Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η παρουσίαση των Mate 20 στο Λονδίνο από τη Huawei

Η παρουσίαση των Mate 20 στο Λονδίνο από τη Huawei

απο Kostas Gliatiotis

Έχοντας επιστρέψει πλέον στη χώρα μας, μετά το ταξίδι μας στο Λονδίνο με την Huawei Hellas για την παρουσίαση της σειράς Mate 20, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια μικρή περιγραφή της εμπειρίας αυτής.

Η Huawei για μια ακόμα φορά κατάφερε να “εκπλήξει” κοινό και δημοσιογράφους, όταν κατά την παρουσίαση των συσκευών, είχε τόσες διαφορετικές και χρήσιμες προσθήκες και αλλαγές για το κάθε ένα από αυτά, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο P20 και P20 Pro. Όπως είναι ήδη γνωστό στην αγορά των Smartphones, είναι “δύσκολο” να σχεδιάζει μια εταιρεία κάτι πραγματικά νέο σε διάστημα ενός χρόνου, πόσο μάλλον στους λίγους μήνες που έχουν περάσει από την παρουσίαση της σειράς P από την Huawei.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Richard Yu, διευθύνων σύμβουλος για το καταναλωτικό κομμάτι του Huawei Business Group έκανε αρκετές και ενδιαφέρουσες δηλώσεις αλλά και συγκρίσεις με τις προτάσεις του ανταγωνισμού για τη σειρά Mate 20. Αυτό που μένει όμως σαν εικόνα από τις συγκρίσεις αυτές, είναι ότι η Huawei “παρακολουθεί” τον ανταγωνισμό, ακούει την αγορά, και φροντίζει οι δικές της συσκευές να έχουν κάτι περισσότερο να προσφέρουν.

Φρόντισε όμως να αναφερθεί και στις καινοτομίες που έχει φέρει η σειρά Mate στην αγορά τα προηγούμενα χρόνια, ξεκινώντας με την πολύ ταχεία φόρτιση που προσέφερε το Mate 9 για την εποχή του. Το σημαντικότερο όμως βήμα ήταν η προσθήκη της μονάδας τεχνητής νοημοσύνης στον Kirin 970 και η χρήση της για πρώτη φορά στο Mate 10 pro πριν ένα χρόνο.

rhdr

Με την ίδια ακριβώς λογική, το Mate 20 Pro, το “απλό” Mate 20 αλλά και το σχεδιασμένο για Gaming Mate 20X έρχεται το καθένα να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στην κατηγορία που απευθύνεται. Στη χώρα μας θα δούμε μόνο το Mate 20 pro, με το απλό Mate 20 να έχει περιορισμένη και μάλλον αμφίβολη διαθεσιμότητα στην Ευρώπη, και το Mate 20X να είναι ακόμα άγνωστο πως ακριβώς θα διατεθεί στην αγορά.

oznor

oznor

Το Mate 20X που σίγουρα έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού με την έμφαση στο Gaming αλλά και τις συγκρίσεις που έκανε η εταιρεία με καθιερωμένες συσκευές σε αυτόν τον χώρο, είναι μια διαφορετική συσκευή από το συνηθισμένο που προσπαθεί να φτάσει κοντά στα όρια του το μέγεθος και τη χρηστικότητα ενός Smartphone.

Η Huawei σχεδιάσε μια συσκευή με οθόνη 7.1 ιντσών, με το ελάχιστο δυνατό πλαίσιο γύρω από αυτή, προκειμένου να είναι αρκετά “φορητή” ώστε εκτός των παιχνιδιών να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν … κανονικό τηλέφωνο.

To εντυπωσιακό όμως είναι ότι η Huawei δεν παρουσίασε τρεις, αλλά συνολικά 4 διαφορετικές συσκευές μαζί με την ξεχωριστή Porsche Design έκδοση, αφού οι δύο εταιρείες βρίσκονται πλέον στον τρίτο χρόνο της συνεργασίας τους. Η διαφορετική αυτή έκδοση, στηρίζεται στο Mate 20 Pro και με δεδομένο το πόσο ολοκληρωμένο είναι ήδη αυτό σαν Smartphone, περιορίζεται κυρίως σε εξωτερικές διαφορές.

Το Mate 20 Porsche Design έχει πίσω μέρος κατασκευασμένο από δέρμα και γυαλί, σε έναν συνδυασμό που εντυπωσιάζει με την συμμετρία του αλλά παραμένει και πολυτελής, κάτι απαραίτητο για το κοινό στο οποίο απευθύνεται σαν συσκευή.

Ξεχωρίζει όμως και με διαφορά η κόκκινη έκδοση του Porsche Design, σαν η πιο όμορφη ίσως και διαφορετική από όλες τις συσκευές που παρουσίασε η εταιρεία. Μάλιστα και το ατσάλινο πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος είναι βαμμένο σε κόκκινό χρώμα, ενώ προφανώς το κόκκινο κυριαρχεί και στο “θέμα” εμφάνισης στο μενού του Smartphone.

Η Huawei δηλώνει ξεκάθαρα πλέον, με κάθε μια από τις διαφορετικές εκδόσεις των Mate 20, ότι ακούει και ενδιαφέρεται για όλες τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, σε μια άκρως ανταγωνιστική αλλά και απαιτητική κατηγορία τιμής. Η επιλογή της να κατασκευάσει συνολικά… 4 διαφορετικά Smartphones δείχνει εκτός από το ενδιαφέρον αυτό, και τις δυνατότητες που έχει τεχνολογικά σαν εταιρεία, δυνατότητες που με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούν να ακολουθήσουν πολλές ακόμα εταιρείες.

Οι τρείς ημέρες στο Λονδίνο για την παρουσίαση της σειράς Mate 20, με το Mate 20 Pro στα χέρια μας για τις δύο από αυτές ήταν μια ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις πολλές και διαφορετικές φωτογραφικές δυνατότητες του. Σε επόμενα άρθρα που ακολουθούν τις επόμενες…. ώρες, θα ασχοληθούμε με αυτές, θα τις συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό και τελικά θα φτάσουμε και στο αναλυτικό Review μας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights