Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu 16 Review : Απρόσμενα κορυφαίο
meizu 16

Meizu 16 Review : Απρόσμενα κορυφαίο

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η οθόνη αυτή τώρα, όπως … υπερήφανα δηλώνει η ίδια η Meizu, είναι τεχνολογίας SUPER AMOLED και κατασκευάζεται από τη Samsung. Η εταιρεία φαίνεται ότι είναι από τις τελευταίες που συμμερίζονται την «απέχθεια» της Samsung για το Notch και δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει απαραίτητα άδικο. Άλλωστε όπως αναφέραμε ήδη, το πλαίσιο πάνω και κάτω από την οθόνη αυτή είναι τόσο μικρό που ουσιαστικά δεν κάνει απαραίτητη την ύπαρξη του.

Τεχνικά τώρα, στην διαγώνιο των 6 ιντσών, η ανάλυση ανέρχεται στα 2160 x 1080 pixels με την αναλογία πλευρών να είναι η πιο λογική 18:9. Χρωματικά το Panel παραμένει κορυφαίο σε ένταση και ζωντάνια, και μας άρεσε ιδιαίτερα και το αρκετά σωστό λευκό χρώμα που δεν εμφανίζει την ενοχλητική μπλε απόχρωση άλλων συσκευών (ακόμα ΚΑΙ της Samsung…).

Για όσους επιθυμούν να αλλάξουν την χρωματική αυτή απόδοση, προκειμένου να είναι λιγότερο έντονη ή απλά περισσότερο κοντά στις προτιμήσεις τους, το Meizu 16th έχει μια λίστα από επιλογές που θυμίζει έντονα αυτές της Samsung με μια μικρή παραλλαγή στην ονομασία κάθε μιας από αυτές.

Στο μενού των ρυθμίσεων της οθόνης υπάρχει και η επιλογή ενεργοποίησης του Always On display έτσι ώστε η ώρα και η ημερομηνία να προβάλλονται συνεχώς στην οθόνη. Με δεδομένο το ότι κάθε AMOLED panel είναι πρακτικά «σβηστό» στα σημεία που δείχνει μαύρο χρώμα, το Always on Display λειτουργεί με σημαντικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Οι γωνίες θέασης τέλος είναι και αυτές με τη σειρά τους αναμενόμενα κορυφαίες, ενώ και ο φωτισμός στην μέγιστη ένταση του είναι πραγματικά «υπερβολικός» και εσωτερικούς χώρους. Σε κάθε περίπτωση, η οθόνη του Meizu 16th είναι ένας από τους τομείς όπου η εταιρεία θεωρεί σωστά ότι μπορεί να δοκιμάσει να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό της, και σε μεγάλο βαθμό το πετυχαίνει σχεδόν άριστα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

KR 02/11/2018 - 16:41

Το κινητό αυτό λέγε Meizu 16th και όχι Meizu 16. Το 16 και το 16th είναι δύο διαφορετικά μοντέλα. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε στην επίσημη σελίδα της meizu: http://www.meizu.com
Οσο για την κάμερα, το κινητό χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα που έχει και το huawei p20 (imx380).

Reply
Kostas Gliatiotis 03/11/2018 - 13:48

Το 16th με το 16 διαφέρουν σαν συσκευές δεν διαφωνεί κανείς με αυτό. Αν δεις το κείμενο όμως αναφέρεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το Meizu 16th και όχι το απλό 16. Στον τίτλο, για τεχνικούς λόγους χρησιμοποιήθηκε η ονομασία χωρίς το “th” στο τέλος της. Επίσημα στη χώρα μας εισάγεται προς το παρόν μόνο το meizu 16th οπότε δεν τίθεται θέμα να αναφέρεται το Review σε κάποια άλλη έκδοση.

Η βασική κάμερα μπορεί να έχει τον ίδιο φυσικό αισθητήρα με το P20 της Huawei, όμως είναι αμέτρητα τα παραδείγματα συσκευών που αποδεικνύουν ότι χρειάζεται και αντίστοιχα καλή δουλειά σε επίπεδο λογισμικού προκειμένου να βγαίνουν καλές φωτογραφίες. Εννοείται ότι βγάζει ικανοποιητικότατες φωτογραφίες το Meizu όμως επειδή έχει τον ίδιο αισθητήρα δεν σημαίνει ότι είναι και ίδιο με το P20 της huawei.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights