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει το Samsung Experience 9.0 είναι το λιγότερο εντυπωσιακές στον αριθμό αλλά και τις επιλογές τους. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα θετικό ότι είναι σωστά δομημένες σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος τους, και σε αντίθεση με το παρελθόν της εταιρείας, πλέον δεν «τρομάζουν» τον χρήστη αλλά είναι εκεί για να τις εκμεταλλευτεί αν το θέλει.

Σε αυτές περιλαμβάνεται φυσικά και η δυνατότητα εναλλαγής του θέματος εμφάνισης για ολόκληρο το γραφικό περιβάλλον μέσα από μια λίστα με αρκετές … εκατοντάδες επιλογές πλέον. Οι επιλογές παραμετροποίησης επιτρέπουν την αλλαγή συγκεκριμένα της οθόνης αναμονής, μόνο των εικονιδίων για τις εφαρμογές, αλλά και το Always On display που διαθέτει ευτυχώς το Galaxy A7 2018.

Στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές περιλαμβάνονται χρήσιμες προσθήκες όπως η διαφορετική εφαρμογή για την συλλογή φωτογραφιών που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και έναν βασικό editor για την επεξεργασία τους. Παρόλα αυτά, για κάποιο λόγο που η Samsung μόνο γνωρίζει, η πιο «επαγγελματική» έκδοση του προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών είναι διαθέσιμη μόνο για τις ακριβότερες συσκευές της σειράς Galaxy S και Galaxy Note.

Ακολουθώντας την τάση της εποχής, το Galaxy A7 2018 προσφέρει την δυνατότητα ξεκλειδώματος με την αναγνώριση του προσώπου του χρήστη του. Η διαδικασία καταχώρησης είναι σχετικά απλή και σύντομη, ενώ το επίπεδο ασφάλειας εξαρτάται από τις… προτιμήσεις του ιδιοκτήτη της συσκευής. Υπάρχει η δυνατότητα γρηγορότερης αναγνώρισης του προσώπου και ξεκλειδώματος, με το Smartphone να ενημερώνει παρόλα αυτά ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να… ξεγελαστεί από φωτογραφία ή βίντεο με το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων έχει όπως ήδη αναφέραμε διαφορετική διάταξη πλέον στο δεξί μέρος του Galaxy A7 2018. Η καταχώρηση ενός αποτυπώματος είναι μια πιο «χρονοβόρα» διαδικασία σε σύγκριση με τα Galaxy S9 και Galaxy Note 9, όμως πλέον υπάρχει και η δυνατότητα μόνιμης ενεργοποίησης του αισθητήρα. Με αυτόν τον τρόπο χρειάζεται απλά να ακουμπήσει πάνω του το δάχτυλο που έχει καταχωρήσει ο ιδιοκτήτης του, ώστε να ξυπνήσει από κατάσταση αναμονής και να ξεκλειδώσει την οθόνη, χωρίς πίεση του ίδιου του πλήκτρου ενεργοποίησης.

Στα θετικά περιλαμβάνεται και η ύπαρξη του ραδιοφώνου, που απουσιάζει μέχρι και σήμερα από τις ακριβότερες προτάσεις της Samsung. Η λειτουργία του και η εφαρμογή διαχείρισης του είναι το ίδιο απλές όσο και η ίδια η λογική του ραδιοφώνου γενικότερα.

Η εποχή που το γραφικό περιβάλλον της Samsung ήταν «άναρχα» δομημένο και γεμάτο από περιττές δυνατότητες ανήκει ευτυχώς στο παρελθόν. Το Samsung Experience 9.0 (και πόσο μάλλον οι μελλοντικές εκδόσεις του…) είναι γεμάτο με χρήσιμες δυνατότητες, όμορφη και σοβαρή εμφάνιση, και σχεδιασμένο για άνετη καθημερινή χρήση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights