Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone Xs Max Review : Το ακριβότερο που προσπαθεί να γίνει και το καλύτερο
iphone xs max

Apple iPhone Xs Max Review : Το ακριβότερο που προσπαθεί να γίνει και το καλύτερο

απο Kostas Gliatiotis

Η λογική της Apple να παρουσιάζει νέα Smartphones κάθε χρόνο είναι γνωστή, και προς τιμήν της εταιρείας διατηρείται σταθερή σε γενικές γραμμές χωρίς στο ενδιάμεσο να προσπαθεί να ανανεώσει τη γκάμα της με «ενδιάμεσες» προτάσεις με μικρές βελτιώσεις.

Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις αυτό είναι κάθε νέο iPhone, μια συσκευή που βελτιώνεται στα σημεία σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, και προσθέτει μερικές ακόμα δυνατότητες. Με την παρουσίαση του iPhone X πριν ένα χρόνο όμως, η Apple έκανε ξεκάθαρη την πρόθεση της να παρουσιάσει πλέον μια νέα γενιά συσκευών, σε σχεδίαση αλλά και λογική λειτουργίας.

Ένα χρόνο αργότερα, η Apple παρουσίασε τρία νέα iPhone που το καθένα σε διαφορετικό βαθμό μοιράζεται την σχεδιαστική φιλοσοφία που ξεκίνησε το iPhone X. Για τα δύο «βασικά» μέλη της νέας σειράς οι διαφορές βρίσκονται στο μέγεθος της μπαταρίας αλλά και της οθόνης τους, με το μεγαλύτερο iPhone XS Max να αποτελεί ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο Smartphone που έχει κατασκευάσει η εταιρεία μέχρι και σήμερα.

Το iPhone Xs Max μας το παραχώρησε η Cosmote για τις ανάγκες του Review και είχαμε την δυνατότητα να το δοκιμάσουμε στο καταπληκτικό 4G+ δίκτυο της.

Τo νέo iPhone Xs υποστηρίζει την τεχνολογία 4G+ και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, μέσω του δικτύου 4G/4G+ COSMOTE, να απολαμβάνει ιδιαίτερα γρήγορες ταχύτητες πλοήγησης στο Internet έως 500Mbps.  Με αυτόν τον τρόπο, ένας #kalyteroskosmos γίνεται πραγματικότητα καθώς η εμπειρία του internet απελευθερώνεται, όλοι μπορούν να είναι online, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο μέσα από το 4G+ δίκτυο τηςCOSMOTE, που καλύπτει ήδη το 92% του πληθυσμού της χώρας.

Σχεδιασμός.

Είναι πολύ εύκολο να δει κάποιος με την πρώτη ματιά ότι το iPhone Xs Max δεν έχει καμία ουσιαστική αλλαγή στον σχεδιασμό σε σύγκριση με το iPhone X πριν ένα χρόνο. Εξαιρείται φυσικά το μέγεθος της οθόνης του, αλλά και οι συνολικές διαστάσεις που έχουν αυξηθεί λόγω αυτής.

Το iPhone Xs Max βασίζει την ύπαρξη του σε αυτή ακριβώς τη μεγαλύτερη οθόνη, αφού με διαγώνιο 6.5 ιντσών πλέον, αποτελεί την μεγαλύτερη που έχει τοποθετήσει ποτέ η Apple σε δικό της Smartphone. Φυσικά συνεχίζει να υπάρχει το Notch στο πάνω μέρος αυτής, μια «λύση» που η εταιρεία καθιέρωσε δυστυχώς στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Ακόμα και για όσους όμως δεν συμφωνούν με την ύπαρξη του Notch, παραμένει γεγονός ότι συμβάλει στην μείωση των συνολικών διαστάσεων, ειδικά σε συσκευές με τόσο μεγάλη οθόνη. Μάλιστα το iPhone Xs Max είναι η μικρότερη συσκευή αυτού του είδους που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, και προς έκπληξη μας είναι σημαντικά μικρότερο από το επίσης κορυφαίο Galaxy Note 9 της Samsung.

Στο πίσω μέρος του iPhone Xs Max οι δύο κάμερες βρίσκονται και πάλι ακριβώς στο ίδιο σημείο όπως και στο μικρότερο iPhone Xs αλλά και το προηγούμενο iPhone X, σε μια διάταξη που δυστυχώς έχουν αντιγράψει πλέον και πολλές εταιρείες του ανταγωνισμού.

Οι δύο κάμερες αυτές προεξέχουν σημαντικά από το υπόλοιπο τηλέφωνο με αποτέλεσμα αυτό να είναι «ασταθές» όταν βρίσκεται πάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Το φαινόμενο αυτό μειώνεται σημαντικά με την τοποθέτηση του iPhone Xs Max σε μια θήκη, κάτι που πιθανότατα θα κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες του προκειμένου να προστατέψουν την πολυτελή κατασκευή του.

Αυτή όμως η πολυτελής κατασκευή είναι που κάνει τις συσκευές της Apple τόσο «μοναδικές» ώστε η εταιρεία να καταφέρνει κάθε χρόνο να πείθει το αγοραστικό κοινό να δίνει τα εντυπωσιακά πολλά χρήματα που αυτές κοστίζουν. Στην περίπτωση του iPhone Xs Max, το κατασκευασμένο από ατσάλι πλαίσιο του είναι τόσο στιβαρό και ποιοτικό σε εμφάνιση αλλά και στην αφή, όσο περιμένει κανείς από ένα τόσο ακριβό προϊόν.

Μάλιστα ο τρόπος που το πίσω τζάμι εφαρμόζει στην υπόλοιπη συσκευή, και ο τρόπος που αντίστοιχα η οθόνη έχει μια μικρή «καμπύλη» στο σημείο που συνατά το μεταλλικό πλαίσιο είναι οι καλύτερες ενδείξεις της προσοχής στη λεπτομέρεια που δίνει η εταιρεία.

Είναι σίγουρο ότι το iPhone Xs Max δεν είναι ένα μικρό σε διαστάσεις Smartphone, είναι απλά αρκετά «μικρό» με δεδομένη την εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη του. Το ατσάλινο πλαίσιο και η γενικότερη χρήση πολυτελών υλικών, έχει αυξήσει σημαντικά και το συνολικό του βάρος, που πλέον είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αντιλαμβάνεται ο ιδιοκτήτης του ότι το κουβαλά ακόμα και όταν το έχει στην τσέπη του. Μάλιστα επειδή δεν είναι και ιδιαίτερα «λεπτό», το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο από πολλές συσκευές του ανταγωνισμού του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights