Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Σε ερευνητικό έργο για την προστασία της ψηφιακής ταυτότητας στο διαδίκτυο, συμμετέχει ο Όμιλος ΟΤΕ

Σε ερευνητικό έργο για την προστασία της ψηφιακής ταυτότητας στο διαδίκτυο, συμμετέχει ο Όμιλος ΟΤΕ

απο Kostas Gliatiotis

Στην ασφαλή διαχείριση και αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων ταυτότητας σε cloud περιβάλλον, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους κρυπτογράφησης, συμβάλλει ο Όμιλος ΟΤΕ, με τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CREDENTIAL[1]. Το έργο αναπτύσσει νέες εφαρμογές που στοχεύουν στη  βελτίωση των μηχανισμών ελέγχου ταυτότητας και στη δημιουργία ενός προστατευμένου δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών για τους κρίσιμους τομείς του eHealth, eGovernment και eBusiness. Το έργο αναμένεται να δώσει σημαντική «ώθηση» στα υφιστάμενα συστήματα πιστοποίησης που στηρίζονται στην εισαγωγή προσωπικού κωδικού.

Ο Όμιλος ΟΤΕ φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του την ανάπτυξη των πιλοτικών πλατφορμών και συμμετέχει στον καθορισμό των τεχνικών απαιτήσεων, των προδιαγραφών, της αρχιτεκτονικής του συστήματος, αλλά και στη συνολική αξιολόγηση του προγράμματος. Επίσης, συμβάλλει στη διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου, καθώς και στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσω του πλαισίου Horizon 2020, συμμετέχουν σε αυτό 13 φορείς από 7 ευρωπαϊκές χώρες και έχει συνολική διάρκεια 3 χρόνια.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις, μόνο το 2018 συμμετέχει σε 25 πρωτοποριακά ερευνητικά επιδοτούμενα προγράμματα. Ενώ συνολικά από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 60 ερευνητικά έργα. Παράλληλα, τα Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του Ομίλου ΟΤΕ αξιολογούν τις νέες τεχνολογίες και τον εξοπλισμό των τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος.

[1] CREDENTIAL – Secure Cloud Identity Wallet: https://credential.eu/

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights