Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu 16 Review : Απρόσμενα κορυφαίο
meizu 16

Meizu 16 Review : Απρόσμενα κορυφαίο

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Σε ότι αφορά την κάμερα του Meizu 16thη εταιρεία θα μπορούσε να πει κανείς ότι εν γνώση της δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς ισχύει. Σε όλες τις πηγές με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αναφέρεται η ανάλυση των 20 Mpixels που όμως αντιστοιχεί… στην μπροστινή αλλά και στην δεύτερη από τις δύο πίσω κάμερες.

Το «περίεργο» είναι ότι η βασική κάμερα, και αυτή που χρησιμοποιεί κατά κανόνα το Smartphone δεν έχει κάτι να ζηλέψει σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Αντιθέτως, εκτός από την μειωμένη ανάλυση των 12 Mpixels, έχει έναν εντυπωσιακά μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα με 1.5μm μέγεθος για κάθε φωτοευαίσθητο στοιχείο. Έχει κανονικά OIS, ένα πολύ καλό f/1.8 διάφραγμα, αλλά και Dual Pixel τεχνολογία εστίασης, και το βασικότερο, πολύ καλή απόδοση σε πραγματικές συνθήκες.

Η Meizu αναφέρει ότι το Smartphone χρησιμοποιεί έναν «έξυπνο» αλγόριθμο για την επεξεργασία των φωτογραφιών ανάλογα με το αντικείμενο τους, μια δυνατότητα που στην πράξη λειτουργεί σπάνια και συνήθως χωρίς να αλλάζει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι τα πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά στην θεωρία μεταφράζονται και σε πολύ καλές φωτογραφίες στην πράξη. Είναι αρκετά ευχάριστο να βλέπει κανείς τόσο καλή κάμερα σε μια συσκευή που δεν το περιμένει αρχικά, και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την «σοβαρότητα» της εταιρείας στον σχεδιασμό του Meizu 16

Το HDR προσφέρει δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης όταν είναι απαραίτητο αλλά και χειροκίνητης όταν ο χρήστης το επιθυμεί. Οι επεμβάσεις του είναι πάντα σωστές, αυξάνοντας το επίπεδο έκθεσης στα σκοτεινά τμήματα μιας φωτογραφίας, αλλά αυξάνοντας και το χρωματικό εύρος όταν αυτό είναι απαραίτητο. Η λήψη μιας φωτογραφίας διαρκεί λίγο περισσότερο από ότι θα θέλαμε με το HDR ενεργό, κάτι που οφείλεται στο ότι οι διαδοχικές λήψεις γίνονται αφού πατήσει το πλήκτρο ο χρήστης.

Η δεύτερη κάμερα των 20 Mpixels έχει τηλεφακό για 2Χ οπτικό Zoom, και χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα σε συνδυασμό με τα δεδομένα από την βασική κάμερα των 12 Mpixels. Για να την χρησιμοποιήσει κανείς αποκλειστικά μόνη της θα πρέπει να επιλέξει το Manual Mode φωτογράφισης, όμως με δεδομένο το πιο «περιοριστικό» f/2.6 διάφραγμα του φακού της, δεν είναι απαραίτητα χρήσιμη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Φυσικά η ταυτόχρονη λειτουργία τους περιλαμβάνει τη φωτογράφιση με θολό φόντο ή αλλιώς φωτογραφίες «πορτραίτου» όπως αναφέρονται πλέον. Σε αυτή την περίπτωση η δεύτερη κάμερα χρησιμοποιείται για την εστίαση στο αντικείμενο της φωτογραφίας, και η βασική για τον υπολογισμό του βάθους. Με δεδομένο το 2Χ οπτικό ζούμ της δεύτερης κάμερας, αυτό σημαίνει ότι κατά κανόνα η χρήση της λειτουργίας πορτραίτου είναι πρακτική σε κοντινές αποστάσεις μόνο.

Τα στοιχεία από τις δύο κάμερες συνδυάζονται και για την λήψη φωτογραφιών με 2Χ αλλά και 3Χ ζουμ. Στην περίπτωση του 2Χ είναι στις περισσότερες περιπτώσεις οπτικό με τη χρήση της δευτερης κάμερας, όμως το 3Χ είναι αναμενόμενα συνδυασμός και των δύο. Η λεπτομέρεια τους είναι εντυπωσιακή για τέτοιου είδους Mode φωτογραφίας, ενώ και το χρωματικό τους εύρος δεν έχει αισθητή μείωση σε σύγκριση με την κανονική λήψη.

Εκεί που όμως η Meizu δείχνει επίσης την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει με την κάμερα, είναι στις φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συσκευή σε χαμηλό φωτισμό. Το μεγάλο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα των 12 Mpixels, και η πολύ καλή λειτουργία του OIS προσφέρουν απρόσμενα καλά αποτελέσματα.

Οι φωτογραφίες έχουν πάντα πολύ καλά επίπεδα φωτισμού, που προς τιμήν της Meizu είναι πολύ κοντά σε αυτό που βλέπει και ο χρήστης με τα μάτια του. Το Meizu 16th   δεν προσπαθεί να τονίσει υπερβολικά τον φωτισμό σε σημείο που να χάνει η φωτογραφία την φυσικότητα της. Αντίστοιχα τα επίπεδα θορύβου είναι εντυπωσιακά χαμηλά, επιβεβαιώνοντας ότι αρκεί ένας καλός μεγάλος αισθητήρας έστω και με χαμηλότερη ανάλυση για καλές βραδινές φωτογραφίες.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι για την εγγραφή video η εταιρεία δεν έχει δώσει ανάλογη προσοχή όσο στη λήψη φωτογραφιών, κυρίως λόγω των περιορισμένων επιλογών που προσφέρει το Meizu 16.

Εκτός από την επιλογή της ανάλυσης, με μέγιστο το 4k, δεν υπάρχει κάποια άλλη για την επιλογή της ποιότητας, του χρησιμοποιούμενου Codec αλλά ούτε και για εγγραφή με 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

KR 02/11/2018 - 16:41

Το κινητό αυτό λέγε Meizu 16th και όχι Meizu 16. Το 16 και το 16th είναι δύο διαφορετικά μοντέλα. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε στην επίσημη σελίδα της meizu: http://www.meizu.com
Οσο για την κάμερα, το κινητό χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα που έχει και το huawei p20 (imx380).

Reply
Kostas Gliatiotis 03/11/2018 - 13:48

Το 16th με το 16 διαφέρουν σαν συσκευές δεν διαφωνεί κανείς με αυτό. Αν δεις το κείμενο όμως αναφέρεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το Meizu 16th και όχι το απλό 16. Στον τίτλο, για τεχνικούς λόγους χρησιμοποιήθηκε η ονομασία χωρίς το “th” στο τέλος της. Επίσημα στη χώρα μας εισάγεται προς το παρόν μόνο το meizu 16th οπότε δεν τίθεται θέμα να αναφέρεται το Review σε κάποια άλλη έκδοση.

Η βασική κάμερα μπορεί να έχει τον ίδιο φυσικό αισθητήρα με το P20 της Huawei, όμως είναι αμέτρητα τα παραδείγματα συσκευών που αποδεικνύουν ότι χρειάζεται και αντίστοιχα καλή δουλειά σε επίπεδο λογισμικού προκειμένου να βγαίνουν καλές φωτογραφίες. Εννοείται ότι βγάζει ικανοποιητικότατες φωτογραφίες το Meizu όμως επειδή έχει τον ίδιο αισθητήρα δεν σημαίνει ότι είναι και ίδιο με το P20 της huawei.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights