Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Πώς ένα gadget φέρνει επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στη Ελλάδα;

Πώς ένα gadget φέρνει επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στη Ελλάδα;

απο John Leondaris

Μπορεί ένα μικρό φορητό gadget να δημιουργήσει στην Ελλάδα 250 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και να φέρει επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ;

Και όμως μπορεί! Αυτοί τουλάχιστον είναι οι στόχοι της British American Tobacco με το λανσάρισμα του glo.

Τί είναι το glo;

Τί είναι όμως το glo; Πρόκειται για μία μικρή φορητή ηλεκτρονική συσκευή που θερμαίνει ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού (τα NEO Sticks), παράγοντας ένα αερόλυμα που περιλαμβάνει περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου (μεταξύ των 9 βλαβερών τοξικών ουσιών που ο ΠΟΥ συστήνει τη μείωσή τους στον καπνό του τσιγάρου), σύμφωνα με την εταιρεία.

Επειδή δεν υπάρχει καύση, δεν παράγεται και πίσσα από το καμένο χαρτί, ενώ η συσκευή είναι πολύ απλή στη χρήση, διαθέτοντας ένα μόνο κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.

Σύμφωνα επίσης με την εταιρεία, κατά τη χρήση δεν εκλύεται καπνός αλλά ένα αερόλυμα καπνού, δεν υπάρχει καθόλου στάχτη (αφού δεν υπάρχει και καύση), η μυρωδιά είναι πολύ λιγότερη από ότι σε ένα συμβατικό τσιγάρο, ενώ εφαρμόζεται μια αποκλειστική προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης περιμετρικά του καπνού, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ακόμα, η συσκευή είναι κατασκευασμένη από υλικά υψηλής αντοχής και έχει υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς διαθέτει εσωτερικούς αισθητήρες που ελέγχουν συνεχώς την εσωτερική θερμοκρασία και θέτουν αυτόματα εκτός λειτουργίας τη συσκευή, εάν αντιληφθούν υπερθέρμανσή της.

Οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιεί η συσκευή (NEO Sticks) είναι διαθέσιμες σε 4 ποικιλίες: Ultramarine (αυθεντική γεύση καπνού – υψηλή νικοτίνη), Νavy Blue (αυθεντική γεύση καπνού – χαμηλή νικοτίνη), Yellow (νότες εσπεριδοειδών) και Green (νότες από τραγανή μέντα).

Η συσκευή glo είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω των καταστημάτων και του e-shop της NOBACCO, ενώ οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στη συσκευή είναι διαθέσιμες και σε άλλα σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως, και η πρώτη στη νότια Ευρώπη, όπου λανσάρεται το glo, ενώ για τη χώρα μας η εταιρεία έχει σημαντικές βλέψεις αφού, όπως δήλωσαν τα στελέχη της, το λανσάρισμα του glo αποτελεί σημαντική επενδυτική βάση, καθώς θα δημιουργήσει αμέσως 100 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες έως τέλος του 2019 αναμένεται να φτάσουν στις 250

Παράλληλα, το λανσάρισμα του νέου προϊόντος αναμένεται ότι θα αυξήσει σημαντικά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco στον Πειραιά και θα στηρίξει περαιτέρω την επέκταση του λιμανιού.

Σήμερα το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της εταιρείας διακινεί μέσω του Πειραιά περίπου 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια ετησίως, αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights